לאחר מות חכם שלום כהן זצ"ל: כיצד ניתן להשפיע לטובה על הדור?
הרב גרשון אדלשטיין התייחס בכאב בשיעורו לפטירת חכם שלום כהן זצ"ל, והסביר לתלמידיו כיצד כעת ניתן להשפיע לטובה על המציאות. חלק מדבריו: "איך אפשר להשפיע? לזכור את הגאון הגדול"

“הגיעה הידיעה שהגאון רבי שלום כהן, ראש ישיבת פורת יוסף, נפטר. הוא היה ראש ישיבה ומשפיע, על כל הציבור הוא היה משפיע. השפעה של תורה, ויראת שמים, ומידות טובות”, אמר הרב גרשון אדלשטיין, מנהיג הציבור הליטאי וראש ישיבת פוניבז', בתחילת השיעור היומי הנמסר בביתו.
“זו אבידה גדולה לציבור, חסרה ההשפעה לציבור,” אמר בכאב.
"הוא השפיע תורה ויראת שמים, אמונה ומידות טובות, ועכשיו שאין ההשפעה, אז מה העצה?” שאל את הנוכחים, וענה: “כל אחד ואחד צריך להשפיע על עצמו. איך אפשר להשפיע? לזכור את הגאון הגדול, הרב שלום כהן, מה שהוא היה, איך שהיה מתנהג, איך היה ההתנהגות שלו, תורה יראת שמים אמונה ומידות טובות, לזכור את ההנהגות שלו, ומה שהוא היה מדבר, לזכור את זה".
הרב לא הסתפק בכך ונתן עצה נוספת:
"ויש גם עוד עצה "ספרי המוסר משפיעים, יש הרבה ספרי מוסר, שמתאימים לכל הציבור. יהי רצון שהנפטר הגדול יהיה מליץ יושר על כל הציבור, על כל כלל ישראל. ובלע המוות לנצח ומחה השם דמעה מעל כל פנים. ונזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
אנטישמיות בעולם: "רצח עם סכין, הפעם זה הסתיים בנס"
משרד החינוך לגבי דוכני התפילין: "הנחת תפילין היא חלק בלתי נפרד"
מה אמר חוקר עשרת השבטים הנעלמים לינוקא?
המוהל שנפטר באמצע ברית המילה: "הוא היה זורח וקורן"
הכבאי האמיץ: "ניגשתי מיד אל ארון הקודש"
הצתת בית הכנסת בירושלים: "מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה היהודית"
אורי מגידיש משחזרת: "אני צועקת בעברית, אני לא יודעת למה, אבל הרגשתי שזה חילוץ"
אולי מצאתם את התפילין של דניאל יהודה ז"ל?
הרב זילברשטיין: "ברור כשמש שאנו לפני ביאת המשיח"
התלמידים שנלחמים על היהדות בבית ספרם: "זכותי להניח תפילין"
שורד השבי בעדות קשה: "החליטו להכות אותי עם מוט ברזל"
שורדת השבי: "הייתי לבד, במנוסה מתמדת, בפחד מוות"
בעלה של צאלה גז הי"ד: "שאלתי שוב ושוב אם הם בטוחים שהיא מתה וכל פעם ענו לי כן"
שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"
שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"
- © כל הזכויות שמורות