הפרצוף האמיתי של החרדים: מה החיילים בשטח חושבים על המגזר החרדי?
"בדיוק כשבאנו להיכנס לעזה, הגענו מבארי, עוצרת אותנו אישה חרדית באמצע הכביש ומביאה לנו בקבוקי שתייה, וחמישים שקל כדי לקנות בורקסים. הם מברכים אותנו. כשהם רואים אותנו הם מנופפים לנו"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
"אנחנו עושים את המשימה כדי לשמור על הביטחון, למרות הגעגוע לאישה ולילדה בת השנה שמחכה בבית. אשתי כל הזמן מציקה לי 'תחזור, תחזור', אבל איך שאני נותן מעצמי, כולם נתנו מעצמם. לכולם יש אישה ומשפחות, וגם אני צריך להיות חלק".
כך מספר בראיון לידור - לוחם אגוז שראיין מתוך השטי הכתב ישי כהן.
כהן הוא כתב חרדי שהגיע לצפון רצועת עזה כדי לפגוש קצינים וחיילים בקו האש
כאשר לידור ראה שלכהן יש כיפה על ראשו ואת כל חזותו החרדית, אמר לו: "אתם החרדים, הוכחתם מי אתם. ריגשתם אותנו".
ללידור היה חשוב להעביר לעם את המסר הבא:
"להעביר את המסר של האחדות מתוך שטח האש", הוא אומר. "אנחנו עושים את המשימה כדי לשמור על הביטחון, למרות הגעגוע לאישה ולילדה בת השנה שמחכה בבית. אשתי כל הזמן מציקה לי 'תחזור, תחזור', אבל איך שאני נותן מעצמי, כולם נתנו מעצמם. לכולם יש אישה ומשפחות, וגם אני צריך להיות חלק".
הוא שיתף כי חיילים מהיידה שלו נהרגו ולמרות כל הקשיים הגדולים הם ממשיכים כדי להגן על עם ישראל.
"אם הייתי אומר לך לפני שלושה או ארבעה חודשים שאני אפגוש אותך בתוך שג'אעיה, היית מאמין?", שאל אותו כהן.
לידור ענה:
"בערב הושענא רבה הייתי במקווה האר"י. לא האמנתי שיום למחרת יקפיצו אותי למילואים".
"מאוד שמח שפה רואים את הפרצוף האמיתי של החרדים", הוסיף בהתרגשות. "רואים כמה הם דואגים וכמה הם נותנים. אנחנו בעיקרון בנתיבות, ואתה רואה את כל האהבה של החרדים. משאירים לנו מקווה פתוח כדי להתקלח 24 שעות בשבילנו, באים ומביאים לנו אוכל.
"בדיוק כשבאנו להיכנס לעזה, הגענו מבארי, עוצרת אותנו אישה חרדית באמצע הכביש ומביאה לנו בקבוקי שתייה, וחמישים שקל כדי לקנות בורקסים. הם מברכים אותנו. כשהם רואים אותנו הם מנופפים לנו. אנחנו מרגישים מלכת אנגליה בכבישי נתיבות. זה הכי מחמם את הלב. אני מאמין בחרדים שהם תורמים בלימוד התורה, שזה תורם לנו המון, ואנחנו שליחים".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
"איראן היא הבריון של המזרח התיכון": תגובה אמריקנית חריפה בדרך?
החזית הבינלאומית מתהדקת: 22 מדינות בהצהרה נגד איראן
"הכרזה היסטורית על ערכה העליון של התורה": חוק יסוד לימוד תורה אושר בקריאה טרומית
אזהרה רשמית: השבוע עוצמת קרינת השמש בשיאה
המסמך האבוד שנחשף במרתפי מוסקבה: כתב היד הנדיר של הרשב"ם התגלה
"ליהודים הייתה אורה": ביום הסמלי ביותר במגילה, איראן מדווחת על הפסקת האש
בעוד הדיפלומטיה בלחץ: צה"ל משמיד מערכות הגנה איראניות
"הוא לא קובע, אני קובע": טראמפ דורש מנתניהו הפסקת אש מיידית עם איראן
שורדת השואה שחוגגת 100: "מודה לקב"ה על כל השנים"
מקסים הרקין חושף: החלטתי "להתאסלם" בשבי
הטרור ממשיך להרים ראש: פיגוע ירי בשומרון וחיילים פצועים בלבנון
"נביא בעיר": מכירת המחלה לגוי והוספת השם חזקיהו לרפואת הרב דב הכהן קוק
הגנה מוחלטת לקטינים: הרב דוד יוסף קובע רף חדש בטיפול בסכסוכי גירושין וניכור הורי
נעל הפוכה ומטאטא בחופה: הראשון לציון מסביר האם יש אמת באמונות הטפלות
האסטרטגיה החדשה של חיזבאללה: צמרת צה"ל על הכוונת
- © כל הזכויות שמורות
