דברו איתנו
חדשות יהדות

"לשמור על היהודים היקרים שנותרו בסוריה": זה המכתב שכתב הרב למנהיג סוריה החדש

"אני מאמין כי מהלך היסטורי זה לא מקרה הוא והכל בהשגחה עליונה, השם יתברך העניק לך את ההנהגה על סוריה כדי שתקדם אותה למקום טוב יותר מבעבר"


08/01/25 | ח' טבת התשפ"ה
"לשמור על היהודים היקרים שנותרו בסוריה": זה המכתב שכתב הרב למנהיג סוריה החדש

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

זהו אינו סוד כי בסוריה מתחוללת מהפיכה גדולה. ומה לגבי הקהילה היהודית שנמצאת במדינה?

הרב בנימין חמרה, הרב הראשי של יהודי סוריה בישראל, החליט לכתוב מכתב מיוחד לאבו מוחמד אל ג'ולאני - מנהיגה החדש של סוריה - על מנת לבקש ממנו שחיי היהודים במדינה יישמרו.

המכתב נכתב בערבית, עברית ואנגלית.

זהו תוכן המכתב:

"לכבוד המפקד העליון של מטה שחרור א-שאם מר אחמד א-שרע בשם השם הגדול הרחום והחנון.

אני כותב אליך מכתב זה בעקבות ימים גדולים אלו ימים של תקווה לעם הסורי כולו, וקודם כל הרשה לי לברך אותך שהשם יתברך ידריך אותך בעצה טובה להנהיג את העם הסורי הנכבד ולהובילו לתקופה חדשה בדרך של שלום, שגשוג והצלחה. אני מאמין כי מהלך היסטורי זה לא מקרה הוא והכל בהשגחה עליונה, השם יתברך העניק לך את ההנהגה על סוריה כדי שתקדם אותה למקום טוב יותר מבעבר. במעשיך הטובים תזכה לשכר רב וכבוד גדול בעולם הזה ובעולם הבא.

במשך אלפי שנים הקהילה היהודית בסוריה, למרות היותה מיעוט קטן, הייתה חלק אינטגרלי מהרקמה העשירה והמגוונת של העם הסורי. ברחבי סוריה מצויים אתרים היסטוריים, בתי כנסת עתיקים וקברים של צדיקים, אשר מהווים מורשת תרבותית ודתית יקרה ליהודי העולם כולו. אבי ע"ה, חכם אברהם חמרה, שימש כרבה הראשי של סוריה במשך כ-30 שנה ודאג בשיתוף עם השלטון דאז, לשמר את כל הנ"ל ולדאוג ליהודים וחיי הקהילה במקומות מגוריהם דמשק הבירה חאלב וקמישלי.

בתור ממשיך דרכו של אבי, כיליד סוריה והרב הראשי של קהילת יהודי סוריה בישראל - הקהילה אשר חוותה רדיפות ונישול במשך שנים רבות אני פונה לכבודו בבקשה - לשמור על היהודים היקרים שנותרו בסוריה ולהורות על שמירה קפדנית על המקומות ההיסטוריים היהודיים הללו. שמירה על אתרים אלו היא לא רק חובה דתית, אלא גם מחווה של כבוד להיסטוריה ולתרבות של כל העם הסורי, וכמו כן לשמור על רכושם ובתיהם של יהודי סוריה שעזבו  את הכל בעל כורחם.

כדוגמה לאתר בעל חשיבות היסטורית ודתית עצומה, אציין את בית כנסת ומערת אליהו הנביא בכפר ג'ובאר הסמוך לדמשק. מערה עתיקה זו, בת אלפי שנים, נהרסה במהלך הקרבות. חורבנה הסב צער גדול למליוני יהודים ומוסלמים ברחבי העולם המאמינים כי ברכה גדולה מושפעת ממקום זה על כל סוריה. שיקום המערה יהיה מעשה של חסד גדול ויסמל את אחדות העמים ואת כבודם למורשת משותפת.

אני סמוך ובטוח כי תחת הנהגתך, סוריה תהיה מדינה רב-תרבותית, סובלנית ומכילה, שבה כל קבוצה דתית ומיעוט אתני יוכלו לחיות בשלום ובביטחון. אני מקווה כי נוכל לשתף פעולה על מנת לשקם את הקהילה היהודית בסוריה לבוא לבקר בארץ מולדתינו ולשמר את מורשתנו המשותפת.

בברכת כבוד והערכה, הרב בנימין חמרה. הרב הראשי ליהודי סוריה בישראל".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

מרגש: נכד הרב הניח תפילין מהשואה

חדשות יהדות

צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף

חדשות יהדות

מרגש: התגלה מטבע מהתקופה של חורבן בית המקדש השני

חדשות יהדות

אין מים באיראן? זו הסיבה

חדשות יהדות

היהודים באוקראינה זועמים: "יום לאחר תשעה באב אנו חווים חורבן נוסף"

חדשות יהדות

אמו של החטוף ז"ל: ביום שבו הבן שלי נלקח כי הוא יהודי התחילו להתחבר לי חלקי הפאזל"

חדשות יהדות

ילדים רעבים בעזה? הרב שמואל אליהו עונה

חדשות יהדות

הרב שמואל אליהו במסר לחמינאי: "יש לנו מלאכים קדושים שעוזרים לנו"

חדשות יהדות

חבר הכנסת בנאום מרגש: "לא אתן יד להרס התורה"

חדשות יהדות

דעת הרבנים על הטבח בדרוזים: "כרתו איתנו ברית דמים"

חדשות יהדות

הרב פינטו לראש הממשלה: "הדגשת שהניצחון יבוא בסייעתא דשמיא וזה עורר גלים אדירים בעולם היהודי כולו"

חדשות יהדות

דחוף! העתירו תהילים לרפואה על הרב יעקב משה הלל

חדשות יהדות

הרב יגאל כהן לשורדת השבי: "את גיבורה"

חדשות יהדות

מנהיג הציבור הליטאי: זו הסיבה שהיה פחד בלחימה מול איראן

חדשות יהדות

עורך העיתון הבריטי: "אלוקים מקיים את הבטחותיו ושומר על עם ישראל"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות