דברו איתנו
חדשות יהדות

מצור על בית כנסת במנהטן: עימותים אלימים, שוטר פצוע וקריאות אנטישמיות בלב ניו יורק

דרמה לילית באפר איסט סייד: מאות מפגינים פרו-פלסטינים קיצוניים ניסו לפרוץ לבית הכנסת ההיסטורי "פארק איסט". בעימותים הקשים נפצע שוטר, בעוד המפגינים זועקים: "ישראל לא צריכה להתקיים". תומכי ישראל שהגיעו למקום: "זו אנטישמיות טהורה"


06/05/26 | י"ט אייר התשפ"ו
מצור על בית כנסת במנהטן: עימותים אלימים, שוטר פצוע וקריאות אנטישמיות בלב ניו יורק

לא שוכחים את מי שאוהבים. תיקון הנפטרים הגדול ביום הילולת האור החיים הקדוש - לחצו כאן למסירת שמות יקיריכם >>

מנהטן, ניו יורק – רחוב 67 מזרח הפך אמש (שלישי) לזירת קרב של ממש. מה שהחל כמחאה נגד כנס נדל"ן ישראלי, הידרדר במהירות למצור אלים על אחד מבתי הכנסת האורתודוקסיים המפורסמים והוותיקים ביותר בניו יורק – "פארק איסט".

הסתערות על המחסומים

כ-100 מפגינים עטויי כאפיות, חמושים בדגלי פלסטין ובתופים, צרו על המבנה והחלו להתעמת עם כוחות הביטחון. המתיחות הגיעה לשיאה כאשר ההמון המשוסה ניסה לפרוץ את מחסומי הברזל שהציבה משטרת ניו יורק (NYPD) סביב בית הכנסת.

במהלך המהומות, השוטרים נאלצו להשתמש בכוח כדי להדוף את המפגינים תוך קריאות "לכו אחורה!". בדיווחים מהשטח נמסר כי שוטר אחד נפצע ברגלו במהלך העימותים ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים מקומי.

תיעודים מצמררים מהזירה חושפים את עוצמת השנאה. המפגינים, שאורגנו על ידי הקבוצה הקיצונית "Pal-Awda", לא הסתפקו במחאה על נדל"ן וקראו קריאות הקוראות להשמדת מדינת ישראל:

  • "ישראל לא צריכה להתקיים!"

  • "מוות לצה"ל!"

  • "תחי האינתיפאדה!"

  • "מתנחלים, חזרו הביתה – פלסטין היא שלנו בלבד!"

"הם חבורה של שוטים שטופי מוח," אמרה קארן ליכטבראון, ממארגני הקבוצה 'חירות ניו יורק סיטי', שהתייצבה להפגנת נגד במקום. "ישראל היא מולדת העם היהודי. כל האנטי-ציונות הזאת היא פשוט אנטישמיות ושנאת יהודים במסווה."


כתובת שהייתה על הקיר

זוהי אינה הפעם הראשונה שבית הכנסת "פארק איסט" הופך למטרה. בחודש נובמבר האחרון, כ-200 מפגינים הטרידו משתתפים באירוע של ארגון "נפש בנפש" באותו מקום בדיוק.

התקריות החוזרות ונשנות הובילו את יו"ר מועצת העיר, ג'ולי מנין, לקדם חקיקה דחופה להקמת "אזורי חיץ" סביב מוסדות דת. החוק, שאושר ברוב מוחץ של 44 מול 5, נועד לאפשר למשטרה להרחיק מפגינים אלימים מבתי כנסת, אך נדמה כי בשטח – הלהבות רק הולכות וגבהות.

שתיקה פוליטית צורמת

למרות חומרת האירוע, פציעת השוטר והקריאות המפורשות לאלימות, ראש העיר טרם הגיב רשמית לאירועי הלילה. בקהילה היהודית בניו יורק גובר החשש כי ללא תגובה יד קשה, המצור על בתי הכנסת יהפוך לדבר שבשגרה.

"אנחנו לא נרתע," אמרו תומכי ישראל במקום, בעודם מניפים דגלי כחול-לבן מול המפגינים המוסלמים. "התמונות האלו ממנהטן צריכות להדליק נורה אדומה לכל העולם. האנטישמיות כבר לא מסתתרת – היא כאן, ברחובות, והיא אלימה מאי פעם".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

קראו תהילים כעת: החמרה במצבו של ראש ישיבת בריסק

חדשות יהדות

סגירת מעגל: חוסל המחבל מהתיעוד המבוים עם עומר שם טוב; צה"ל מגביר לחץ בעזה

חדשות יהדות

הדיונים בשוויץ: איראן תאפשר פיקוח גרעיני ותפתח את מצר הורמוז

חדשות יהדות

עדכון רפואי: הזמר והיוצר יונתן רזאל שוחרר מבית החולים ואירס את ביתו

חדשות יהדות

לא רק בלבנון: ישראל מפרקת את מפקדות הטרור של חמאס מעבר לים

חדשות יהדות

המו"מ הגורלי בשווייץ: המשך המלחמה על שולחן הדיונים

חדשות יהדות

התנגשות אינטרסים: בעוד הסכם הגרעין עם איראן מתקדם - צה"ל מתפרס בלבנון

חדשות יהדות

שורד השבי מרגש: "עובר לכיפה גדולה שמכסה כמעט שלושת רבעי מהראש"

חדשות יהדות

הסכם ארה"ב - איראן: אלו הסעיפים שיכללו בו

חדשות יהדות

ההסכם החשאי של טראמפ ואיראן: בלי שקיפות ועם הרבה סימני שאלה

חדשות יהדות

עושים סדר בבלאגן: כל מה שצריך לדעת על העסקה הדרמטית והוויכוח שמרעיד את הממשלה

חדשות יהדות

מאחורי הקלעים: התוכנית הסודית של טראמפ לפלוש לאיראן שנבלמה ברגע האחרון

חדשות יהדות

"איראן היא הבריון של המזרח התיכון": תגובה אמריקנית חריפה בדרך?

חדשות יהדות

החזית הבינלאומית מתהדקת: 22 מדינות בהצהרה נגד איראן

חדשות יהדות

"הכרזה היסטורית על ערכה העליון של התורה": חוק יסוד לימוד תורה אושר בקריאה טרומית

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות