סערת סנפרוסט: מותר לאכול את הירקות המוקפאים שבשקיות עם זוחלים?
לאור הזוחלים ובעלי החיים שנמאו בתוך שקיות של חברת סנפרוסט לירקות קפואים, עלתה השאלה - האם הירקות שבפנים מותרים לאכילה מבחינה כשרותית?

פרשת בעלי החיים שנמצאו באריזות "סנפרוסט" לא מפסיקות לזעזע את הקהל הישראלי שרכש אותן.
ומה לגבי כשרות המאכלים שבתוכן נמצאו מינים שאינם אמורים להיות בשקית הירקות הקפואים?
הרב חגי בר גיורא, מנהל מחלקת תעשייה ברבנות הראשית, הוציא מכתב מיוחד ובו הוא מתייחס לדברים ומסביר כי זו תופעה שהיא מוכרת, אך לא תמיד מודעת לכל חלקי בציבור.
בראיון לאתר "ישראל היום" הוא אומר:" קטניות, ירקות ואף ענבים נקטפים עבור התעשיה לרוב על ידי מכונות. בשדות נמצאים זוחלים ולכן לפעמים המכונה אוספת אותם. לדוגמא אף ביקבים לפעמים מוצאים בין הענבים נחשים, לטאות, צפרדעים וכו'. ביקבים המשגיחים מוצאים אותם וכן המכונה שמוציאה את הענפים ובסוף המיץ עובר הרבה סינונים דקים ולכן לא נשארים זוחלים".
עם זאת הוא טוען כי ברוב המפעלים בדיקת הירקות או הקטניות נעשית רק על ידי פועלים שמסתכלים על קוו הייצור. והיות שהכמות של הירקות או הקטניות גדולה לפעמים קורה שבטעות לא שמים לב לזוחלים".
"קיימת אפשרות לברור את הזוחלים על ידי מכונה ששוקלת ומצלמת כל גרגיר מכל הכיוונים. אם ישתמשו במכונה הזאת כאשר המוצרים לא קפואים תקטן האפשרות להימצאות גורמים זרים", מציע הרב פיתרון.
הרב מדגיש כי אסור לאכול את הזוחלים, כמובן, אך הימצאותם בשקית איננה אוסרת את הירקות שבפנים ומותר לאוכלם.
עוד הוא מוסיף כי "אין לשפוך באופן ישיר את המוצרים לסיר, אלא יש לברור אותם תחילה. כאשר הם מודבקים בקרח יש להפרידם תחילה לפני הברירה".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"
ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"
שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"
אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"
נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות
בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת
אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"
שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"
שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"
שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"
שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"
קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס
שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"
המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה
החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"
- © כל הזכויות שמורות