לקראת השלג המתקרב: "סימן שהעוונות של עם ישראל נמחלים ונמחקים"
"מדהים לראות את עם ישראל בהתעוררות, בתפילות, בצומות, בתעניות דיבור. זה משהו שנראה בכל בתי הכנסת. כל אחד נמצא במקום שלו, ועושה את התיקונים הנדרשים"

סופה רצינית מתעתדת להגיע לישראל, אשר במהלכה צופים כי יירדו שלגים באיזורים שונים בארץ.
מה ליהדות יש לומר על כך ומה הקשר לימי השובב"ים בהם אנו נמצאים כעת?
הרב יצחק בצרי התארח בראיון לרדיו קול ברמה ודיבר על כך.
המרואיין אמר לו:
"הזמן רץ מהר, והאמת היא, שמישהו פעם אמר לי שאחד הסימנים לפני ביאת המשיח הוא שזמן רץ מאוד מהר. אני זוכר את השיחה הראשונה שלי עם הרב על תחילת השובבים, ואם אינני טועה, כבוד הרב, אנחנו בשבוע האחרון של השובב"ים".
הרב ענה:
"כן, בדיוק. זה אחד מהסימנים שלפני סיום השובב"ים, אם יורד שלג, זה סימן לכך שהחטאים שלנו נמחלו. כמו שנאמר בפסוק: "אם יהיו חטאיכם כשנים כשלג ילבינו", וזה מראה שהקדוש ברוך הוא מקבל את התשובה של עם ישראל".
עוד מוסיף הרב:
"עברנו כבר חמישה שבועות, ויש לנו את השלושה ימים האחרונים. זה פשוט מדהים לראות את עם ישראל בהתעוררות, בתפילות, בצומות, בתעניות דיבור. זה משהו שנראה בכל בתי הכנסת. כל אחד נמצא במקום שלו, ועושה את התיקונים הנדרשים".
לפני כמה שנים כאשר ירד שלג אף בתקופה זו אמר הרב בצרי, בשם אביו - הרב דוד בצרי כי השלג הוא "סימן טוב שנשלח מבורא העולם".
עוד הוסיף:
"המקובלים מתענים ומתפללים שיירד שלג, כי זה הסימן שהעוונות של עם ישראל נמחלים ונמחקים. כמו בבית המקדש, כאשר הכהן הגדול היה נכנס לקודש הקודשים ומתפלל שיימחלו חטאי עם ישראל, הסימן למחילה היה חוט השני שהיה הופך ללבן. כך גם המקובלים, לאחר תחילת תקופת הצומות, מחכים לשלג, מאחר שהדבר מהווה סימן שה' מוחל על עוונות העם".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הוריו של שורד השבי שחזר: "התחושה הייתה כמו תחיית המתים ממש"
שורדי השבי משתפים: "דרשתי מהשובים לקבל תפילין, סידור ותנ"ך"
אם החטוף בשיחה עם המחבל: 'הבן שלי תמיד בידיים של בורא עולם - וגם אתה בידיים של בורא עולם"
שורדי השואה לשורדי שבי חמאס: "ברגע שבו שוחררתם - נולדתם מחדש"
שורד השבי לרב הירש: "שנתיים האלה גרמו לי להבין שאני צריך להתחזק"
זו התפילה הקצרה שתוסיפו עבור החזרת החללים החטופים
אמו של החטוף במסר: "עם ישראל לא יכול להיות משועבד, פשוט לא יכול להיות עבד"
השיחה המרגשת של הינוקא עם החטוף ששוחרר
אשת התקשורת: "החטופים מזכירים לנו מי אנחנו באמת"
הרב יצחק יוסף: זהו סכום פדיון כפרות השנה
כיצד הגיב הגאון הינוקא כשקראו לו המלך המשיח?
"קשה להאמין שלפני שנה עוד לא הייתי אדם חופשי": שורדי השבי ומשחותיהם ברגעי תפילה
הרב הראשי בכנס בינלאומי: "אנו עם שרוצה ומחפש שלום, אך מי שמנסה להרוג אותנו - אנחנו נעמוד בכל כוחנו נגדו"
הרב משה הלל הירש על הפיגוע ברמות: "זה היה לניסיון בעבורנו, ועלינו להמשיך הלאה בעבודת ה'"
הרב דוד יוסף למשפחתו של צ'ארלי קירק: "שהקב"ה ייתן לכם ולמשפחתכם את הכוח להתגבר על הטרגדיה הקשה הזו"
- © כל הזכויות שמורות
