ברוך דיין אמת: הלך לעולמו נשיא תנועת המזרחי ולשעבר נשיא הפדרציה הציונית בקנדה בגיל 101
גרשון רוטשילד היה נשיא משותף של מרכז עולמי–מזרחי העולמי ויו"ר חבר המנהלים. בנוסף, הוא היה חבר בחבר המנהלים של איחוד הקהילות היהודיות בטורונטו, ישיבה יוניברסיטי, המגבית המאוחדת לישראל (UIA) של טורונטו, בית החולים שערי צדק, אוניברסיטת בר אילן והמרכז האקדמי לב.

נשיא תנועת המזרחי ולשעבר נשיא הפדרציה הציונית בקנדה, גרשון (קורט) רוטשילד, הלך אתמול לעולמו והוא בן 101.
הלווייתו תיערך היום (שני) בירושלים.
רוטשילד היה נשיא משותף של מרכז עולמי–מזרחי העולמי ויו"ר חבר המנהלים. משנת 2017 כיהן בה כחבר כבוד.
בנוסף, הוא היה חבר בחבר המנהלים של איחוד הקהילות היהודיות בטורונטו, ישיבה יוניברסיטי, המגבית המאוחדת לישראל (UIA) של טורונטו, בית החולים שערי צדק, אוניברסיטת בר אילן והמרכז האקדמי לב.
מזכ''ל תנועת בני עקיבא העולמית, אוהד טל: "דמותו של רוטשילד היתה מוכרת בכל מפעל ציוני יהודי בארץ ובעולם. היה ידיד אמת של תנועת בני עקיבא והקדיש את חייו לחזק את רוח התורה והעבודה. בזכותו רבים נחשפו לזהות היהודית לקשר עם ישראל ולתורת ישראל. יהי זכרו ברוך".
איגוד ישיבות ההסדר: "מנהיג יהודי ציוני, חבר יקר ואהוב ושותף לדרך התורה והארץ במשך עשרות שנים. קורט היה אבא של ישיבות ומפעלים חינוכיים רבים בארץ ובעולם, חיפש כל דרך והפך כל אבן לסייע ולתמוך. איש של תורה, שמחה, אופטימיות, אמונה, והמון המון חכמה. זכינו להיות שכנים במשרדי המזרחי בירושלים, לאחר עלייתו לארץ בגיל מופלג. גם בגיל מבוגר מאוד מאוד, המשיך והתמיד להגיע ולדחוף ולסייע ולתרום. יהי זכרו ברוך, יהא המשך מפעל התורה האדיר לעילוי נשמתו המיוחדת".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
שורד השבי משחזר את התקופה הקשה: "אני חוזר לחיים"
שוקדי השבי משתקמים לאט: "מהגיהינום למקום הכי טוב שיש"
הוריו של שורד השבי שחזר: "התחושה הייתה כמו תחיית המתים ממש"
שורדי השבי משתפים: "דרשתי מהשובים לקבל תפילין, סידור ותנ"ך"
אם החטוף בשיחה עם המחבל: 'הבן שלי תמיד בידיים של בורא עולם - וגם אתה בידיים של בורא עולם"
שורדי השואה לשורדי שבי חמאס: "ברגע שבו שוחררתם - נולדתם מחדש"
שורד השבי לרב הירש: "שנתיים האלה גרמו לי להבין שאני צריך להתחזק"
זו התפילה הקצרה שתוסיפו עבור החזרת החללים החטופים
אמו של החטוף במסר: "עם ישראל לא יכול להיות משועבד, פשוט לא יכול להיות עבד"
השיחה המרגשת של הינוקא עם החטוף ששוחרר
אשת התקשורת: "החטופים מזכירים לנו מי אנחנו באמת"
הרב יצחק יוסף: זהו סכום פדיון כפרות השנה
כיצד הגיב הגאון הינוקא כשקראו לו המלך המשיח?
"קשה להאמין שלפני שנה עוד לא הייתי אדם חופשי": שורדי השבי ומשחותיהם ברגעי תפילה
הרב הראשי בכנס בינלאומי: "אנו עם שרוצה ומחפש שלום, אך מי שמנסה להרוג אותנו - אנחנו נעמוד בכל כוחנו נגדו"
- © כל הזכויות שמורות
