עוד עדות מצמררת: "הלכנו במנהרה ב-40 מטר עומק"
"שכבנו רוב הזמן. אין אפשרות של תנועה. מזרנים על הרצפה. חיפשנו מקום לשבת, לשנות תנוחה ולא לשכב כדי שלגוף תהיה תנועה. ניסינו לעשות הליכות במקום כי אין לאן. זה תנאים שאף בן-אדם לא צריך... הייתי שם 53 ימים וזה פשוט נצח"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
"בלתי נתפס שהגענו ליום הזה. 100 ימים של גיהינום. כשראינו שהם מנסים להיכנס, התחבקנו בפינה אחת. הדלת נפתחה לכיוון השני והם ירו מהפתח".
כל מספרת בראיון מצמרר לחדשות 12 קלרה מרמן - שהיתה חטופה בשבי החמאס 53 ימים.
מרמן נחטפה לעזה יחד לואיס בעלה, גבריאלה אחותה, פרננדו אחיה ומיאה ליימברג אחייניתה ששהתה בשבי עם כלבתה - בלה.
"בטנדר היה מלא נשק, הם עולים ויורדים בצרחות, כנראה מסוממים. עשינו הליכה מאוד ארוכה במנהרה ב-40 מטר עומק. עלינו ופתאום ראינו שיש אור בקצה המנהרה. שמחנו שלא נשארים שם. מיאה כל הזמן החזיקה את בלה. הם חשבו שזה בובה.
"שכבנו רוב הזמן. אין אפשרות של תנועה. מזרנים על הרצפה. חיפשנו מקום לשבת, לשנות תנוחה ולא לשכב כדי שלגוף תהיה תנועה. ניסינו לעשות הליכות במקום כי אין לאן. זה תנאים שאף בן-אדם לא צריך... הייתי שם 53 ימים וזה פשוט נצח".
היא מספרת עוד על תנאי השבי:
"החוטפים הצטיידו עם אוכל לפני זה. הבשר שאכלנו זה לוף מהצבא שהם החזיקו בכמויות. ממש משלנו, היה כתוב 'לוף' בעברית.
"כל הזמן היינו עם העיניים על מיאה. ניסינו כל הזמן שלא תהיה לבד עם אף אחד מהשובים. ברגעים שהיא הרגישה שקשה לה להחזיק, היא ביקשה שעת סיפור ולואיס היה מספר לה. אחרי שלואיס שמע שרק הנשים יוצאות, הוא היה בטוח שממש בקרוב ייפגשו שוב. 'אין מה לדאוג', הוא אמר. 'עוד מעט מסיימים עם הילדים והנשים, ומתחילים עם הגברים. יומיים-שלושה'".
היא מסכמת בנימה עצובה:
"אני מרגישה את הייאוש. במקום להרגיש את השמחה שנגמר הסיוט, אני מרגישה שהסיוט נמשך".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
קיץ ללא יתושים? זה אפשרי!
עוד מעט חוזרים הדינוזאורים? הניסוי שמשגע את המדע
יהדות התפוצות תחת אש: מקרי אנטישמיות קשים בלונדון, ניו יורק ואוסטרליה
אזהרה דחופה בנבטיה: צה"ל משנה את כללי המשחק בלבנון
מסמנים את היהודים: המאבק החריף על ברית המילה בבלגיה
"המצב של הרב לא פשוט": שיפור קל במצבו של הרב דב קוק
הסכם גרעין חדש באופק: ארה"ב ואיראן על סף פריצת דרך, ומה אומרת התורה על עתיד הממלכות
בין צילום הרנטגן למבט של הצדיק: הרגע שבו הרופאים ויתרו והאמונה ניצחה
קרן אור בתוך השכול: צוואת שמירת השבת של הלוחם שנפל ומכה גלים
חשבתם שהכרתם את רבה של ירושלים? זה כנראה מה שלא ידעתם
"אני רוצה לחיות": שמונה חודשים, שתי רגליים חסרות ובשורה אחת בלתי נשכחת
איראן שלחה הודעה לאמריקאים - ומה שקורה עכשיו במפרץ הפרסי צריך להדאיג כל יהודי
"אות קלון על בלגיה": הרב הראשי במתקפה חריפה בעקבות העמדת מוהלים לדין
אבל בעולם התורה: נפטר הגאון רבי רחמים אליהו מאזוז זצ"ל – "הגאון הפוסק" של ישיבת 'כסא רחמים'
מצור על בית כנסת במנהטן: עימותים אלימים, שוטר פצוע וקריאות אנטישמיות בלב ניו יורק
- © כל הזכויות שמורות
