ה"קמיע" של הרב אדלשטיין לביטול גזירת המעונות
"עוצו עצה ותופר"- גזירת המעונות לא יצאה אל הפועל ובג"ץ פסק לטובת האברכים. מספר חודשים קודם לכן נתן הרב אדלשטיין עצה לביטול הגזירה

לאחר עתירה שהוגשה לבג"ץ, נפסק הדין לטובת האברכים וגזירת המעונות נדחתה לתחילת שנת הלימודים הבאה. עוד בטרם הוגשה העתירה, מסר הגאון הרב גרשון אדלשטיין שיעור בהיכלי ישיבת פונוביז', ושם אמר כי " אם יתחזקו בעסק התורה- הגזירה לא תצא אל הפועל". דבריו אלו נאמרו יממה לאחר אישור החוק בישיבת הממשלה.
זכינו בשבוע שעבר לראות כיצד דבריו התקיימו במלואם, כאשר דחה בג"ץ את טענותיו של ליברמן ופסק לטובת לומדי התורה. הגזירה שהייתה אמורה לפגוע בכ20,000 משפחות אברכים, כאשר הסבסוד מבוטל והאם נאלצת ברוב המקרים לעזוב את מקום עבודתה, או לחילופין להחליף לפעוטות מסגרות לימוד.
דבריו המלאים של הרב גרשון אדלשטיין שליט"א בעניין "גזירת המעונות":
"לדאבוננו יש אנשי ציבור שיש להם כוונה לגזור גזירות כלכליות על עוסקי התורה. יש כאלה, שלא מבינים, לא מבינים שזכות התורה מגן על כל כלל ישראל, הם לא מבינים את זה, ורוצים לגזור גזירות כלכליות, שלא יוכלו ללמוד, שילכו לעבוד, יש כוונה כזאת.
"אבל הכל בידי שמים. והכל תלוי בזכויות. אם עוסקי התורה יעסקו בתורה כדין כמו הלכות תלמוד תורה, והגית בו יומם ולילה, כל אחד לפי כוחו, כל אחד לפי כוחו, פחות או יותר, וגם מי שעוסק בפרנסה - אבל לעסוק בתורה כמה שהוא יכול, כל אחד לפי האפשרויות שלו, כפי כוחו, לא יותר מכוחו, אין חיוב יותר, יותר מכוחו אסור, רק כפי כוחו, אבל כהלכות תלמוד תורה לעסוק בתורה כפי כוחו, אם היו עוסקים, כלל ישראל, הציבור, אלו שעוסקים בתורה, אם יעסקו בתורה כדין כהלכות תלמוד תורה – לא היה שייך גזירות. כי הבא ליטהר מסייעין אותו, ויש סייעתא דשמיא שאין גזירות, ודאי שלא יהיו גזירות, הבא ליטהר מסייעין אותו.
"לכן אם אנחנו רוצים למנוע את הגזירות על עוסקי התורה, הדבר היחיד, העצה, צריכים את הזכויות שיהיה חיזוק בעסק התורה".
צפו בדבריו של הרב אדלשטיין שליט"א:
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"
ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"
שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"
אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"
נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות
בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת
אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"
שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"
שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"
שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"
שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"
קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס
שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"
המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה
החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"
- © כל הזכויות שמורות