תגלית בגן הלאומי פלמחים: מערה שאולי קשורה לסיפור יציאת מצרים?
מערת קבורה עתיקה וייחודית התגלתה "בטעות" בגן הלאומי פלמחים ומכילה בתוכה חפצים שלמים שנשמרו באורח פלא

מערת קבורה קדומה ומרתקת נחשפה בגן הלאומי פלמחים ביום רביעי שעבר.
בפנים המערה התגלו כלים שלמים שלא נפגעו עשויים חרס וברונזה. בנוסף, נמצאו שם ראשי חיצים או חניתות מברונזה, וכן קנקנים וכלי אגירה קטנים.
הם הונחו שם, ככל הנראה, על מנת להיות חלק מטקס קבורה עתיק, כפי שנערך לפני כ - 3300 שנים. תפקידם היה להיות "מנחות" - שימוש למתים בעולם הבא. את המערה מתארכים לימי המלך רעמסס הגדול. חלק מהארכיאולוגים טוענים שהוא קשור לסיפור יציאת מצרים.
ד"ר אלי ינאי, מומחה לתקופת הברונזה ברשות העתיקות: "מדובר בממצא של פעם בחיים. לא כל יום מתגלה לעיניך סט תפאורה של אינדיאנה ג'ונס - מערה עם כלים על הרצפה שלא נגעו בהם 3,300 שנה. אנחנו מדברים על תקופת הברונזה המאוחרת. אלה בדיוק ימיו של המלך הנודע, רעמסס השני. העובדה שהמערה היתה חתומה, ולא נשדדה בתקופות מאוחרות יותר, מאפשרת לנו, באמצעים המדעיים הקיימים כיום, להפיק הרבה מאוד מידע מהחפצים ומהחומרים ששרדו עליהם, ואשר לא נראים לעין, ובהם חומרים אורגניים. המערה יכולה לספק לנו תמונה מלאה של מנהגי הקבורה בתקופת הברונזה המאוחרת. במערה הושארו, בעיקר, עשרות כלי חרס בגדלים וצורות שונים. ביניהם, ישנן קערות עמוקות ורדודות, שחלקן נצבע בצבע אדום, קובעות (קערות עם רגלית גבוהה) סירי בישול, קנקנים ונרות חרס שהכילו שמן למאור".
אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות, ורעיה שורקי, מנהלת רשות הטבע והגנים: "התגלית בגן הלאומי פלמחים ייחודית ומסעירה במיוחד. השמועות על גילוי המערה עברו בעולם המדעי כאש בשדה קוצים, ואנו מקבלים פניות רבות מחוקרים בבקשה להצטרף לחפירה הארכיאולוגית הצפויה. לצערנו, בפרק הזמן הקצר לפני איטום המערה, ועל אף שמירה עליה, נגנבו מספר פריטים ארכיאולוגיים מהמערה, והנושא נמצא בחקירה. בימים הקרובים, נגבש יחד את אופן ביצוע המחקר והשימור הנדרשים באתר הייחודי, שהינו חגיגה לעולם הארכיאולוגי ולהסטוריה הקדומה של ארץ ישראל".
אתם חייבים את זה לעצמכם. לא נכנסים לשנה החדשה בלי תיקון התרת הקללות והחסמים.
שורד אושוויץ בן 98 פונה לסטודנטים היהודים: אתם לא לבד
תקיפות הדדיות בין ארה"ב לאיראן במזרח התיכון
ארה"ב מנחה לתגבור אבטחה בבתי כנסת ברחבי העולם לקראת חגי תשרי
צה"ל ושב"כ פועלים מול תשתיות הטרור של חמאס בעזה
מתפללים לשלום הלוחמים השומרים על גבול הצפון
חשד לפיגוע בבקעה: גבר נפצע בדקירה, מרדף אחר התוקף
שבוע וחצי בחיפושים אחר כתריאל: מתפללים לאיתורו בשלום
היא לא הייתה אמורה לצאת מיחידת הטיפול הנמרץ - אז איך חנה בכל זאת הגיעה לחתונת ביתה?
פגיעת רחפן חיזבאללה פצעה קשה שלושה לוחמים בגבול לבנון: מתפללים לרפואתם השלמה
רעידת אדמה בקולומביה: תפילה ללכודים ולצוותי החילוץ
אחרי 78 שנה: אותר קברו של חלל צה"ל שלמה חיימסון ז"ל
איך ממשיכים להגיד תודה גם כשהלב שבור?
בלי סידור ובלי ספר: איך רום ברסלבסקי המשיך להתפלל בשבי
לאן נעלמו שרידי יהודי לבנון ונעדרי צה"ל? תפילה על מי שטרם שב הביתה
מי היה האדם מאחורי הקול של אבישי לוי ז"ל?
- © כל הזכויות שמורות
