עין לא נותרה יבשה: החטופה מייה שם בירכה הגומל לאחר שיחרורה
מייה שם בירכה הגומל בבית הכנסת אבני חושן" לאחר שיחרורה מהשבי. וגם: עדויות נוספות של החטופים

אל בית הכנסת "אבני החושן" שנמצא בשוהם אירע מעמד מרגש ביותר שלא הותיר עין אחת יבשה.
מייה שם - שהוחזקה בשבי חמאס ושוחררה ברוך ה' - הגיעה יחד עם משפחתה כדי לברך ברכת הגומל.
הקהל שר שירי חיזוק והאירוע היה מרגש ביותר.
בין הייתר, בעצרת שנערכה אתמול (מוצ"ש) עבור תמיכה במשפחות החטופים, הוקרנו עדויות של חלק מהשבויים ששוחררו.
כך נאמר בעדויות:
"שמי מרגלית מוזס, בת 77 מקיבוץ ניר עוז. ב-7 באוקטובר חטפו אותי והורידו אותי למנהרות בעזה. בלילות אני חייבת להיות צמודה למכשיר חמצן, ולקחתי אותו איתי לעזה כדי שאני אוכל לישון. אחד המחבלים, שהתעצבן עלי, לקח ממני את המכשיר למרות שאמרתי לו שזה החמצן שלי. דיברתי איתו בערבית והוא הבין את המשמעות, אבל לא היה לו אכפת. 49 יום לא ישנתי. היה קשה מאוד. היו קשיים נפשיים, היו קשיים פיזיים, וכל יום שעובר זה נעשה יותר ויותר קשה. להיות חטופה במנהרות, זה מצב בלתי נסבל. חייבים להחזיר את האנשים כמה שיותר מהר".
עדות נוספת היתה של עדינה משה:
"חזרתי משבי החמאס, אבל השארתי שם את החברים הטובים שלי מקיבוץ ניר עוז. כולם מבוגרים מאוד עם מחלות רקע קשות וללא תרופות מתאימות. כשהייתי שם, מצב המזון שם הלך והתדרדר. הגענו בסופו של דבר לאכילת אורז בלבד. אני מתחננת ומבקשת: אנא, עשו הכל למען שחרורם, גם כדי שאני אוכל להשתקם. עד שהם לא יחזרו, אני לא אוכל להשתקם".
"גרתי בניר עוז, ומשם לקחו אותי אחרי שהשכיבו אותי על הרצפה של הטרקטור", כך סיפרה אופליה רוטמן. "בגלל שהייתי לבד, הייתי כמעט בלי אור וכמעט בלי אוכל. האוכל הזכיר לי את השואה. אכלתי חתיכות פיתה ושמרתי לי שיהיה לי מה לאכול למחרת. אני מבקשת שתעשו יותר בשביל שכולם יצאו מהר מהר. הימים מאוד קשים, יום אחד זה כמו שבוע שלם שם".
מיה ואיתי רגב הוסיפו אף הם:
"הימים שם עוברים כמו נצח, הימים שם קשים מאוד. אם זה הרעב, אם זה הגעגוע למשפחה, אם זה המנטליות הקשה, התנאים הקשים. כל יום שם הוא כמו גיהנום, פחד לא נורמלי, אפס שינה. בלילה, הגעגועים מטורפים וחוסר הידיעה פשוט מפחיד. יש לנו חבר בשם עומר שאני מאוד מתגעגע אליו. עומר עדיין שם, ואני יודע מה הוא עובר שם ואני יודע איזה פחד יש שם".
עוד לא מחוברים לכל הפלטפורמות שלנו? הצטרפו אלינו בלחיצה כאן >>>
צילומי לוויין חושפים פעילות מחודשת באתר גרעין באיראן
שלוש שנים לטבח: עם ישראל מתאבל ומתחזק בתפילה
נער בטיסת פליי דובאי: "התחלתי לדבר עם אלוהים"
בית כנסת עתיק בבודפשט נחנך מחדש מאה שנה אחרי שנבנה
עומר שם טוב, ששהה 505 ימים בשבי בעזה: "לא היה ייאוש לרגע"
מנהרה אותרה ונאטמה סמוך למכשול התפר באזור ירושלים
צה"ל בתרגיל פתע לקראת החגים – ומתפללים לשלום החיילים
חמישים אלף איש עצרו הלילה ליד הכותל - מה הם באמת ביקשו?
שורד אושוויץ בן 98 פונה לסטודנטים היהודים: אתם לא לבד
תקיפות הדדיות בין ארה"ב לאיראן במזרח התיכון
ארה"ב מנחה לתגבור אבטחה בבתי כנסת ברחבי העולם לקראת חגי תשרי
צה"ל ושב"כ פועלים מול תשתיות הטרור של חמאס בעזה
מתפללים לשלום הלוחמים השומרים על גבול הצפון
חשד לפיגוע בבקעה: גבר נפצע בדקירה, מרדף אחר התוקף
שבוע וחצי בחיפושים אחר כתריאל: מתפללים לאיתורו בשלום
- © כל הזכויות שמורות
