דברו איתנו
חדשות יהדות

מצמרר: "ה' נתן לי מתנה לכמה שנים ועכשיו אני מקריבה קורבן חזרה לה'"

אשר רבינוביץ', בן דודם של הילדים שנרצחו בפיגוע בירושלים מספר עליהם ועל המשפחה: "מדובר בילדים רוחניים, שגדלו במשפחה שמחנכת את הילדים להרבות טוב בעולם"


13/02/23 | כ"ב שבט התשפ"ג
מצמרר: "ה' נתן לי מתנה לכמה שנים ועכשיו אני מקריבה קורבן חזרה לה'"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

בראיון ל"ישראל היום" אמר בן דודם של הילדים שנרצחו, אשר רבינוביץ':

 "מדובר בילדים רוחניים, שגדלו במשפחה שמחנכת את הילדים להרבות טוב בעולם למען רצון הבורא ובלי חשבונות. היו במשפחה תשע נפשות, ושתיים מהן נגדעו לצערנו. אנחנו מבקשים להתפלל לרפואה שלמה של האבא אברהם נח בן יהודית, שנפצע בפיגוע. הוא המשענת שלהם. כל ערב שבת הוא עובר בין כל דלתות השכונה לאסוף כסף למשפחות נזקקות. זו הדרך שהילדים הקטנים אושי ויעקב הלכו בה - חינוך של צניעות וחיוך. תמיד באמונה.

"המשפט הראשון שהאימא דבורה אמרה אחרי שנודע לה שהילדים נרצחו היה: 'ה' נתן לי מתנה לכמה שנים ועכשיו אני מקריבה קורבן חזרה לה''. אלה שני ילדים שהבורא החליט שזה התיקון שלהם והגיע זמנם. המשפחה לא מפסיקה לבכות, אבל תוך כדי הבכי אומרים שהילדים האלה צדיקים שזכו להיות קורבן. הכאב והשבר גדולים וקשה להכיל בצורה בלתי נתפסת".

הוא הוסיף על הקשר המיוחד שלו איתם:

"גרנו סמוך לבית שלהם, והילדים אושי ויעקב היו אצלנו. היינו כמו משפחה אחת. אנחנו שבורים וכואבים, אבל יודעים שזה לתכלית הנכונה. הם קורבן ציבור. זה תיקון גדול והכאב הוא של כל עם ישראל. התכלית היא שעם ישראל יתאחד ויתעורר להיות בקשר עם הבורא".

בן הדוד סיפר על הרגעים שקדמו לפיגוע המחריד: "היתה שמחה משפחתית של שבע ברכות בבני ברק. חלק מהילדים נסעו ברכב וחלק באוטובוס. איך שהם הגיעו לתחנה עם האבא הגיע המחבל. הבן צביקי נשאר ברכב של המשפחה ולכן לא נפגע, והבן מוישי נפצע קל. הם ראו מראות קשים. צביקי הזעיק את אימא שלו לזירה וראה שעשו החייאה על אחיו. אושי ויעקב היו ילדים טובים, מלאי נתינה, עושים מצוות עם שק מלא של מצוות בשמיים. ילדים מלאכים. הם קיבלו חינוך שהדבר הכי טוב לעשות הוא חסדים, מצוות ולימוד תורה. זה היה עמוק ושורשי אצלם. היה להם אופי מדהים. 

"הם ויתרו על הנסיעה ברכב לבני ברק והתנדבו לנסוע באוטובוס. המשפחה מרגישה שלמרות הכאב הגדול - יש זכות בשבילם, כי הילדים האלה קדושים באופן שבו ה׳ החליט לאסוף אותם אליו. המסר שלנו הוא להיות מאוחדים תחת אמונה, שהכל לטובה ובהשגחה פרטית. השבר הוא גדול, אבל מקבלים את הדין באהבה. המשפחה תומכת וחזקה. המשפחה מתחננת מכל עם ישראל לקרוע את השמיים בתפילות ולקבל קבלות טובות לרפואת אבי המשפחה, אברהם נח בן יהודית, שאלו שעות קריטיות לרפואתו ושיקומו".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

סיפור של תקווה בין האתיאיסטים לחרדים בבית החולים: "נפשנו נקשרה בנפשם"

חדשות יהדות

שורד השבי: "הרגשתי כאילו כוח אדיר נכנס בי"

חדשות יהדות

"בעוון ביטול תורה": הראשון לציון על האסון בבית חאנון

חדשות יהדות

התפללו כעת לרפואת הלוחמים שנפצעו בעזה

חדשות יהדות

מרגש: "באיראן סייעתי ליהודים להימלט. היום, אני עוזר להם להחזיק חזק ביהדות שלהם"

חדשות יהדות

האם המלחמה באיראן היתה נס?

חדשות יהדות

המלחמה עם איראן: "תהליך של תיקון עולם"

חדשות יהדות

מרגש: נמצאו מתחת להריסות התפילין של הנרצח כשהן שלמות

חדשות יהדות

על מאחורי הקלעים של הניצחון במלחמה מול איראן: "סייעתא דשמייא זו המפלגה הכי גדולה בקואליציה"

חדשות יהדות

מזמור לתודה: ניסי ניסים שקרו למרות כל מתקפות הטילים מאיראן

חדשות יהדות

הרבנים על התקופה ההיסטורית שאנו חווים: "כבודו של עם ישראל, שהושפל בשמחת תורה, מורם מחדש"

חדשות יהדות

אתם לחוצים כל הזמן? טיפים להחזרת הרוגע בזמן מלחמה

חדשות יהדות

שימו לב: היום צריך לומר את ברכת "הטוב והמיטיב"!

חדשות יהדות

האם מותר לפרוץ למקלט נעול בעת המלחמה?

חדשות יהדות

האם מותר לבצע טיסת חילוץ בשבת וכיצד קוראים התורה את הפרשה? הרבנים הראשיים עונים

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות