דברו איתנו
חדשות יהדות

הרב אדלשטיין למשפחה השכולה מאסון האוטובוס: "הצער שלכם מכפר על הדור"

מרן הרב גרשון אדלשטיין במכתב תנחומים לבני משפחת גלושטיין, ששכלו את האם שושנה ושתי בנותיה בתאונה המחרידה בירושלים: "איננו יודעים דרכי שמים"


15/08/22 | י"ח אב התשפ"ב
הרב אדלשטיין למשפחה השכולה מאסון האוטובוס: "הצער שלכם מכפר על הדור"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

 

מרן רבי גרשון אדלשטיין, ראש ישיבת פוניבז', שלח מכתב תנחומים לבני משפחת גלושטיין, ששכלו את האם ואת שתי בנותיה הקטנות בתאונה הקטלנית בירושלים.

במכתבו, כתב הרב אדלשטיין: "נמס כל לב אל שמועה כי באה, בסילוקה בפתע פתאום בדמי ימיה של האשה החשובה מרת שושנה רייזל גלושטיין ע"ה, עם שתי בנותיה היקרות ע"ה נפשות שלא טעמו טעם חטא, המקום ינחם את בעלה הרב הגאון ר' דב שליט"א, עם צאצאיו היקרים שיחי', הוריה היקרים שליט"א וכל בני המשפחה שיחי', בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד.

הרב כתב שמדובר באסון שאמור לעורר את כלל ישראל, ולא רק את המשפחה: "הנה אין אנו יודעים דרכי שמים, אמנם באסון שכזה, נשאלת השאלה 'מה זאת עשה אלוקים לנו', כי הדברים מכוונים לא רק למשפחה אלא לכל אחד ואחד.

הרב הוסיף וכתב כי מובא בגמרא על אחד מן האמוראים שנפטר לו ינוקא, והגיע אחד האמוראים לנחמו ואמר לו חשיב את לאתפוסי אדרא', ופירש"י 'חשוב אתה למעלה לתופסך ואת בניך בעוון הדור שצדיקים נתפסים על הדור'".

"היינו שהאבא וכל בני המשפחה הם חשובים, שהצער שלהם מכפר על הדור ומעורר לתשובה", הסביר הרב אדלשטיין, וקרא לציבור להתחזק ולא להסיח דעת מתיקון הנפש: "וזהו ע"י שמתעוררים להתבונן לחפש דרכינו ומעשינו ולא להסיח דעת מהדברים הצריכים תיקון, וזהו תנחומים למשפחות החשובות, שהצער שלכם חשוב לכפר על כל הדור".

הרב פנה לכלל ישראל וקרא להתעורר ולשוב בתשובה, ובעיקר בתורה, עבודה וגמילות חסדים: "ולכן מחובת הציבור להתעורר לשוב בתשובה ולתקן דרכינו ומעשינו ולהוסיף זכויות, וכל אחד יודע נגעי לבבו, לתקן את מה שצריך תיקון אצלו, והעיקר הוא להתחזק בג' עמודי העולם, תורה עבודה וגמילות חסדים, ובפרט עתה בימי בין הזמנים יש להתחזק בעסק התורה, ולהוסיף כל א' כפי כוחו, ואפי' עוד כמה דק' אין לשער גודל ערכם".

"הקב"ה יעזור שיהיו מכאן והלאה רק בשורות טובות, ויזכו כל בני המשפחה מעתה לחיים טובים ומאושרים, ואך ששון ושמחה ישיגום ונסו יגון ואנחה לאורך ימים ושנים מדושני עונג", סיים הרב אדלשטיין את מכתבו.

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

שורד השבי בסיפור מטלטל על השגחה פרטית: "נשארתי כשאני נראה כמו יהודי, לא עזתי"

חדשות יהדות

המהפכה באיראן והקשר שלה לגאולה

חדשות יהדות

החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי

חדשות יהדות

זו התפילה המיוחדת שחיבר הרב שמואל אליהו להפלת המשטר באיראן

חדשות יהדות

זו הדרך היהודית להסתכל על המהומות באיראן

חדשות יהדות

אמרו כעת תהילים לרפואה על הפצוע מהפיגוע באוסטרליה שנמצא במצב קשה

חדשות יהדות

שליחי חב"ד בקטמנדו נאלצים לעזוב: "לא רוצים שהמקום יהיה בית ליהודים"

חדשות יהדות

נס גלוי: הילד בלע מספריים שלמות והן יצאו מגופו באופן טבעי

חדשות יהדות

קראו כעת תהילים לרפואת הרב דוד בצרי

חדשות יהדות

המפורסמים הבינלאומיים מגיבים לפיגוע: "אדליק את נר חנוכה שלי הלילה לכבודם"

חדשות יהדות

הרב הראשי לישראל על הפיגוע: "מלחמה של בני חושך נגד בני אור"

חדשות יהדות

מצמרר: מכתב שכתב הרב שנרצח בפיגוע לראש ממשלת אוסטרליה - "יש לך הזדמנות לעמוד לצד האמת והצדק"

חדשות יהדות

שורד השבי בהדלקת נרות בכותל: "היום, בחג של הלל והודיה, אני סוגר מעגל"

חדשות יהדות

האם יש לשמוח שעזה מוצפת? הרב שמואל אליהו עונה

חדשות יהדות

פיגוע ירי באוסטרליה: "היו יריות ופשוט נשכבנו על הדשא"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות