שורד השבי אלי שרעבי: "16 חודשים חלמתי על הקידוש"
"אם נגזר עליי להיות חלק מההסברה הישראלית בחו"ל מול האנטישמיות שעולה וגואה - זה מה שאעשה. בניגוד לאנשים שמייצגים מדיניות, או את הממשלה, איתי אי אפשר להתווכח על העובדות, על מה שחוויתי"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
בראיון מיוחד למעריב, סיפר אלי שרעבי, ששרד את השבי בעזה:
"16 חודשים לא ראיתי ביצה, 16 חודשים חלמתי על הקידוש, על ארוחת שישי אצל אמא שלי. בזמן הזה אתה מזקק את מה שחשוב באמת, וזה אף פעם לא דברים חומריים. מה אכפת לי אם יש לי סובארו או מרצדס כשאני 50 מטר מתחת לאדמה? אני רק רוצה לחבק שוב את המשפחה שלי".
הוא מספר מה מעסיק אותו בימים אלו:
"נשאבתי לעולם ההסברה ולחיזוק הקהילות היהודיות שאני פוגש בהמון מדינות בעולם. הספר שלי תורגם כבר ל-18 שפות, ולא תמיד זה כלכלי, אבל חשוב לי שהוא יגיע לכמה שיותר אנשים".
"אני רוצה שכמה שיותר אנשים ייחשפו לסיפור של משפחתי. כשהגעתי בפעם הראשונה לבית העלמין, התנצלתי לפני ליאן והבנות על זה שלא הצלחתי להציל אותן, והבטחתי להן שאעשה הכול כדי שהן ואחי לא יישכחו. ואם נגזר עליי להיות חלק מההסברה הישראלית בחו"ל מול האנטישמיות שעולה וגואה - זה מה שאעשה. בניגוד לאנשים שמייצגים מדיניות, או את הממשלה, איתי אי אפשר להתווכח על העובדות, על מה שחוויתי, על רצח המשפחה שלי. חשוב לי גם לחזק קהילות שהמצב מעורר בהן ייאוש".
עוד הוסיף:
"אני יודע היום להעריך הרבה יותר חופש ודברים בסיסיים אחרים. אני יודע מהי תחושת רעב אמיתית, וזה לא מה שמרגישים כשאנחנו אומרים 'אני מת מרעב' אחרי שלא אכלנו ארבע-חמש שעות. אני יודע להעריך את זה שיש לי משחת שיניים, מים חמים במקלחת, את זה שאני לא צריך לאכול פיתה עם עובש ולהתחנן לשרוף אותה על הגז כדי לא לטעום את העובש".
בראיולן לאילנה דיין בעבר סיפר:
"אני לא בן אדם דתי, אבל שם, מהיום הראשון שנחטפתי, כל בוקר אמרתי 'שמע ישראל', מה שלא אמרתי בחיים. כוח האמונה הוא מטורף. יש משהו שמשגיח עליך".
בנוסף, שיתף כי בליל שבת היה עושה קידוש ושר "אשת חיל".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
"הכרזה היסטורית על ערכה העליון של התורה": חוק יסוד לימוד תורה אושר בקריאה טרומית
אזהרה רשמית: השבוע עוצמת קרינת השמש בשיאה
המסמך האבוד שנחשף במרתפי מוסקבה: כתב היד הנדיר של הרשב"ם התגלה
"ליהודים הייתה אורה": ביום הסמלי ביותר במגילה, איראן מדווחת על הפסקת האש
בעוד הדיפלומטיה בלחץ: צה"ל משמיד מערכות הגנה איראניות
"הוא לא קובע, אני קובע": טראמפ דורש מנתניהו הפסקת אש מיידית עם איראן
שורדת השואה שחוגגת 100: "מודה לקב"ה על כל השנים"
מקסים הרקין חושף: החלטתי "להתאסלם" בשבי
הטרור ממשיך להרים ראש: פיגוע ירי בשומרון וחיילים פצועים בלבנון
"נביא בעיר": מכירת המחלה לגוי והוספת השם חזקיהו לרפואת הרב דב הכהן קוק
הגנה מוחלטת לקטינים: הרב דוד יוסף קובע רף חדש בטיפול בסכסוכי גירושין וניכור הורי
נעל הפוכה ומטאטא בחופה: הראשון לציון מסביר האם יש אמת באמונות הטפלות
האסטרטגיה החדשה של חיזבאללה: צמרת צה"ל על הכוונת
שיבושים ברשת פלאפון: קשיים בהוצאת וקבלת שיחות
עומר ונקרט: "הרגשתי השגחה עליונה"
- © כל הזכויות שמורות
