דברו איתנו
חדשות יהדות

לא אכלו חמץ בפסח וצמו ביום כיפור: כך שמרו החטופות על יהדותן

"הסיפור של מירב, אמא של אגם, הוא עוצמה מטורפת לקום ולבקש שלא לחלל שבת, היא שיחקה אותה והקב"ה לא נשאר חייב"


02/02/25 | ד' שבט התשפ"ה
לא אכלו חמץ בפסח וצמו ביום כיפור: כך שמרו החטופות על יהדותן

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

עם ישראל כולו מלא בהתפעלות על הפרטים שמתגלים בקשר לתצפיתניות שהיו חטופות בשבי חמאס ושוחררו לאחרונה: הן צמו ביום כיפור, לא אכלו חמץ בפסח והשתדלו לשמור על קדשות החגים היהודיים.

כמו כן, אגם ברגר אף צמה בתשעה באב.

כזכור, התצפיתניות סיפרו כי התעקשו שלא לאכול חמץ בפסח, לצום ביום כיפור, ולשמור את החגים כמה שניתן.

"פגשנו בערב שבת את אגם ברגר וההורים שלה ואת שאר התצפיתניות ונדהמנו מהגבורה היהודית".

כך סיפרה בראיון ל'קול ברמה' יפה דרעי.

"אגם סירבה לקבל את הקוראן שדחפו לה והיא מצאה סידור והתפללה בו, התצפיתניות שמרו על יום כיפור, וחמץ בפסח ואפילו ביקשו מהשובים להכין להם ספינג' למימונה. תוך כדי שהן ביקשו התרחש פיצוץ עז והעיפו את כולם מהמקום שהם היו".

היא מוסיפה:

"מיד אחרי החטיפה אמא של אגם הייתה מאד קשוחה ולא נתנה אמון, היא הייתה מפוחדת וחסרת אונים ראיתי אותה בימים הכי קשים, שכנענו אותה לקחת על עצמה מצווה אחת, אמרתי לה שהיא תראה ניסים ונפלאות. אמרתי לה שהשבת היא מקור הברכה ובזכות זה היא תראה ניסים ואכן היא ראתה.

"אני מתקוממת על כך ששחרור החטופים נעשה דווקא בשבת, ברור שחייבים כי זה פיקוח נפש. הסיפור של מירב, אמא של אגם, הוא עוצמה מטורפת לקום ולבקש שלא לחלל שבת, היא שיחקה אותה והקב"ה לא נשאר חייב".

כמו כן, סיפרה סיפרה בריאיון ל-ynet אפרת מצי'קאווה - אחייניתו של החטוף ששוחרר גדי מוזס - כיצד שמר על עצמו בשבי. כזכור, מוזס הוא בן 80 שנים.

"הדבר הראשון שהוא אמר לי היה 'אני חי, אני נורמלי, לא לדאוג'", היא מספרת. "המעט שאנחנו יודעים הוא טיפ-טיפונת, והבדידות הזו - כשלוקחים לך כל זכות ואתה פשוט חסר קול - היא מאוד קשה. גדי תיפקד וידע שהוא צריך לשרוד ואיך לעשות את זה. הוא שמר על כושר מינימלי, הקפיד לזכור דברים ולאמן את המוח במחשבות ובתרגילים, וככה שמר על עצמו בצורה ראויה להעצמה".

גדי אמד את אורך הבלטות בחדר בו היה וכך צעד מדי יום שבעה קילומטרים בחדר לפי האורך שחישב. כו כן הוא  פתר בראשו תרגילי מתמטיקה והרכיב פאזל בזיכרון.

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

אנטישמיות בעולם: "רצח עם סכין, הפעם זה הסתיים בנס"

חדשות יהדות

משרד החינוך לגבי דוכני התפילין: "הנחת תפילין היא חלק בלתי נפרד"

חדשות יהדות

מה אמר חוקר עשרת השבטים הנעלמים לינוקא?

חדשות יהדות

המוהל שנפטר באמצע ברית המילה: "הוא היה זורח וקורן"

חדשות יהדות

הכבאי האמיץ: "ניגשתי מיד אל ארון הקודש"

חדשות יהדות

הצתת בית הכנסת בירושלים: "מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה היהודית"

חדשות יהדות

אורי מגידיש משחזרת: "אני צועקת בעברית, אני לא יודעת למה, אבל הרגשתי שזה חילוץ"

חדשות יהדות

אולי מצאתם את התפילין של דניאל יהודה ז"ל?

חדשות יהדות

הרב זילברשטיין: "ברור כשמש שאנו לפני ביאת המשיח"

חדשות יהדות

התלמידים שנלחמים על היהדות בבית ספרם: "זכותי להניח תפילין"

חדשות יהדות

שורד השבי בעדות קשה: "החליטו להכות אותי עם מוט ברזל"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "הייתי לבד, במנוסה מתמדת, בפחד מוות"

חדשות יהדות

בעלה של צאלה גז הי"ד: "שאלתי שוב ושוב אם הם בטוחים שהיא מתה וכל פעם ענו לי כן"

חדשות יהדות

שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"

חדשות יהדות

שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות