7 עובדות על רבי אהרן רוקח, האדמו"ר הרביעי של חסידות בעלזא
הוא התייתם מאו מבגיל צעיר, איבוד שלושה מילדיו כשהיו גיל צעיר וחמישה אחרים נספו בשואה, הקים מחדש את חסידות בעלזא בארץ ישראל לאחר השואה ונודע כצדיק ובעל מופתים
רבי יהושע רוקח, האדמו"ר השני של חסידות בעלזא, סבו של הרב אהרון רוקח
1. הרב אהרן רוקח נולד בעיירה בעלזא שבאוקראינה בחודש אלול בשנת ה'תר"ם (1880), לרבי ישכר דב רוקח, האדמו"ר השלישי של חסידות בעלזא, ולרעייתו בתיה רוחמה רוקח נכדתו של רבי אהרון טברסקי שהיה האדמו"ר השלישי מצ'רנוביל. רבי אהרן רוקח היה בנם הבכור. אמו של הרב אהרן רוקח נפטרה כשהיה ילד צעיר והוא נשלח לגדול אצל סבו, רבי יהושע רוקח אשר היה האדמו"ר השני של החסידות.
הרב ווכטר שליט"א בסיפור קצר על הילד שהיה רבי אהרן רוקח:
2. כשמלאו לרב 14 שנים, בשנת ה'תרנ"ד (1894), התארס עם בתו של דודו, רבי שמואל מסקאהל, בעידוד סבו רבי יהושע מבעלזא. השניים נישאו בשנת ה'תרנ"ח (1898) כשלרבי אהרן רוקח מלאו 18. השניים הביאו לעולם ארבעה בנים וארבע בנות, שלושה מה נפטרו בגיל צעיר והאחרים נספו בשואה.
3. בשנת תרפ"ז (1926) והוא בן 46 שנים, הלך אביו של רבי אהרן רוקח, רבי ישכר דב רוקח אדמו"רה השלישי של חסידות בעלזא, לעולמו והוא מונה לממלא מקומו כאדמ"ר ורב העיירה בעלז.
4. בשנת תש"ג (1943), והוא בן 63 שנים, נמלט הרב מבעלז לפולין שם עבר מגטו קרקוב לגטו בוכניה ממנו חולץ ביחד עם אחיו, רבי מרדכי רוקח, תמורת כסף רב. השניים עברו לבודפשט שבהונגריה עד לחודש טבת תש"ד (1944) משם ברחו לאיסטנבול שבטורקיה על מנת שלא יוסגרו בחזרה אל הנאצים. בתיווך הסוכנת היהודית הגיעו לדמשק שבסוריה ובט' בשבט באותה שנה נכנסו לארץ ישראל.
5. האדמו"ר התגורר בתל אביב ברחוב אחד העם והקים מחדש א חסידות בעלזא, אשא מאז עברה מתל אביב לירושלים, בני ברק וחיפה. במהלך השנה נהג הרב לחיות בתל אביב, אך בכל שנה מערב חג השבועות ועד לאחר חגי תשרי נהג להתגורר בירושלים בשכונת קטמון ולאחר מכן ברחוב אגריפס בסמוך לישיבת בעלזא. לאורך השנים נודע הרב כצדיק ובעל מופתים, גאון בנגלה ובנסתר ובעל רוח קודש גלויה. הוא נהג להמעיט באכילה והקפיד שלא לדבר או לשמוע רע על אף יהודי
6. בארץ ישראל נישא הרב פעמיים נוספות, נישואים מהם לא זכה להביא ילדים נוספים לעולם.
7. במוצאי שבת כ"א באב בשנת התשי"ז (1957), והוא בן 77, הלך הרב אהרן רוקח לעולמו בבית החולים שערי צדק בירושלים. בדרשתו האחרונה שנשא ערב לפני כן אמר בין השאר: "כשאבא או רבי נפטר מהעולם, אם בניו או תלמידיו ממשיכים להתנהג בדרך הטוב שהוא לימד אותם, הם מרבים את שכרו של האבא או הרבי בעולם העליון". הרב נקבר למחרת היום בבית העלמין "הר המנוחות" בירושלים. במסע הלוויתו השתתפו אלפי יהודים מכל שכבות האוכלוסיה. רבים נוהגים לפקוד את ציונו של הרב לאורך השנה, ובייחוד ביום היארציט. לאחר מותו נקראו על שמו רחובות בירושלים, בבית שמש ובבני ברק ושתי ישיבות של חסידות בעלזא. את מקומו של הרב ממלא אחיינו, רבי ישכר דב רוקח.
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
אל תפספסו: סגולה גדולה ביום הילולת הרב משה בידרמן מלעלוב זצ"ל
לא לפספס: היום יום הילול הרב צבי פסח פרנק זצ"ל
5 שידוכים בשנה! זה הסוד שגרם לכך
רוצים נס? זו הדרך לקבל אותו
מהי חוכמת החיים האמיתית?
מפחיד: הרב שחזה את רעידת האדמה בצפת
בזכות הצדיק: 30 חתנים עד התאריך הזה?!
כיצד ניצל האדמו"ר האמצעי מהעלילה שהעלילו עליו שהוא מורד בשלטון?
מרגש: מדוע חיפש האברך דווקא את הספר הספציפי הזה?
עשה לכבודו סעודה וזכה בלוטו: סיפור מופת על הבת עין
מי הוא הצדיק הנסתר שחולל פלאות?
נרפאה ממחלתה: סיפור מרגש על הרב מרדכי שרעבי זצ"ל לרגל ההילולה
סגולת היום: יום הילולת הרב משה סופר זצ"ל - החתם סופר
אל תפספסו את סגולת היום: יום הילולת החפץ חיים זצ"ל
בחירתו הגורלית של הצדיק הרב יוסף-חיים זרוק: חיי עולם הזה וראייה תקינה או חיי עולם הבא עם עיוורון?
- © כל הזכויות שמורות