הרב שמואל אליהו: אלו התוספות באמירת "אבינו מלכנו"
"מדברי הנביאים למדנו שאלוקים לא עושה חצי עבודה. מי שהביא חצי מהעם לארץ ישראל, יביא גם את החצי השני. מי שהחזיר בתשובה את החצי הראשון, יחזיר גם את החצי השני. מי שהחזיר לעם ישראל חצי מכבודו האבוד, יחזיר את ירושלים להיות עיר רבתי עם ושרתי במדינות"

רבה של העיר צפת, הרב שמואל אליהו, מבקש מאיתנו להוסיף עוד 3 בקשות בתפילת "אבינו מלכנו" בתפילה.
בסרטון בו הוא פונה לעם ומבקש שיוסיפו בקשות אלו הוא מציין כי למד אותם מהחזן מלמד.
ואלו התוספות:
"אבינו מלכנו החזר לנו את כל החטופים והשבויים שבידי אויבנו".
"אבינו מכנו עמוד לימין חיילנו, עטרם בכתר ישועה וניצחון".
"אבינו מלכנו הפל את כל אויבנו חללים לפני כוחות הביטחון שלנו".
בראיון לאתר כיפה אמר בעבר כיצד לדעתו ייראה עולם ההלכה בעוד 25 שנים:
"חוזה המדינה חזה את הקמת מדינת ישראל. הוא חזה גם את הקמתו של בית המקדש שיעמוד בלב ירושלים, מקום שיביא אור ושלום לכל העולם, צדק ומשפט, אמת ואמונה. הרצל לא היה צריך להיות נביא או חוזה, די היה לו לקרוא מה שכתבו אבותינו ואבות אבותינו, הנביאים והחכמים שאמרו ותיארו את העתיד לפרטי פרטים. וכשהכל כתוב, צריך רק ללמוד לקרוא מה שכתבו אבותינו.
מדברי הנביאים למדנו שאלוקים לא עושה חצי עבודה. מי שהביא חצי מהעם לארץ ישראל, יביא גם את החצי השני. מי שהחזיר בתשובה את החצי הראשון, יחזיר גם את החצי השני. מי שהחזיר לעם ישראל חצי מכבודו האבוד, יחזיר את ירושלים להיות עיר רבתי עם ושרתי במדינות וכל העמים ינהרו אליה ללמוד משפט וצדק מכל קצוות תבל.
מי שלומד את דברי הנביאים, לומד גם לדעת שלא תהיה לעם ישראל תורה כשתי תורות. ירושלים מחברת את כולם ל"תּוֹרָה אַחַת וּמִשְׁפָּט אֶחָד יִהְיֶה לָכֶם וכו'". (במדבר טו טז). לא יהיו עדות שונות ולא יהיו נוסחאות שונות. כמה שנאמר: "יִשְׂרָאֵל אֵין לָהֶם אֶלָּא לֵב אֶחָד לַאֲבִיהֶם שֶׁבַּשָּׁמַיִם".
בוודאי ישאלו חכמים גם שאלות של בשר וחלב, וגם שאלות של טומאה וטהרה, גם שאלות של ממונות ואישות וגם שאלות על מנת להבחין בין נבואת אמת לנבואת שקר, ומתי פוסקים על פי רוח הקודש ומתי לא. ישאלו שאלות של שלום בית כי עולם כמנהגו נוהג, אבל ישאלו את החכמים גם כמה זמן יש להשקיע בללמד את אומות העולם בינה וכמה להשקיע בבנינו ובבנותינו.
אין שום ספק שישאלו הרבה שאלות מכל רחבי תבל. בית הדין הבינלאומי שהיה בהאג ולא זכה לאמון וכבוד יעבור לירושלים ואליו ינהרו כל הגויים מעצמם. הם ידעו באמת ובתמים שההוראה שתצא מירושלים תהיה בחינת דבר ה', ולא יהיו ערעורים על אמינותה.
ובוודאי גם יהיו סוררים שהמשיח יצטרך להכות בשבט פיו, כאמור בספר ישעיה כי על מלך המשיח תנחה רוח ה' רוּחַ חָכְמָה וּבִינָה רוּחַ עֵצָה וּגְבוּרָה רוּחַ דַּעַת וְיִרְאַת ה'", ויתקיים בו "וְשָׁפַט בְּצֶדֶק דַּלִּים וְהוֹכִיחַ בְּמִישׁוֹר לְעַנְוֵי אָרֶץ וְהִכָּה אֶרֶץ בְּשֵׁבֶט פִּיו וּבְרוּחַ שְׂפָתָיו יָמִית רָשָׁע". אמן ואמן".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הרב הראשי בכנס בינלאומי: "אנו עם שרוצה ומחפש שלום, אך מי שמנסה להרוג אותנו - אנחנו נעמוד בכל כוחנו נגדו"
הרב משה הלל הירש על הפיגוע ברמות: "זה היה לניסיון בעבורנו, ועלינו להמשיך הלאה בעבודת ה'"
הרב דוד יוסף למשפחתו של צ'ארלי קירק: "שהקב"ה ייתן לכם ולמשפחתכם את הכוח להתגבר על הטרגדיה הקשה הזו"
החיסול בדוחא: מי הוא העם הקטארי?
אביו של החטוף שמציין יום הולדת בשבי: "לא מבין איך אפשר לעמוד בדבר כזה בלי אמונה"
היהודי שחיסל את אחד המחבלים: "אם לא הייתי פועל כך, הייתי מתחרט כל החיים"
הרב יצחק זילברשטיין על הפיגוע: "אם היינו בוכים לה' ומתקרבים יותר, היינו מונעים את זה"
הרבנית ימימה מזרחי: "בִּזְכוּת הַמִּנְיָן הַקָּדוֹשׁ, סָלַחְתִּי כִּדְבָרֶיךָ"
קראו כעת תהילים לרפואה שלמה לפצועים מהפיגוע בירושלים!
חובת צפייה: לקראת הרחבת המבצע בעזה - מוקד תהילים ארצי בתפילה בעמוקה להצלחת חיילינו הי''ו
אל תפספסו: בעוד מספר שעות ליקוי לבנה מלא!
מרגש: הסגולה של הרב דב קוק שגרמה לבחור המבוגר להתחתן
שורד השבי: "מאז שהשתחררתי אני ממשיך בחיזוק הרוחני"
מרגש: נכד הרב הניח תפילין מהשואה
צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף
- © כל הזכויות שמורות