אחרי 78 שנה: אותר קברו של חלל צה"ל שלמה חיימסון ז"ל
כמעט שמונה עשורים לאחר נפילתו, נמצא לבסוף מקום מנוחתו בחיפה

כמעט שמונה עשורים לאחר נפילתו, נמצא לבסוף מקום מנוחתו בחיפה
צה"ל הודיע כי לאחר חקירה מאומצת של הרבנות הצבאית ומשרד הביטחון, אותר בחיפה מקום קבורתו של שלמה חיימסון ז"ל, שנפל מירי שומרי מחנה מעצר בקפריסין בלילה שבין 29 ל-30 בספטמבר 1948, בעת ניסיון בריחה מהמחנה. עצמותיו הועלו ארצה כבר בשנת 1970 ונקברו כאלמונים בחיפה, ורק כעת, בעקבות עבודת חקירה ממושכת של צוות מיוחד, אותרה זהותו במדויק - קבר מספר 11, שורה 2, בחלקת מעפילי קפריסין. משפחתו, המתגוררת כיום בברזיל, התבשרה על כך בימים האחרונים, ובתקופה הקרובה ייערך טקס להנחת מצבה על שמו.
כשאנחנו קוראים סיפור כזה, עולה בנו רצון עמוק לעצור ולהודות. שמונה עשורים חיכה שלמה חיימסון ז"ל למקום מנוחה מזוהה, ושמונה עשורים לא ויתרו עליו לא משפחתו ולא עם ישראל - חוקרים ואנשי צבא המשיכו לחפש, שנה אחר שנה, עד שנמצאה התשובה. יש במעגל שנסגר תזכורת פשוטה וגדולה: אף נשמה איננה נשכחת, וכל נפש יקרה בעיני מי שברא אותה, גם כשעובר עליה זמן רב כל כך. ההכרה הזאת נוגעת בנו גם הרחק מהסיפור הספציפי, כי היא מזכירה שזיכרון אנושי הנעשה מתוך אהבה ומחויבות לא מתעייף לעולם.
אנחנו בוחרים לפתוח בתפילת הודיה על גילוי הקבר, ולבקש עילוי נשמתו של שלמה חיימסון ז"ל. ואיתו, אנחנו נושאים תפילה גם לזכר כל חללי צה"ל שמקום קבורתם עדיין לא נודע - שהחיפוש אחריהם יימשך, ושאיש מהם לא ייעלם מלבה של האומה. יש כוח גדול בכך שמשפחה מחכה עשרות שנים ולא מוותרת, ובכך שעם שלם ממשיך לזכור את מי שנתן את חייו למענו.
יָקָר בְּעֵינֵי ה' הַמָּוְתָה לַחֲסִידָיו (תהלים קטז, טו)
אנחנו מזמינים אתכם לומר פרק קטז בתהילים לעילוי נשמתו של שלמה חיימסון ז"ל, ולשאת יחד תפילה שבקרוב לא יוותר אף לוחם שמקום קבורתו לא נודע. שתפו את הסיפור עם מי שיתחזק ממנו - כי בכל שם שנגאל מהנשייה, יש ניצחון קטן של הזיכרון על הזמן.
אתם חייבים את זה לעצמכם. לא נכנסים לשנה החדשה בלי תיקון התרת הקללות והחסמים.
שורד אושוויץ בן 98 פונה לסטודנטים היהודים: אתם לא לבד
תקיפות הדדיות בין ארה"ב לאיראן במזרח התיכון
ארה"ב מנחה לתגבור אבטחה בבתי כנסת ברחבי העולם לקראת חגי תשרי
צה"ל ושב"כ פועלים מול תשתיות הטרור של חמאס בעזה
מתפללים לשלום הלוחמים השומרים על גבול הצפון
חשד לפיגוע בבקעה: גבר נפצע בדקירה, מרדף אחר התוקף
שבוע וחצי בחיפושים אחר כתריאל: מתפללים לאיתורו בשלום
היא לא הייתה אמורה לצאת מיחידת הטיפול הנמרץ - אז איך חנה בכל זאת הגיעה לחתונת ביתה?
פגיעת רחפן חיזבאללה פצעה קשה שלושה לוחמים בגבול לבנון: מתפללים לרפואתם השלמה
רעידת אדמה בקולומביה: תפילה ללכודים ולצוותי החילוץ
אחרי 78 שנה: אותר קברו של חלל צה"ל שלמה חיימסון ז"ל
איך ממשיכים להגיד תודה גם כשהלב שבור?
בלי סידור ובלי ספר: איך רום ברסלבסקי המשיך להתפלל בשבי
לאן נעלמו שרידי יהודי לבנון ונעדרי צה"ל? תפילה על מי שטרם שב הביתה
מי היה האדם מאחורי הקול של אבישי לוי ז"ל?
- © כל הזכויות שמורות
