דברו איתנו
חדשות יהדות

תגלית בגן הלאומי פלמחים: מערה שאולי קשורה לסיפור יציאת מצרים?

מערת קבורה עתיקה וייחודית התגלתה "בטעות" בגן הלאומי פלמחים ומכילה בתוכה חפצים שלמים שנשמרו באורח פלא


18/09/22 | כ"ב אלול התשפ"ב
תגלית בגן הלאומי פלמחים: מערה שאולי קשורה לסיפור יציאת מצרים?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מערת קבורה קדומה ומרתקת נחשפה בגן הלאומי פלמחים ביום רביעי שעבר.

בפנים המערה התגלו כלים שלמים שלא נפגעו עשויים חרס וברונזה. בנוסף, נמצאו שם ראשי חיצים או חניתות מברונזה, וכן קנקנים וכלי אגירה קטנים.

הם הונחו שם, ככל הנראה, על מנת להיות חלק מטקס קבורה עתיק, כפי שנערך לפני כ - 3300 שנים. תפקידם היה להיות "מנחות" - שימוש למתים בעולם הבא. את המערה מתארכים לימי המלך רעמסס הגדול. חלק מהארכיאולוגים טוענים שהוא קשור לסיפור יציאת מצרים.

ד"ר אלי ינאי, מומחה לתקופת הברונזה ברשות העתיקות: "מדובר בממצא של פעם בחיים. לא כל יום מתגלה לעיניך סט תפאורה של אינדיאנה ג'ונס - מערה עם כלים על הרצפה שלא נגעו בהם 3,300 שנה. אנחנו מדברים על תקופת הברונזה המאוחרת. אלה בדיוק ימיו של המלך הנודע, רעמסס השני. העובדה שהמערה היתה חתומה, ולא נשדדה בתקופות מאוחרות יותר, מאפשרת לנו, באמצעים המדעיים הקיימים כיום, להפיק הרבה מאוד מידע מהחפצים ומהחומרים ששרדו עליהם, ואשר לא נראים לעין, ובהם חומרים אורגניים. המערה יכולה לספק לנו תמונה מלאה של מנהגי הקבורה בתקופת הברונזה המאוחרת. במערה הושארו, בעיקר, עשרות כלי חרס בגדלים וצורות שונים. ביניהם, ישנן קערות עמוקות ורדודות, שחלקן נצבע בצבע אדום, קובעות (קערות עם רגלית גבוהה) סירי בישול, קנקנים ונרות חרס שהכילו שמן למאור".

אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות, ורעיה שורקי, מנהלת רשות הטבע והגנים: "התגלית בגן הלאומי פלמחים ייחודית ומסעירה במיוחד. השמועות על גילוי המערה עברו בעולם המדעי כאש בשדה קוצים, ואנו מקבלים פניות רבות מחוקרים בבקשה להצטרף לחפירה הארכיאולוגית הצפויה. לצערנו, בפרק הזמן הקצר לפני איטום המערה, ועל אף שמירה עליה, נגנבו מספר פריטים ארכיאולוגיים מהמערה, והנושא נמצא בחקירה. בימים הקרובים, נגבש יחד את אופן ביצוע המחקר והשימור הנדרשים באתר הייחודי, שהינו חגיגה לעולם הארכיאולוגי ולהסטוריה הקדומה של ארץ ישראל".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

מרגש: "באיראן סייעתי ליהודים להימלט. היום, אני עוזר להם להחזיק חזק ביהדות שלהם"

חדשות יהדות

האם המלחמה באיראן היתה נס?

חדשות יהדות

המלחמה עם איראן: "תהליך של תיקון עולם"

חדשות יהדות

מרגש: נמצאו מתחת להריסות התפילין של הנרצח כשהן שלמות

חדשות יהדות

על מאחורי הקלעים של הניצחון במלחמה מול איראן: "סייעתא דשמייא זו המפלגה הכי גדולה בקואליציה"

חדשות יהדות

מזמור לתודה: ניסי ניסים שקרו למרות כל מתקפות הטילים מאיראן

חדשות יהדות

הרבנים על התקופה ההיסטורית שאנו חווים: "כבודו של עם ישראל, שהושפל בשמחת תורה, מורם מחדש"

חדשות יהדות

אתם לחוצים כל הזמן? טיפים להחזרת הרוגע בזמן מלחמה

חדשות יהדות

שימו לב: היום צריך לומר את ברכת "הטוב והמיטיב"!

חדשות יהדות

האם מותר לפרוץ למקלט נעול בעת המלחמה?

חדשות יהדות

האם מותר לבצע טיסת חילוץ בשבת וכיצד קוראים התורה את הפרשה? הרבנים הראשיים עונים

חדשות יהדות

חופה במקלט תוך כדי המלחמה באירן: "את החתונה אנחנו לא דוחים"

חדשות יהדות

צפו כעת: תפילה מיוחדת בכותל המערבי עם גדולי הרבנים לשמירת ולהצלחת עם ישראל

חדשות יהדות

הדיירים שהבניין שלהם קרס: "אלוקים שמר עלינו משמיים, הממ"ד הציל אותנו"

חדשות יהדות

"לזכור תמיד - הכל מגיע מה'": זה מה שהרבנים אומרים על המלחמה עם אירן

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות