במה קוראים לנו להתחזק כעת הרב שלמה עמאר והרב יצחק זילברשטיין?
בעקבות הפיגוע הרצחני והקשה בחולון והמלחמה המתמשכת והארוכה, קוראים לציבור הרב שלמה עמאר והרב יצחק זילברשטיין להתחזק בשני דברים. מה הם?

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
חבר מועצת גדולי התורה הרב יצחק זילברשטיין, הוא גם ראש כולל 'בית דוד' בחולון.
בעקבות הפיגוע הנוראי בעירו, פירסם אתמול הרב מכתב חשוב הקורא להתחזק בשמירת השבת לאור מה שאירע.
כך נכתב:
"לאחי ורעי היקרים והאהובים הי"ו.
מזועזעים, המומים וכואבים על האסון שפקד את עירנו חולון יע"א, בפיגוע הרצחני ע"י מחבל בן עולה, היום ביום ראשון בבוקר, ערב ר"ח אב תשפ"ד.
ובודאי שעל כל אחד ואחד מאיתנו לפשפש במעשיו, ולחשוב, על מה עשה ה' ככה לעיר הזאת, ומה חרי האף הגדול הזה?!
וחלילה לנו לחפש אשמים לאסון, אלא כל אחד יחשוב שבגללו ובעוונו קרה האסון הגדול הזה, וכמו שאמר יונה הנביא "כי יודע אני כי בשלי הסער הגדול הזה עליכם" (יונה א-יב), אף שיכל להאשים את כל עובדי העבודה זרה שהיו עימו בספינה. בכל זאת האשים רק את עצמו!
ונראה, כיון שהיה זה סמוך למוצאי שבת קודש, ועוד בסמוך למקום שמחללים שבת בפרהסיא, בעוונותינו הרבים, א"כ השבת הקדושה פגועה מחמת חילולי השבת, ועלינו לפייסה, ולהתחזק בשמירתה.
ולכן כל אחד עליו להתחזק בשמירת השבת, בביתו וברחובה של עיר, ולהשפיע ככל יכולתו בכל סביבתו על שמירת השבת. וללמוד בכל יום, לכל הפחות שתי הלכות מהלכות שבת.
ובזכות החיזוק בשמירת השבת, נזכה לברכת השבת, וכדברי רבינו אברהם אבן עזרא "כי אשמרה שבת א-ל ישמרני", ונזכה לגאולה בקרוב. אמן".
כמו כן הרב שלמה עמאר פירסם קריאה שלפיה יש לשקול יציאה לבין הזמנים בעת כזה של מלחמה ארוכה וממושכת.
כך הוא כותב:
"בזמן הזה שיש מלחמה בצפון ובדרום, ומאידך יש הסתה נוראה נגד עמלי התורה ראוי והגון שלא יצאו בני הישיבות לטיולים בבין הזמנים".
הואא הוסיף שראוי ש"לא יזניחו את ספסלי בית המדרש אלא יעשו תוכנית לימודים עם מעט מנוחה כגון ללמוד בישיבה שני סדרים, ואולי יתחלפו הישיבות של מקום אחד למקום אחר".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
"ליהודים הייתה אורה": ביום הסמלי ביותר במגילה, איראן מדווחת על הפסקת האש
בעוד הדיפלומטיה בלחץ: צה"ל משמיד מערכות הגנה איראניות
"הוא לא קובע, אני קובע": טראמפ דורש מנתניהו הפסקת אש מיידית עם איראן
שורדת השואה שחוגגת 100: "מודה לקב"ה על כל השנים"
מקסים הרקין חושף: החלטתי "להתאסלם" בשבי
הטרור ממשיך להרים ראש: פיגוע ירי בשומרון וחיילים פצועים בלבנון
"נביא בעיר": מכירת המחלה לגוי והוספת השם חזקיהו לרפואת הרב דב הכהן קוק
הגנה מוחלטת לקטינים: הרב דוד יוסף קובע רף חדש בטיפול בסכסוכי גירושין וניכור הורי
נעל הפוכה ומטאטא בחופה: הראשון לציון מסביר האם יש אמת באמונות הטפלות
האסטרטגיה החדשה של חיזבאללה: צמרת צה"ל על הכוונת
שיבושים ברשת פלאפון: קשיים בהוצאת וקבלת שיחות
עומר ונקרט: "הרגשתי השגחה עליונה"
המבצע המדיני בוושינגטון והמערכה הצבאית בצידון: כך נראית התמונה המלאה
נחשפה הזוועה: אורן שאול ז"ל היה עשר שנים בשבי במקרר
תתחילו להתכונן לסוף השבוע: שרב כבד וקיצוני בדרכו אלינו
- © כל הזכויות שמורות
