אביו של החטוף: "היושב במרומים לא חייב לי תשובות. אני חייב לקב"ה תשובות"
"אורי הגיבור, בתושייה מעוררת השראה, השיב כי הרכב שלו ריק והוא חוזר לאזור המסיבה על מנת לחלץ כמה שיותר אנשים ולהוציאם מאזור התופת"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
"בשעה שתיים וחצי בצהריים דפקו לי על הדלת והודיע לי שמחפשים את אורי בני, שהיה באותה העת בעוטף", כך מספר אלחנן דנינו בראיון לערוץ 2000, אביו של אורי דנינו, שעדיין חטוף בעזה לצער הלב.
"אמרו לי שמכיוון שאני אדם חרדי ושומר שבת, הם מעדכנים אותי שבדרום מתרחשת מלחמה בעוטף, ושבשלב הזה לא מוצאים את הבן שלי. עד למוצאי השבת הסתובבתי בבית כמו שכל אדם יכול לתאר. במוצאי שבת כבר התחילו לזרום לכאן חברים, מכרים ומשפחה והתמונה קצת התבהרה. נודע לנו שהוא מעבר לגבול. לא ידענו בכלל מה מצבו, אם הוא בין החיים ואם הוא בריא. כיום ב"ה אנחנו במצב אחר, המידע הנכון שלפני שלושה שבועות, אומר שהוא חי מסוף נובמבר, אבל מסוף נובמבר עד היום, אין לנו כל מידע חדש לגביו".
אביו מפרט:
"אורי היה באזור מסיבת הנובה בקיבוץ רעים וכבר יצא מהמסיבה עם הישמע האזעקות יחד עם חברו בשני רכבים נפרדים. באמצע הדרך הבחין חברו כי אורי חוזר חזרה למקום המסיבה עם רכבו והתקשר אליו מיד להבין לפשר הדבר. אורי הגיבור, בתושייה מעוררת השראה, השיב כי הרכב שלו ריק והוא חוזר לאזור המסיבה על מנת לחלץ כמה שיותר אנשים ולהוציאם מאזור התופת".
האב מוסיף באמונה גדולה:
"בערב שמחת תורה אורי אמר לי שהוא יבוא במוצאי שבת לדבר איתי, אז בכל מוצאי שבת אני מחכה לו כאן בבית שיגיע, כי הוא לא אמר באיזה מוצאי שבת".
מהיכן האמונה? אלחנן מסביר:
"היושב במרומים לא חייב לי תשובות. אני חייב לקב"ה תשובות. אותי הקב"ה רצה לעורר ושלח לי שליחות לדבר ולהפיץ את האמונה. אני מדבר עם הרבה הורים אחרים של חטופים, ואני מרגיש שגם כאלו שרחוקים באמונה מהדת, אפילו הם חשים היום, שמעשה ידי אדם לא ישיבו את הבנים והבנות שלנו הביתה. אם אנשים האמינו כל הזמן בעסקת חטופים ועוד עסקה, אז היום אנחנו מבינים שעסקה היא נס. להתעסק עם חמאס ולהגיע להסכמה זה בגדר נס. הרי יש לנו עסק עם האויבים הכי מרים לעם ישראל. כשהקב"ה שולח שליחים לתווך וזה מסתכם בעסקה, שב"ה שבו הביתה מעל 100, זה נס גלוי. אבל צריך עיניים פקוחות באמונה בשביל לראות את זה כנס".
גם דודתו של אורי, תמר גבאי, אמרה בראיון לתוכנית "אשת חיל":
"הוא הנכד הגדול של המשפחה. ילד מתוק מדבש, לב זהב. איש משפחה מדהים, אח גדול, עמוד התווך בבית שדואג לכולם. ביום ההולדת שלו בט"ו בשבט החלטנו לפעול בהיקפים גדולים יותר ולגייס את כל עם ישראל. היקף ההתגייסות גם בקרב יהודי התפוצות לנושא המלחמה והחטופים הוא מיוחד מאוד. הגענו לקרוב לאלף נשים שהפרישו חלה עבור אורי.
"הוא נחטף אחרי שהוא הספיק לברוח ולשלוח הודעה שהוא בסדר, ואז הוא קיבל הודעה ממאיה, איתי ועומר שם טוב שהם צריכים עזרה, חזר להציל אותם והם נחטפו כולם. הוא הציל לפחות שלושה. כל מי שיכול להוסיף בתפילות, בהפרשת חלה ועוד לזכותו".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
צה"ל ושב"כ פועלים מול תשתיות הטרור של חמאס בעזה
מתפללים לשלום הלוחמים השומרים על גבול הצפון
חשד לפיגוע בבקעה: גבר נפצע בדקירה, מרדף אחר התוקף
שבוע וחצי בחיפושים אחר כתריאל: מתפללים לאיתורו בשלום
היא לא הייתה אמורה לצאת מיחידת הטיפול הנמרץ - אז איך חנה בכל זאת הגיעה לחתונת ביתה?
פגיעת רחפן חיזבאללה פצעה קשה שלושה לוחמים בגבול לבנון: מתפללים לרפואתם השלמה
רעידת אדמה בקולומביה: תפילה ללכודים ולצוותי החילוץ
אחרי 78 שנה: אותר קברו של חלל צה"ל שלמה חיימסון ז"ל
איך ממשיכים להגיד תודה גם כשהלב שבור?
בלי סידור ובלי ספר: איך רום ברסלבסקי המשיך להתפלל בשבי
לאן נעלמו שרידי יהודי לבנון ונעדרי צה"ל? תפילה על מי שטרם שב הביתה
מי היה האדם מאחורי הקול של אבישי לוי ז"ל?
טרגדיה קשה: נכדו בן הארבע של הרב שלום ארוש טבע למוות במקסיקו
הותר לפרסום: לוחמי מילואים נהרגו בדרום לבנון
צה"ל השמיד רשת מנהרות ברכס הבופור בדרום לבנון
- © כל הזכויות שמורות
