לאחר מות חכם שלום כהן זצ"ל: כיצד ניתן להשפיע לטובה על הדור?
הרב גרשון אדלשטיין התייחס בכאב בשיעורו לפטירת חכם שלום כהן זצ"ל, והסביר לתלמידיו כיצד כעת ניתן להשפיע לטובה על המציאות. חלק מדבריו: "איך אפשר להשפיע? לזכור את הגאון הגדול"

“הגיעה הידיעה שהגאון רבי שלום כהן, ראש ישיבת פורת יוסף, נפטר. הוא היה ראש ישיבה ומשפיע, על כל הציבור הוא היה משפיע. השפעה של תורה, ויראת שמים, ומידות טובות”, אמר הרב גרשון אדלשטיין, מנהיג הציבור הליטאי וראש ישיבת פוניבז', בתחילת השיעור היומי הנמסר בביתו.
“זו אבידה גדולה לציבור, חסרה ההשפעה לציבור,” אמר בכאב.
"הוא השפיע תורה ויראת שמים, אמונה ומידות טובות, ועכשיו שאין ההשפעה, אז מה העצה?” שאל את הנוכחים, וענה: “כל אחד ואחד צריך להשפיע על עצמו. איך אפשר להשפיע? לזכור את הגאון הגדול, הרב שלום כהן, מה שהוא היה, איך שהיה מתנהג, איך היה ההתנהגות שלו, תורה יראת שמים אמונה ומידות טובות, לזכור את ההנהגות שלו, ומה שהוא היה מדבר, לזכור את זה".
הרב לא הסתפק בכך ונתן עצה נוספת:
"ויש גם עוד עצה "ספרי המוסר משפיעים, יש הרבה ספרי מוסר, שמתאימים לכל הציבור. יהי רצון שהנפטר הגדול יהיה מליץ יושר על כל הציבור, על כל כלל ישראל. ובלע המוות לנצח ומחה השם דמעה מעל כל פנים. ונזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו".
אתם חייבים את זה לעצמכם. לא נכנסים לשנה החדשה בלי תיקון התרת הקללות והחסמים.
צה"ל בתרגיל פתע לקראת החגים – ומתפללים לשלום החיילים
חמישים אלף איש עצרו הלילה ליד הכותל - מה הם באמת ביקשו?
שורד אושוויץ בן 98 פונה לסטודנטים היהודים: אתם לא לבד
תקיפות הדדיות בין ארה"ב לאיראן במזרח התיכון
ארה"ב מנחה לתגבור אבטחה בבתי כנסת ברחבי העולם לקראת חגי תשרי
צה"ל ושב"כ פועלים מול תשתיות הטרור של חמאס בעזה
מתפללים לשלום הלוחמים השומרים על גבול הצפון
חשד לפיגוע בבקעה: גבר נפצע בדקירה, מרדף אחר התוקף
שבוע וחצי בחיפושים אחר כתריאל: מתפללים לאיתורו בשלום
היא לא הייתה אמורה לצאת מיחידת הטיפול הנמרץ - אז איך חנה בכל זאת הגיעה לחתונת ביתה?
פגיעת רחפן חיזבאללה פצעה קשה שלושה לוחמים בגבול לבנון: מתפללים לרפואתם השלמה
רעידת אדמה בקולומביה: תפילה ללכודים ולצוותי החילוץ
אחרי 78 שנה: אותר קברו של חלל צה"ל שלמה חיימסון ז"ל
איך ממשיכים להגיד תודה גם כשהלב שבור?
בלי סידור ובלי ספר: איך רום ברסלבסקי המשיך להתפלל בשבי
- © כל הזכויות שמורות
