לפני הכל - מה דעתך להצטרף לקבוצת תהילים יומי בווטסאפ, ולקבל מדי יום פרק וחיזוקים בקבוצה שקטה ונוחה? נסו אותנו ולחצו כאן
אל חדר המיון בבבית החולים הדסה עין כרום הגיע לאחרונה פעוט בן שנה וחצי כשהוא סובל מחום גבוה וחוסר תיאבון. בין שלל הבדיקות שערכו הרופאים לפעוט, הם ביקשו גם לשלול את קיומו של וירוס הקורונה בגופו והוא נשלח לצילום ריאות, תוצאות הצילום הותירו אותם המומים: בבטנו של הפעוט נמצאו עשרות חרוזי מגנט .מרגע זה פעלו הרופאים במהירות על מנת למנוע נזק בלתי הפיך למערכת העיכול של הפעוט ולבריאותו. אל חדר המיון הובהל מביתו ד"ר זאב דוידוביץ', מומחה גסטרו ילדים של בית החולים, ובניתוח חירום שערך הוצאו מבטנו של הפעוט 32 כדורי מגנט. בסיום הניתוח ביצעו הרופאים צילום על מנת לוודאי כ לא נותרו בגופו של הפעוט מגנטים נוספים.
בראיון שנערך עם הרופא לאחר מכן מסר: זו לא הפעם הראשונה שאנחנו נתקלים בתינוקות, פעוטות ואפילו ילדים בוגרים שבלעו את משחק חרוזי המגנטים, אך מעולם לא נתקלנו בכמות כזו של כדורים בתוך גופו של ילד". והוסיף: "החשש העיקרי מבליעה של מגנט מכל סוג, הוא היכולת שלו לעשות חור במעי ולגרום לדימום שיכול להסתבך. התכונה של המגנט היא להימשך למתכות כך שאפילו רוכסן עלול להוות בעיה מאוד גדולה. התינוק הסתובב עם פצצה מתקתקת בבטן". הד"ר סיים את דבריו באומרו: "זה פשוט נס שהוא לא הסתבך עד לאותו הרגע, זה היה עניין של זמן. על הקצה."
אמו של הפעוט סיפרה כי עשרה ימים לפני כן, תפסה את בנה הפעוט משחק עם חרוזי המגנט של אחיו הגדול. היא ציינה כי הוציאה מידו חמישה מגנטים והאמינה כי פתרה את העניין. כשגילתה בבית החולים כי בנה בלע 32 חרוזי מגנט הרגישה נורא: "למזלי, הצוות היה מקסים, הכל התנהל ברוגע ובלי שיפוטיות", סיפרה והיה לה חשוב להוסיף כי : "אנחנו בית שמקפיד מאוד על זהירות. אני רוצה להדגיש שהמשחק הזה הוא ממש סכנה, בטח כשהבנתי שהבן שלי הוא לא המקרה הראשון". האם סיימה את דבריה במילים הבאות: 'אני מודה לצוותים בחדר המיון, לד"ר דוידוביץ' המדהים שהגיע במהירות, ולצוותים במחלקת ילדים שבתוך כל עומסי העבודה, נתנו לי ולבעלי להרגיש הכי טוב שאפשר."
בארגון "בטרם לבטיחות ילדים" שבים ומזהירים מפני התופעה באתר שלהם ומציינים כי המגנטים הקטנים הללו מסוכנים מאוד משום שהם נממכים זה לזה בין לולאות המעי, ועשויים להוביל לפגיעה באספקת הדם, לנמק מקומי ואף לחירור המעי מה שעשוי להוביל לזיהום חריף בחלל הבטן ולפגיעה מסכנת חיים. הם מסכמים את דבריהם בנושא באמרם כי "מומלץ להרחיק מגנטים קטנים מילדים צעירים ובכל מקרה של חשד לבליעה, להגיע באופן מיידי לבית החולים".
מומחי האתר אף מוסיפים פנייה אישית להורים ובה הם מבקשים מהם להקפיד בבחירת צעצועים לילדיהם ובדיקת התאמתם לגיל ולשלב ההתפתחותי של הילד: "יש לבדוק היטב על הגיל המצויין על אריזת הצעצוע לפני רכישתו".
דרגו את המאמר:
ממוצע 4.3 (37 מדרגים)מקפידים על קריאת תהילים יומית, וזוכים בע"ה לישועות. להצטרפות לקבוצת הווטסאפ לחצו
תכנים שיעניינו אותך (מתחלף מדי יום בחצות)
מאת מוקד תהילים ארצי