מצמרר: על מה חזר ודיבר שוב ושוב בשיחתו האחרונה הגאון הרב גרשון אדלשטיין זצ"ל?
הרב אדלשטיין זצ"ל: "תורה היא סקרנות וגם מתיקות, זה מושך לעסוק בתורה. מעשים ידועים מהרבה שקיבלו הדרכה איך ללמוד מתוך מתיקות והתעניינות ולא יכלו להפסיק, הלימוד משך אותם, קשה להפסיק"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
הרב הגאון, ראש הישיבה, הרב גרשון אדלשטיין זצ"ל שהיום, י' בסיון יום פטירתו, יממה לפי שנפטר בהיותו במצב קשה וכואב, מסר הרב הקדוש את השיעור היומי הקבוע, ולא פספס את העברתו חרף מצבו הרפואי.
הרב מסר את השיעור שארך מעט יותר מרבע שעה כשהוא עוטה מסכת חמצן ומדבר ברהיטות ובצלילות מופלאים.
כך הוא אמר בשיעורו האחרון:
"כולנו יודעים את החשיבות של עסק התורה. העניין הוא לקיים למעשה. חשוב מאוד לדעת, כל אחד מאיתנו, מבוגר או צעיר, לא משנה, יכול להיות גדול בתורה אמיתי. לא תלוי בכישרונות, רק תלוי בסייעתא דשמיא. אם יש זכויות – יש סיעתא דשמיא. הבא ליטהר מסייעין אותו".
הרב התייחס אף לתקופת בין הזמנים:
"בין הזמנים זה לא זמן של פטור מתורה. אין זמן שפטור מתורה. יש צורך במנוחה שהגוף צריך לנוח, ודאי אדם צריך לנוח, אבל לדעת שהמנוחה היא הכשר, היא צורך התורה. כמו שהרמב"ם אומר, שמי שישן לשם שמים - השינה שלו היא עריבה לקדוש ברוך הוא, עובד את השם בשינה הזו, כי המטרה של השינה היא עבודת ד'. כך גם בין הזמנים".
הרב חזר שוב ושוב על חשיבות העיסוק בתורה הקדושה:
"דבר ראשון זה תורה, ותורה זה דבר כזה שמאוד מעניין, מאוד מתוק. מתוקים מדבש, והערב נא, ויש גם סקרנות לתורה. כולנו רוצים לדעת, סקרנות, כך טבע האדם. תורה היא סקרנות וגם מתיקות, זה מושך לעסוק בתורה. מעשים ידועים מהרבה שקיבלו הדרכה איך ללמוד מתוך מתיקות והתעניינות ולא יכלו להפסיק, הלימוד משך אותם, קשה להפסיק. התורה גם מקדשת את האדם. מה שיותר מרותק לתורה, יותר מקודש. על ידי דבקות בתורה, עם כל דיני התורה, והראש שקוע, מרותק לתורה, עם תפילה, ביחד עם אהבת הבריות, זוכים לדרגה שאין לתאר".
צפו בהלוויתו של הרב אדלשיין זצ"ל:
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
היא לא הייתה אמורה לצאת מיחידת הטיפול הנמרץ - אז איך חנה בכל זאת הגיעה לחתונת ביתה?
פגיעת רחפן חיזבאללה פצעה קשה שלושה לוחמים בגבול לבנון: מתפללים לרפואתם השלמה
רעידת אדמה בקולומביה: תפילה ללכודים ולצוותי החילוץ
אחרי 78 שנה: אותר קברו של חלל צה"ל שלמה חיימסון ז"ל
איך ממשיכים להגיד תודה גם כשהלב שבור?
בלי סידור ובלי ספר: איך רום ברסלבסקי המשיך להתפלל בשבי
לאן נעלמו שרידי יהודי לבנון ונעדרי צה"ל? תפילה על מי שטרם שב הביתה
מי היה האדם מאחורי הקול של אבישי לוי ז"ל?
טרגדיה קשה: נכדו בן הארבע של הרב שלום ארוש טבע למוות במקסיקו
הותר לפרסום: לוחמי מילואים נהרגו בדרום לבנון
צה"ל השמיד רשת מנהרות ברכס הבופור בדרום לבנון
גל חום שלא היה כמותו 30 שנה: עד 47 מעלות בכינרת, ועם ישראל מתכנס יחד בתפילה
כלי צה"ל נפגע בדרום לבנון: מתפללים לשלום חיילי הגבול הצפוני
1000 ימי לחימה: "מתקפה על עצם קיומו של העם היהודי"
קראו תהילים כעת: החמרה במצבו של ראש ישיבת בריסק
- © כל הזכויות שמורות
