"אוהב אותך לנצח": גיא זוארץ ועידן רייכל נפרדים מהקרובים שנרצחו
"אני מבקש שאצליח לזכור תמיד שאני רק אורח על הכדור הזה, שכל יום פה הוא מתנה. אני מאחל לכל עם ישראל ולכל האהובים שלי, שלום, במיוחד בתקופה המטורללת כמו זאת. ואם לא בין כולנו, לפחות בינינו לבין עצמנו"

"פרצנו את המחשב של האחיין שלי עילי ומצאנו משהו שהוא כתב, אנסה להקריא אותו ואני לא יודע אם אני אצליח, כי אני חושב שהוא יכול לתת כוח להתמודד עם הדבר הזה".
כך פתח את הדברים המנחה גיא זוארץ בעת תוכנית שהעביר לצופים.
עילי הי"ד, אחיינו של זוארץ, נרצח במלחמה והשאיר אחריו מכתב, שאותו הקריא זוארץ בתוכנית.
לאחר מותו ספד לו זוארץ כך:
"עילי שלי, כמה אני אוהב אותך, ילד יפה, ילד מוכשר, מאיר, שמח, רגיש. רק בן 27. קסם מהלך מלא הומור ואהבה. גבר שבגברים הפכת להיות. אי אפשר שלא לאהוב אותך. זכית לתואר 'הכי שמח במשפחה שלנו'. כמה חום הענקת לילדים שלנו, כמה חיבוקים, צחוקים ושובבות לימדת אותם והם העריצו את הדוד הזה שלהם. הם שאלו אותי אתמול, 'איך נמשיך להיות משפחה בלי עילי?'. עילי, ערמות של חכמה של חסד, של חן וטוב לב היו לך לתת לעולם, והעולם - הפסיד אותך. אנחנו הפסדנו אותך. עילי שלי, המוח עוד לא מעכל שאתה כבר לא פה. אני אוהב אותך לנצח".
כך נכתב במכתב:
"אני מבקש שאצליח לזכור תמיד שאני רק אורח על הכדור הזה, שכל יום פה הוא מתנה. אני מאחל לכל עם ישראל ולכל האהובים שלי, שלום, במיוחד בתקופה המטורללת כמו זאת. ואם לא בין כולנו, לפחות בינינו לבין עצמנו. הלוואי ויהיה לי טוב".
זוארץ אמר בגילוי לב:
"הלוואי שאצליח לדייק את הכוונות שלו, שכל הבעיות מפגרות ליד זה שאחד היקרים לי לא בריא. שתמיד נהיה בריאים כולנו אמן, מזל טוב לי, אני אוהב אותי'. כשקראתי את זה זה קצת חיזק אותי ונתן לי פרופורציות".
כמו זוארץ, גם הזמר והיוצר עידן רייכל כתב על חברו רועי הי"ד שנרצח במלחמה:
"הוא היה אהוב ליבי, והוא עשה אותי גאה שבחר בי חבר שלו ואיש סודו. ידעתי שימות בקרב, תמיד ידעתי שימות בקרב. שהוא רוצה לחיות, אבל שימות כלוחם, וידעתי מהימים בהם נרקמה החברות שלנו שתהיה לו הלוויה צבאית.
"אמרתי לך שאתה צריך להמשיך לפקד בשביל כל העם, אמרתי וחשבתי על כמה אוהב את כל ילדיך כולם ומה יהיה איתם ושאהיה שם בשבילם כל חיי. רועי לוי, חבר שלי, גיבור ישראל".
רייכל הוסיף וכתב על הדרך בה צריך לנקוט כעת:
"נקמה. כשמחסלים מהאוויר נאצי מהחמאס הוא לא יודע שזה קורה. הייתי רוצה שידע דקה לפני, לפני שאנחנו מחסלים אותו. כמו ש-1,500 מיקירינו ידעו שזה עומד לקרות דקה לפני".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מרגש: נכד הרב הניח תפילין מהשואה
צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף
מרגש: התגלה מטבע מהתקופה של חורבן בית המקדש השני
אין מים באיראן? זו הסיבה
היהודים באוקראינה זועמים: "יום לאחר תשעה באב אנו חווים חורבן נוסף"
אמו של החטוף ז"ל: ביום שבו הבן שלי נלקח כי הוא יהודי התחילו להתחבר לי חלקי הפאזל"
ילדים רעבים בעזה? הרב שמואל אליהו עונה
הרב שמואל אליהו במסר לחמינאי: "יש לנו מלאכים קדושים שעוזרים לנו"
חבר הכנסת בנאום מרגש: "לא אתן יד להרס התורה"
דעת הרבנים על הטבח בדרוזים: "כרתו איתנו ברית דמים"
הרב פינטו לראש הממשלה: "הדגשת שהניצחון יבוא בסייעתא דשמיא וזה עורר גלים אדירים בעולם היהודי כולו"
דחוף! העתירו תהילים לרפואה על הרב יעקב משה הלל
הרב יגאל כהן לשורדת השבי: "את גיבורה"
מנהיג הציבור הליטאי: זו הסיבה שהיה פחד בלחימה מול איראן
עורך העיתון הבריטי: "אלוקים מקיים את הבטחותיו ושומר על עם ישראל"
- © כל הזכויות שמורות