"כשהגעתי לעזה, המון גדול מחא לי כפיים": החטופה בת ה-84 משחזרת
"עשיתי את עצמי ישנה, שלא ירגישו שאני ערה, והצצתי בחלון. היה שם ארון ומאחורי הארון רובים. כשהצצתי, ראיתי שבשלב מסוים הם לוקחים את הרובים ועולים לגג. הם ירו משם על כל מי שהתקרב"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
"אני מרגישה טוב, לאט לאט. זה מרגיש מוזר קצת. רק אתמול חזרתי, עוד לא התרגלתי למקום הזה, לצאת פתאום אל האור".
את המשפט המרגש הזה אומרת עלמה אברהם שהיתה חטופה בשבי חמאס ושוחררה בראיון לחדשות 12.
אברהם היא בת 84 ורק בשבוע שעבר שוחררה לבית מבית החולים סורוקה.
"בבית החולים היה מאוד נחמד כי עטפו אותי שם מאוד, המשפחות ואנשי הצוות", היא אומרת, "זה מאוד מוזר וקשה לצאת פתאום לצד השני".
על רגע החטיפה היא מספרת:
"לחצתי בכל כוחי על דלת הממ"ד, כי היא לא נסגרה. בסוף הם הדפו אותי לאחור, נכנסו ולקחו אותי בכוח... יצאנו החוצה, נכנסנו לאוטו ומשם הגענו לשער הקדמי. יצאנו החוצה והם העלו אותי על אופנוע. באופנוע נסענו לכיוון עזה, דרך השדות. האופנוע קפץ מאוד, זה היה מאוד לא נעים.
"כשהגעתי לעזה, המון גדול מחא לי כפיים. ניסו להשחית את היד השנייה שלי, שהייתה מכוסה בפצעים, עד שהגענו למקום מוגן והזיזו משם את הפושעים האלה שרצו לפגוע בי. אחר כך העבירו אותי מבית לבית. הייתי בארבעה בתים שונים.
"הבית הראשון היה נחמד, היה שם תינוק שכל הזמן עקב אחריי. הייתי שם רק יום אחד ואז הלבישו עליי חיג'אב ולקחו אותי למקום אחר. ככה עברתי ארבעה בתים, עד שהורידו אותי במדרגות, למטה".
היא מוסיפה כי "אכלתי כל יום שישה תמרים, וזה הכל".
"ישנתי בתוך חדר מרובע שהיה בו חלון קטן", היא מתארת יום אחד בשבי. "עשיתי את עצמי ישנה, שלא ירגישו שאני ערה, והצצתי בחלון. היה שם ארון ומאחורי הארון רובים. כשהצצתי, ראיתי שבשלב מסוים הם לוקחים את הרובים ועולים לגג. הם ירו משם על כל מי שהתקרב".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
שורדת השואה שחוגגת 100: "מודה לקב"ה על כל השנים"
מקסים הרקין חושף: החלטתי "להתאסלם" בשבי
הטרור ממשיך להרים ראש: פיגוע ירי בשומרון וחיילים פצועים בלבנון
"נביא בעיר": מכירת המחלה לגוי והוספת השם חזקיהו לרפואת הרב דב הכהן קוק
הגנה מוחלטת לקטינים: הרב דוד יוסף קובע רף חדש בטיפול בסכסוכי גירושין וניכור הורי
נעל הפוכה ומטאטא בחופה: הראשון לציון מסביר האם יש אמת באמונות הטפלות
האסטרטגיה החדשה של חיזבאללה: צמרת צה"ל על הכוונת
שיבושים ברשת פלאפון: קשיים בהוצאת וקבלת שיחות
עומר ונקרט: "הרגשתי השגחה עליונה"
המבצע המדיני בוושינגטון והמערכה הצבאית בצידון: כך נראית התמונה המלאה
נחשפה הזוועה: אורן שאול ז"ל היה עשר שנים בשבי במקרר
תתחילו להתכונן לסוף השבוע: שרב כבד וקיצוני בדרכו אלינו
"חשוב לנו לשתף אתכם במצב הנוכחי": האח אהרן רזאל עושה סדר בשמועות
התפללו כעת: הזמר יונתן רזאל עבר אירוע מוחי ומצבו מורכב
המערכה נגד הטרור עולה שלב: שתי פצועות בפיגוע בצומת הגוש וסיכול פיגועים המוניים
- © כל הזכויות שמורות
