דברו איתנו
חדשות יהדות

האם בכל פעם כשחייל חוזר מהחזית הוא צריך חברך ברכת הגומל?

"למעשה נראה שחייל מילואים יברך בסוף כל תקופה של מילואים, כלומר אף אם ידוע לו שבעוד חודש יקראו לו שוב, יברך לאחר סיום תקופת המילואים שגויס אליה, ויברך שוב לאחר תקופת המילואים הבאה"


23/11/24 | כ"ב חשון התשפ"ה
האם בכל פעם כשחייל חוזר מהחזית הוא צריך חברך ברכת הגומל?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

בטורו הקבוע בעתיון "בשבע" נשאל הרב אליעזר מלמד האם חייל שמגיע מן החזית צריך לברך ברכת הגומל בכל פעם שמשתחרר, או לא.

להלן תשובתו:

"שאלה: האם חיילינו הגיבורים הנלחמים על הגנת עמנו וארצנו צריכים לברך 'הגומל' בכל עת שהם חוזרים לחופשה קצרה לביתם?

תשובה: הכלל בברכת 'הגומל' הוא שרק לאחר שהסכנה מסתיימת מברכים אותה. כך לגבי מי שיצא בשיירה למסע של כמה חודשים, וכך לגבי מי שהפליג בים למסע של כמה חודשים. לאחר סיום המסע או ההפלגה, שבעבר היו כרוכים בסכנה רבה, חובה לברך 'הגומל'. למעשה נראה שחייל מילואים יברך בסוף כל תקופה של מילואים, כלומר אף אם ידוע לו שבעוד חודש יקראו לו שוב, יברך לאחר סיום תקופת המילואים שגויס אליה, ויברך שוב לאחר תקופת המילואים הבאה.

כיוצא בזה חיילים בסדיר, לאחר כל סיום תקופה של שירות בחזית יברכו 'הגומל'. לדוגמה, מי שמיועד ללחום בלבנון במשך תקופה לא ידועה של שבועות או חודשים, לאחר שיסיים את תקופת הלחימה - יברך. ונראה שאפילו 'רגילה' של לפחות שבוע או תקופת אימונים יכולות להיחשב להפסקה בין תקופת לחימה לחברתה, ואזי יש לברך 'הגומל' על התקופה שהסתיימה. יש לציין שאף שהפעילות ביהודה ושומרון נחשבת כיום פחות מסוכנת, גם לאחר תקופת שירות ביהודה ושומרון יש לברך 'הגומל' (ראו פניני הלכה ברכות טז, ט).

ה' יעזור לחיילינו להכות בגבורה את כל אויבינו, וישמור עליהם מכל צרה וצוקה, ויחזרו כולם לשלום לביתם. ובזכות המצווה העצומה שהם מקיימים, מצווה ששקולה כנגד כל המצוות, יזכו הם והוריהם, אחיהם, נשותיהם וילדיהם לרוב ברכה".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף

חדשות יהדות

מרגש: התגלה מטבע מהתקופה של חורבן בית המקדש השני

חדשות יהדות

אין מים באיראן? זו הסיבה

חדשות יהדות

היהודים באוקראינה זועמים: "יום לאחר תשעה באב אנו חווים חורבן נוסף"

חדשות יהדות

אמו של החטוף ז"ל: ביום שבו הבן שלי נלקח כי הוא יהודי התחילו להתחבר לי חלקי הפאזל"

חדשות יהדות

ילדים רעבים בעזה? הרב שמואל אליהו עונה

חדשות יהדות

הרב שמואל אליהו במסר לחמינאי: "יש לנו מלאכים קדושים שעוזרים לנו"

חדשות יהדות

חבר הכנסת בנאום מרגש: "לא אתן יד להרס התורה"

חדשות יהדות

דעת הרבנים על הטבח בדרוזים: "כרתו איתנו ברית דמים"

חדשות יהדות

הרב פינטו לראש הממשלה: "הדגשת שהניצחון יבוא בסייעתא דשמיא וזה עורר גלים אדירים בעולם היהודי כולו"

חדשות יהדות

דחוף! העתירו תהילים לרפואה על הרב יעקב משה הלל

חדשות יהדות

הרב יגאל כהן לשורדת השבי: "את גיבורה"

חדשות יהדות

מנהיג הציבור הליטאי: זו הסיבה שהיה פחד בלחימה מול איראן

חדשות יהדות

עורך העיתון הבריטי: "אלוקים מקיים את הבטחותיו ושומר על עם ישראל"

חדשות יהדות

סיפור של תקווה בין האתיאיסטים לחרדים בבית החולים: "נפשנו נקשרה בנפשם"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות