נשיא ארגנטינה על טבח שמחת תורה: "נאציזם של המאה ה -21"
"אני קורא לציבור לגלות התחשבות, אורך רוח, לחבק ולתמוך ככל שניתן, לחזק את משפחות החטופים ולהבין שזה גיהנום בלתי נתפס! שכל אחד ישים את עצמו במקומם. וכפי שאומר הרמב״ם, אין מצווה גדולה יותר מפדיון שבויים"

״מכובדי וידידי נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי, כבוד גדול לנו לארח אותך כאן. כמה שזה טרגי ועצוב שאנחנו לוקחים אותך לקיבוץ ניר עוז, למקום שבשביעי באוקטובר ראינו בו את הטבח הנורא, הברברי והסדיסטי, שחמאס ושותפיו ביצעו כאן בקיבוץ".
כך פתח ואמר נשיא המדינה יצחק הרצוג לנשיא ארגנטינה חבייר מיליי שידוע כאוהד יהודים והגיע לארץ וביקר בקיבוץ ניר עוז. הרצוג המשיך בדבריו:
"טבח שלא ראינו הרבה זמן בדורות האחרונים - בוודאי מאז השואה. טבח של יהודים רק בגלל שהם יהודים וישראלים, בקהילה שוחרת שלום, קהילה שהפריחה את השממה והמדבר.
"אני פונה מכאן גם לכל אזרחי ישראל, מה שאמרתי אתמול גם ליד מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, הגהנום שעוברות משפחות החטופים הוא גיהנום נורא. בוודאי שהוא לא שווה עוד לגיהנום שעוברים החטופים, אני קורא לציבור לגלות התחשבות, אורך רוח, לחבק ולתמוך ככל שניתן, לחזק את משפחות החטופים ולהבין שזה גיהנום בלתי נתפס! שכל אחד ישים את עצמו במקומם. וכפי שאומר הרמב״ם, אין מצווה גדולה יותר מפדיון שבויים".
מיליי אמר:
"זהו ביקור מרגש מאוד. זה נוגע בי ובנשמתי באופן עמוק. כשצפינו בתמונות, התמלאנו באימה, אבל עכשיו לראות את הדברים מקרוב ובאופן אישי במציאות, זו חוויה מטרידה ועוצמתית על אחת כמה וכמה.
"כשאנחנו מקשיבים גם לסיפורי המשפחות, משפחות שבאופן מילולי נחתכו לחצי, אני חושב בין היתר על אופליה שנחטפה ואני חושב על כל הדברים שנאלצה לעבור, וזה כואב. להיות בקשר עם הקורבנות ולהיות במקום שבו הכל קרה זה מאוד מטריד.
"ושוב אחזור על מה שאמרתי כל העת, אנחנו מגנים בחריפות את פעולות הטרור של ארגון הטרור חמאס, ואנחנו ממשיכים בסולידריות שלנו הסולידריות כלפי העם ומדינת ישראל, וממשיכים בתמיכה שלנו לזכותה הלגיטימית של ישראל להגנה עצמית. שוב אנו רואים שאדישות ״העולם החופשי״ היא שאפשרה את השואה הנאצית. וכפי שאמר הנשיא הרצוג, העולם החופשי אינו יכול להישאר אדיש במקרה הנוכחי, כיוון שאנו רואים דוגמאות ברורות של טרור ואנטישמיות, ומה שהייתי מתאר כנאציזם של המאה ה -21. וכשאנחנו שומעים על אמצעי העינוי שננקטו בפעם הזאת, זה מזכיר לנו את זוועות השואה".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
זו הסיבה שבגללה נבחר ראש העיר החדש של ניו יורק
שורד השבי משחזר את התקופה הקשה: "אני חוזר לחיים"
שוקדי השבי משתקמים לאט: "מהגיהינום למקום הכי טוב שיש"
הוריו של שורד השבי שחזר: "התחושה הייתה כמו תחיית המתים ממש"
שורדי השבי משתפים: "דרשתי מהשובים לקבל תפילין, סידור ותנ"ך"
אם החטוף בשיחה עם המחבל: 'הבן שלי תמיד בידיים של בורא עולם - וגם אתה בידיים של בורא עולם"
שורדי השואה לשורדי שבי חמאס: "ברגע שבו שוחררתם - נולדתם מחדש"
שורד השבי לרב הירש: "שנתיים האלה גרמו לי להבין שאני צריך להתחזק"
זו התפילה הקצרה שתוסיפו עבור החזרת החללים החטופים
אמו של החטוף במסר: "עם ישראל לא יכול להיות משועבד, פשוט לא יכול להיות עבד"
השיחה המרגשת של הינוקא עם החטוף ששוחרר
אשת התקשורת: "החטופים מזכירים לנו מי אנחנו באמת"
הרב יצחק יוסף: זהו סכום פדיון כפרות השנה
כיצד הגיב הגאון הינוקא כשקראו לו המלך המשיח?
"קשה להאמין שלפני שנה עוד לא הייתי אדם חופשי": שורדי השבי ומשחותיהם ברגעי תפילה
- © כל הזכויות שמורות
