גדולי ישראל במסר לעם ישראל לקראת חג הפורים ועקב המלחמה באירופה
מתוך מכתב הרבנים: "אין שום היתר של ביטול תורה בימים אלו, אדרבה ימי הפורים הם זמן הראוי לחיזוק בעסק התורה". המכתב המלא - בפנים

לקראת חג הפורים, ועקב המלחמה הקשה באירופה, יצאו גדולי ישראל הגר"ח קנייבסקי והגרי"ג אדלשטיין במכתב מיוחד היום (שני) שבו הם קוראים לציבור להתחזק בלימוד התורה ולהרבות אהבה ואחווה בין איש לרעהו.
במכתב, כותב מרן ראש הישיבה, הגאון ר' גרשון אדלשטיין שליט''א: "לאחי ורעי בני התורה וכל אחינו בני ישראל נ"י ברוכים תהיו. בימי מרדכי ואסתר נעשו ניסים לישראל, וע"ז קבעו לדורות את דיני הפורים, למשתה ושמחה, ושאר מצוות היום. אמנם ראוי לנו לדעת ולהשיב אל לבנו, כי אין שום היתר של בטול תורה בימים אלו, אדרבה ימי הפורים הם זמן הראוי לחיזוק בעסק התורה, וכבר אמרו חז"ל (מגילה ט"ז ע"ב) ליהודים היתה אורה, אורה זו תורה, והיום הזה מסוגל לזכות לעסק התורה באהבה, כמו שהיה בימים ההם".
עוד כותב מרן ראש הישיבה: "וזכינו בס"ד בשנים האחרונות, שבהרבה מקומות של תורה נוהגים בימי הפורים כדת של תורה, ומרבים בעסק התורה, מהם יראו וכן יעשו, ואשרי חלקם של כל המתחזקים בזה, שבזה זוכים להצלחה בתורה כל השנה כולה".
"עוד צריך לדעת, כי ימי הפורים נתקנו להרבות אהבה ואחוה, ומשלוח מנות איש לרעהו, על כן יש ליזהר בימים אלו ביותר בהנהגה שבין אדם לחברו, וחלילה, לא לגרום חלישות הדעת למישהו, וכבר היו מעשים ידועים, שאלו שלא נזהרו בזה, נענשו אח"כ בעונשים גדולים מאוד, ר"ל".
את מכתבו מסיים הרב, "יהי רצון שבזכות למוד התורה, וההנהגה במדות טובות, בימים מסוגלים אלו, נזכה אנחנו וכל בית ישראל, לישועות ונחמות, כמו שזכו אבותינו בימים ההם בזמן הזה".
בסוף המכתב הוסיף מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א וכתב: "בסיעתא דשמיא גם אני מצטרף, וכבר אמרו חז"ל בירושלמי סוף ברכות אם ראית את הבריות שנהתייאשו ידיהם מן התורה מאוד עמוד והתחזק בה ואתה נוטל שכר כולן, בזמני רפיון יכולים לזכות הרבה".
המכתב המקורי:

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
על כמה עומד היום מנהג זכר למחצית השקל?
מבהיל! זה התאריך למלחמה עם איראן
מפחדים מהלחימה מול איראן?
שורדת השבי בעדות מצמררת: "הם התווכחו ביניהם אם לרצוח או לחטוף אותנו"
''רבי דוד אבוחצירה חזה את יום השחרור שלי'' - שורד שבי החמאס שגב כלפון בסרטון שלא יאמן
מצמרר: הרמז בפרשת השבוע על חזרתו של רן גואילי הי"ד
שורד השבי בסיפור מטלטל על השגחה פרטית: "נשארתי כשאני נראה כמו יהודי, לא עזתי"
המהפכה באיראן והקשר שלה לגאולה
החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי
זו התפילה המיוחדת שחיבר הרב שמואל אליהו להפלת המשטר באיראן
זו הדרך היהודית להסתכל על המהומות באיראן
אמרו כעת תהילים לרפואה על הפצוע מהפיגוע באוסטרליה שנמצא במצב קשה
שליחי חב"ד בקטמנדו נאלצים לעזוב: "לא רוצים שהמקום יהיה בית ליהודים"
נס גלוי: הילד בלע מספריים שלמות והן יצאו מגופו באופן טבעי
קראו כעת תהילים לרפואת הרב דוד בצרי
- © כל הזכויות שמורות
