אם החטוף בשיחה עם המחבל: 'הבן שלי תמיד בידיים של בורא עולם - וגם אתה בידיים של בורא עולם"
"הוא ראה את המוסלמים מתפללים ושומרים צומות, ואמר שאם הם עושים את זה - אז גם הוא רוצה להיות קרוב לבורא עולם. הוא אמר הרבה שמע ישראל, התפלל"

"במהלך התקופה שהייתי חטוף התקשר לאמא שלי אחד המחבלים ואמר לה שהיא לא עושה מספיק כדי לשחרר אותי ושאם היא רוצה לראות אותי עוד פעם היא צריכה לצאת, להתלונן בהאג וממש להילחם".
כך סיפר שורד השבי בר קופרשטיין.
"הוא ניסה להפחיד אותה בלוחמה פסיכולוגית וציפה שהיא תענה בגמגום או פחד, והיא פשוט אמרה לו את המשפט הבא: 'הבן שלי לא בידיים שלך אלא תמיד בידיים של בורא עולם - וגם אתה נמצא בידיים של בורא עולם'.
"השתררה שתיקה לרגע כי המחבל לא ידע מה לענות ואז הוא השיב: 'כל הכבוד גברת'. ומאז זה הסלוגן שמלווה אותנו", אמר והראה את הצמיד של אמו שלעיו כתוב: 'הבן שלי תמיד בידיים של בורא עולם'.
אמו ג'ולי, סיפרה בגלי צה"ל:
"הם עברו התעללויות ועינויים קשים, ממש. הרעבות בצורה נוראה, לחיות לא מתנהגים ככה".
היא סיפרה כי בר אמר לה: "הם הרביצו לי, לא הרגשתי, הגוף שלי היה קפוא".
"הוא שרד, הכול היה בראש שלו", הוסיפה על חשיבות האימון המנטלי שעשה כדי לשרוד את התנאים הקשים. היא אף סיפרה כי הוא החליט בדבי שאת 200 השקלים שיש לו בארנק יתרום כמצוות צדקה שתהיה לזכותו להינצל.
עוד הוסיפה לספר:
"הוא אמר לי, 'אמא, התרגלתי לחיות עם קצת אוכל'. כשהבטן כואבת ואין אוכל - אלה רגעים קשים ממש... הם היו באים ומכסחים להם את הצורה, מתעללים בהם. היו זמנים ממש קשים. אני מעדיפה לא להרחיב".
כדי להתמודד היא מספרת שבר בחר לישון כמה שיכול:
"הוא ממש ישן שעות. זה מה שהחזיק אותו שפוי".
"בר היה עוזר של אנשים, יש לו ידיים של זהב", הוסיפה. "הוא סידר את החשמל, את הבור של הצרכים, תעלה למים - עשה להם מקום במנהרה לשבת לבד כשקשה להם".
היה גם אירוע בו ניצל בנה בניסי ניסים:
"הם עברו כמה בתים, ובאחרון פוצצו את הבניין. הוא לא היה אמור להיות פה. זה היה ממש נס".
כשחזר בר הביתה הוא ביקש ציצית. על כך אומרת אמו:
"הייתי בהלם. הייתה לו אמונה, הוא היה מסורתי, אבל לא בצורה כזו. הוא ראה את המוסלמים מתפללים ושומרים צומות, ואמר שאם הם עושים את זה - אז גם הוא רוצה להיות קרוב לבורא עולם. הוא אמר הרבה שמע ישראל, התפלל, אמר פרק תהילים שהוא מכיר. היה לו דיאלוג עם בורא עולם".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
נס מרגש: הילדה מערד שנפצעה אנושות מטיל איראני שבה לביתה לאחר אשפוז ממושך
הרב יצחק יוסף: יירוט הטילים בזכות בחורי הישיבות
מדאיג: תקרית אנטישמית חמורה בבלגיה
שורד השבי אלי שרעבי: "16 חודשים חלמתי על הקידוש"
"אני עוסק בחזרה בתשובה ארבעים שנה, והיא עשתה את זה בכמה שבועות": נסיה כראדי הי"ד הלכה לעולמה
נמצאו ללא רוח חיים שני האחים שטבעו: "מבקשים מריבונו של עולם - תן לנו נחמה כפליים"
מצילים את המצב: כך תהפכו את השהות במקלט לחוויה מגבשת עם הילדים
פיקוח נפש: אמרו כעת תהילים למציאתו של הבחור שטבע
הפסקת אש אבל אתם עוד בסטרס? זו הדרך לעיבוד רגשי נכון
רגע לפני שהפסקת האש מסתיימת צריך לעצור ולראות מה עברנו!
מצמרר: "הכל היה הרוס ורק הארונות עם ספרי הקודש פשוט עמדו שלמים"
שחוקים מהמלחמה? 5 דרכים שיגרמו לכם לשוב לשפיות
שימו לב: היום בשעה 20:00 מרעידים את השמיים!
האימאם מצרפת: "עם קטן עם כוח ייחודי וברכה אלוקית"
קורע לב: זאת הבקשה היחידה של האבא ששלושת ילדיו נרצחו מהטיל שפגע בביתם
- © כל הזכויות שמורות
