הרב משה הלל הירש על הפיגוע ברמות: "זה היה לניסיון בעבורנו, ועלינו להמשיך הלאה בעבודת ה'"
"ה נכונה בהצנע לכת, ומסרו נפשם על לימוד התורה, ובעבודת התפילה, הי"ד. הנה צריך להבין ולהשכיל שעלינו לחזק את עצמינו במידת הביטחון, שהרי הטרגדיה הגיע מהקב״ה, ואם הוא עשה את זה, איכשהו זה הטוב, וזה מידת הביטחון"

הרב משה הלל הירש, ראש ישיבת סלבודקה, שלח מכתב מיוחד שמביע תנחומים וחיזוק קהילת 'חניכי הישיבות' בשכונת רמות ב' בירושלים. שלושה מחבירה נרצחו לפני שבוע בפיגוע בצומת רמות.
כך כתב הרב:
"הנה באה שמועה הקשה, כי באסון נורא נעקדו על קידוש ד' כמה נשמות קדושות מישראל, ובתוכם ג' מבני הקהילה, שהיו מיוחדים בכל מידה נכונה בהצנע לכת, ומסרו נפשם על לימוד התורה, ובעבודת התפילה, הי"ד. הנה צריך להבין ולהשכיל שעלינו לחזק את עצמינו במידת הביטחון, שהרי הטרגדיה הגיע מהקב״ה, ואם הוא עשה את זה, איכשהו זה הטוב, וזה מידת הביטחון, ובוודאי שהקב"ה רוצה חיזוק בדבר זה, ואת העיקר הזה עלינו לחזק, שהכל מאיתו ית' ועלינו להמשיך עוד בעבודת ד'".
עוד הוסיף:
"היצר הרע מביא הרגשת פחד ועצבות, כל ההרגשות האלו שאי אפשר להמשיך הלאה, וכל תחושת הקושי מגיע מהיצה"ר, אם מתחזקים בביטחון בקב"ה, מבינים שזה היה לניסיון בעבורנו, ועלינו להמשיך הלאה בעבודת ד'. הקב״ה יזכנו לראות בנחמת ציון ובבניין ירושלים במהרה, ולא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו, ויזכו כל תושבי השכונה ובני הקהילה לשנה טובה ומבורכת, כתיבה וחתימה טובה".
כזכור בפיגוע הקשה נרצחו שישה בני אדם ונפצעו עשרים ושמונה.
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מצמרר: הרמז בפרשת השבוע על חזרתו של רן גואילי הי"ד
שורד השבי בסיפור מטלטל על השגחה פרטית: "נשארתי כשאני נראה כמו יהודי, לא עזתי"
המהפכה באיראן והקשר שלה לגאולה
החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי
זו התפילה המיוחדת שחיבר הרב שמואל אליהו להפלת המשטר באיראן
זו הדרך היהודית להסתכל על המהומות באיראן
אמרו כעת תהילים לרפואה על הפצוע מהפיגוע באוסטרליה שנמצא במצב קשה
שליחי חב"ד בקטמנדו נאלצים לעזוב: "לא רוצים שהמקום יהיה בית ליהודים"
נס גלוי: הילד בלע מספריים שלמות והן יצאו מגופו באופן טבעי
קראו כעת תהילים לרפואת הרב דוד בצרי
המפורסמים הבינלאומיים מגיבים לפיגוע: "אדליק את נר חנוכה שלי הלילה לכבודם"
הרב הראשי לישראל על הפיגוע: "מלחמה של בני חושך נגד בני אור"
מצמרר: מכתב שכתב הרב שנרצח בפיגוע לראש ממשלת אוסטרליה - "יש לך הזדמנות לעמוד לצד האמת והצדק"
שורד השבי בהדלקת נרות בכותל: "היום, בחג של הלל והודיה, אני סוגר מעגל"
האם יש לשמוח שעזה מוצפת? הרב שמואל אליהו עונה
- © כל הזכויות שמורות
