דברו איתנו
חדשות יהדות

החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי

"תפרתי כיפות מגלבייה שהביאו לנו פעם. לקחתי אותה, קרעתי אותה ותפרתי כיפות. זה היה בשבילי דרך לשמור על הזהות שלנו"


11/01/26 | כ"ב טבת התשפ"ו
החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

"בהתחלה לא שמענו שום דבר. זה היה פשוט קו ריק. גם לא חשבנו בכלל שנצליח להגיע לאיזו תחנה בעברית או גלי צה"ל".

כך מספר בראיון לגלי צה"ל שורד השבי בר קופרשטיין.

"אמרנו, נמצא איזו תחנה בערבית. כי למדנו ערבית, אז אולי נצליח למצוא איזה חדשות, או ברוסית, כי מקסים (הרקין) ידע רוסית. או באנגלית. ולקח לנו באמת איזה שבוע למצוא. ואנחנו משחקים עם זה.

"בהתחלה בכלל לא חשבנו. אתה יודע, מהשיעמום אתה מתחיל לשחק ברדיו. אתה אומר, 30 מטר מתחת לאדמה איפה יהיה לך קליטה? ואז אתה מוצא בערבית, מוצא פה, מוצא שם. ואז אני זוכר יום אחד זה היה, אני חושב אפילו זה היה באמצע הלילה. מחפש את התחנות, פתאום אני שומע את המנגינה של גלי צה"ל. ואני פשוט צורח את החיים שלי לכיוון המחבלים, ואני אומר: 'אני פשוט לא צריך אתכם יותר, אני מסודר'. וזה היה אחד מרגעי האושר הגדולים שהיו לי בשבי".

עוד אמר בהתרגשות:

"זה אושר בשבילי להיות פה. זה המקום שהביא לי סיבה לקום בבוקר במנהרות. אין לי מלים לתאר לכם את האושר שיש לי כרגע. באמת".

על חזרתו לשיגרה סיפר:

,אתה רואה המון אהבה מאנשים, רואים להם על העיניים, זה מאוד מרגש. בהתחלה מאוד קשה לקבל את כל אהבה, אבל מתרגלים, אתה מבין שאנשים באמת אוהבים אותך. מה שעם ישראל עשה עבור החטופים, המלחמה שהם נלחמו בשבילנו - זה מעל ומעבר. אחרי שיצאתי הבנתי שנכנסתי לאנשים ללב, ממש לתוך המשפחה שלהם, זה מאוד ריגש אותי".

גם שורד השבי שגב כלפון, סיפר בתוכנית "בסלון עם צופית גרנט":

"כל פעם שעברתי שם את חנוכה, הייתי מספר להם כמה זה החג הכי קשה שלי", אמר והוסיף:

"זה חג שמח מאוד במאפייה, זה סופגניות, זה מיוחד. הייתי מספר להם איך היינו עושים סופגניות וכולם עם ריר. ידעתי תמיד שההורים שלי צריכים את העזרה שלי שם, ושאלתי את עצמי 'איך הם מסתדרים? גם הבן שלהם חטוף, גם המאפייה על הראש'".

כלפון הצליח להשיג בדרך לא דרך מחט וחוט והתחיל לתפור כיפות בשבי:

"תפרתי כיפות מגלבייה שהביאו לנו פעם. לקחתי אותה, קרעתי אותה ותפרתי כיפות, ועשיתי לכל אחד את השם שלו. עשיתי חור בבגד שהיה לי ואמרתי להם שאני צריך לתפור את זה. זה היה בשבילי גם תעסוקה וגם דרך לשמור על הזהות שלנו.

"היינו שמים את הכיפות, וכשהם היו באים היינו מורידים אותן. פעם אחת כמעט נתפסתי באמצע 'שלום עליכם' כשהלכתי אליהם בטעות עם הכיפה על הראש. ברגע האחרון חבר לחש לי: 'מה אתה עושה?', והספקתי להחביא אותה בכיס".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

על כמה עומד היום מנהג זכר למחצית השקל?

חדשות יהדות

מבהיל! זה התאריך למלחמה עם איראן

חדשות יהדות

מפחדים מהלחימה מול איראן?

חדשות יהדות

שורדת השבי בעדות מצמררת: "הם התווכחו ביניהם אם לרצוח או לחטוף אותנו"

חדשות יהדות

''רבי דוד אבוחצירה חזה את יום השחרור שלי'' - שורד שבי החמאס שגב כלפון בסרטון שלא יאמן

חדשות יהדות

מצמרר: הרמז בפרשת השבוע על חזרתו של רן גואילי הי"ד

חדשות יהדות

שורד השבי בסיפור מטלטל על השגחה פרטית: "נשארתי כשאני נראה כמו יהודי, לא עזתי"

חדשות יהדות

המהפכה באיראן והקשר שלה לגאולה

חדשות יהדות

החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי

חדשות יהדות

זו התפילה המיוחדת שחיבר הרב שמואל אליהו להפלת המשטר באיראן

חדשות יהדות

זו הדרך היהודית להסתכל על המהומות באיראן

חדשות יהדות

אמרו כעת תהילים לרפואה על הפצוע מהפיגוע באוסטרליה שנמצא במצב קשה

חדשות יהדות

שליחי חב"ד בקטמנדו נאלצים לעזוב: "לא רוצים שהמקום יהיה בית ליהודים"

חדשות יהדות

נס גלוי: הילד בלע מספריים שלמות והן יצאו מגופו באופן טבעי

חדשות יהדות

קראו כעת תהילים לרפואת הרב דוד בצרי

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות