דברו איתנו
חדשות יהדות

ראש העיר שיוצא כנגד ההחילון: "זאת מדינה יהודית קודם כל ולפני הכל"

''אותם מרצחים שפלים אינם מבינים את הכוח שבלהיות יהודי, כוח אותו אנו שואבים מדורי דורות, מהיסטוריה בת אלפי שנים, כח מבחירה והבטחה אלוקית. בני העוולה לא מודעים למשמעות היהדות: לשמור על הגחלת שמבטאת מסורת אבות ואמהות, עם שורשים שנטועים עמוק באדמה"


03/03/25 | ג' אדר התשפ"ה
ראש העיר שיוצא כנגד ההחילון: "זאת מדינה יהודית קודם כל ולפני הכל"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

"אני שומע משהו שכואב לי מאוד מאוד מאוד, שורף את ליבי.מישהי שואלת אותי: 'ראש העיר, אתה יודע שעל השולחן של השומר בבית הספר המקיף יש תפילין?' אמרתי לה, 'אז מה קרה?' היא הגיבה לי כי 'הוא כופה על הילדים להניח תפילין'".

כך סיפר בכאב רוביק דנילוביץ', ראש העיר של באר שבע, על סיפור שתקל בו וקומם אותו.

הואט ממשיך לספר:

"אמרתי לה, 'סליחה? ממתי תפילין זה הפך להיות איזה משהו במדינה היהודית שאנחנו צריכים להחביא אותו? להסתיר אותו? זה שאת פחות מאמינה ואורח החיים שלך הוא חילוני זה בסדר גמור, אבל את רוצה שאני אתן הוראה לשומר בית הספר להסתיר את התפילין?".

"אם ילד רוצה להניח תפילין, שיניח תפילין, מה קרה לנו? למה אנחנו נמצאים פה במדינה היהודית הזו? יש משהו, איזה ערך שמחבר בין כולנו, גם אם אתה לא אדם חובש כיפה. האם אנחנו רוצים להיות עוד מדינה מערבית כזו, שאין בה שום בסיס ערכים משותף לכולנו? היהדות מחברת בין כולנו. זאת מדינה יהודית קודם כל ולפני הכל".

בטקס האחרון לציון יום השואה והגבורה, אמר דנילוביץ':

"לזוועות שחוו בני עמנו במלחמת העולם השנייה היתה מטרה אחת: לחסל את העם היהודי ואת זרעו. המפלצת הנאצית תכננה את רצח העם היהודי בצלילות דעת וביצעה אותו בקור רוח מצמרר. האנושות נחשפה לרוע שיש באדם ועד כמה יכולים להיות אכזריים וצמאי דם בני אנוש.

''שום דבר לא ישווה לטרגדיה שחווה העם היהודי לפני כמעט 80 שנה, עם סיומה של מלחמת העולם השנייה. במרחק הזמן, מסתבר שההיסטוריה לא זעזעה ולא השפיעה על שפלי אדם, שבמוחם המעוות ובצימאון הדם שבהם, מנסים לחקות את האידיאולוגיה הנאצית: להשמיד יהודים - רק בשל יהדותם.

''אותם מרצחים שפלים אינם מבינים את הכוח שבלהיות יהודי, כוח אותו אנו שואבים מדורי דורות, מהיסטוריה בת אלפי שנים, כח מבחירה והבטחה אלוקית. בני העוולה לא מודעים למשמעות היהדות: לשמור על הגחלת שמבטאת מסורת אבות ואמהות, עם שורשים שנטועים עמוק באדמה. שונאינו לא מתארים עד כמה אנחנו היהודים מחוייבים ונחושים - לא להישבר לעולם. גם בימים קודרים וכואבים, כאלו ששורפים בלב, הלב ששותת דם.

''להיות יהודי זה להביא בשורה לעולם, ליצור שינוים ולהפוך דימיון מופרך למציאות מרגשת. להיות יהודי זה לזכור תמיד ולעולם לא לשכוח את הזוועות והטרגדיות שחווה עמנו. להיות יהודי זה להיות גאה בעמך ובמולדתך אל מול מכחישי השואה ומשכתבי ההיסטוריה בקמפוסים ברחבי העולם, אותם גונבי דעת, שהופכים את הקורבן לנאשם.

"להיות יהודי זה להאמין, תמיד להאמין, ולעולם לא לאבד את התקווה. להיות יהודי זה להדליק את הנר: נר הזיכרון - שמרכין ראש וזוכר את כולם ואש התמיד - האש שדולקת בלב כולם, שלא תכבה לעולם ועד. אחיי ואחיותיי בני עמי, שותפים לגורל, גורלו של עם הנצח. היום יותר מתמיד עם ישראל, העם היהודי, חי וקיים, חי וקיים - לנצח נצחים!".

 

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"

חדשות יהדות

שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"

חדשות יהדות

הרבנים הראשיים קוראים להתחסן נגד חצבת: "חובה מוטלת על כל אחד ואחד להשתדל ולמנוע בחייו את המחלות עוד בטרם תגענה"

חדשות יהדות

סבתו של עידן אלכסנדר מרגשת: "תהילים זה הנשק שלי"

חדשות יהדות

שורד השבי משתף על הדיבור עם ה' במנהרות: תמיד התחלתי ב'אתה בסדר, אבא?'

חדשות יהדות

שורד השבי שלא היה מוכן לפגוע בחיילים: "אמרתי להם: אז תירו לי בראש"

חדשות יהדות

קראו כעת את התפילה להפסקת השריפה שחיבר הרב שמואל אליהו!

חדשות יהדות

שורדת השבי סופדת לחברתה הטובה: "את נרצחת ואני נחטפתי"

חדשות יהדות

מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"

חדשות יהדות

ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"

חדשות יהדות

אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"

חדשות יהדות

נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות

חדשות יהדות

בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת

חדשות יהדות

אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות