החטוף לואיס הר משחזר: "זה היה טירוף. אפילו בסרטים לא ראיתי דברים כאלה"
"אמרתי לחייל שישב לידי: 'תגיד, אתה בטוח שאנחנו לא בסרט?'. הייתי צריך לצבוט את עצמי, לראות שאני ער. שזה לא עוד אחד מהחלומות שלי"

"אמרתי לחייל שישב לידי: 'תגיד, אתה בטוח שאנחנו לא בסרט?'. הייתי צריך לצבוט את עצמי, לראות שאני ער. שזה לא עוד אחד מהחלומות שלי".
כך משחזר בראיון לחדשות 12 לואיס הר ששהה בשבי חמאס 129 ימים ואז שוחרר.
על הדקות בהם שוחרר יחד עם פרננדו מרמן בפעולה הירואית של הצבא, הוא מספר:
"הדבר הראשון שחשבנו זה שיש פיצוץ של הבניין על ידי צה"ל. התגלגלתי מהמזרן, דווקא לכיוון שבו היו המחבלים. פתאום צעקו: 'לואיס, לפה'. תפסו לי את הרגל ואמרו: 'צה"ל, באנו להחזיר אתכם הביתה'. הורידו לנו את הראש ושכבו עלינו. זה היה טירוף. אפילו בסרטים לא ראיתי דברים כאלה. אמרתי לחייל שישב לידי: 'תגיד, אתה בטוח שאנחנו לא בסרט?'. הייתי צריך לצבוט את עצמי, לראות שאני ער. שזה לא עוד אחד מהחלומות שלי".
לואיס נחטף יחד עם בני משפחה נוספים. הוא מספר על המחשבות שהיו לו כאשר הם השתחררו והוא נותר בשבי:
"כשהשתחררו, אמרו לנו שעוד למחרת או מקסימום יומיים אנחנו יוצאים. עוד מעט מסיימים עם הילדים והנשים וזהו, מתחילים עם הגברים. כשהתחילו ההפגזות של צה"ל אמרנו 'זהו, לא יוצאים'.
"חשבתי שאנשים עסוקים במלחמה, בעצמם. שכל העם לחוץ מכל מה שקורה מסביב. התווכחתי עם פרננדו על זה. הוא אומר לי: 'בטח יש ארגון כזה, שמראה להם מה לעשות ולמי לפנות'. בחמאס הזהירו אותנו שמזל"ט יתפוס שאנחנו שם ונתניהו ישלח מטוס להפציץ אותנו. כאילו מה שהוא רוצה זה להרוג את כל בני הערובה כדי שלא לעשות עסקה".
על הימים בהם הוא חופשי, הוא משתף:
"אני מוצא כל פעם עוד חבר שלי שנרצח, או סיטואציות שלא ידעתי עליהן. היה קטע בעצרת שבא ילדון עם קפוצ'ון חיבק את הבת שלי, נטלי, כאילו הוא הכיר אותה. הוא פנה אליי ואמר: 'יופי שאתה פה. בן דוד שלי היה בצוות שחילץ אותך". שמחתי ואמרתי לו: 'אה יופי, תגיד לו'... הוא עצר אותי ואמר: 'הוא נהרג לפני שבוע'. זה שבר אותי לגמרי".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הרב דוד יוסף למשפחתו של צ'ארלי קירק: "שהקב"ה ייתן לכם ולמשפחתכם את הכוח להתגבר על הטרגדיה הקשה הזו"
החיסול בדוחא: מי הוא העם הקטארי?
אביו של החטוף שמציין יום הולדת בשבי: "לא מבין איך אפשר לעמוד בדבר כזה בלי אמונה"
היהודי שחיסל את אחד המחבלים: "אם לא הייתי פועל כך, הייתי מתחרט כל החיים"
הרב יצחק זילברשטיין על הפיגוע: "אם היינו בוכים לה' ומתקרבים יותר, היינו מונעים את זה"
הרבנית ימימה מזרחי: "בִּזְכוּת הַמִּנְיָן הַקָּדוֹשׁ, סָלַחְתִּי כִּדְבָרֶיךָ"
קראו כעת תהילים לרפואה שלמה לפצועים מהפיגוע בירושלים!
חובת צפייה: לקראת הרחבת המבצע בעזה - מוקד תהילים ארצי בתפילה בעמוקה להצלחת חיילינו הי''ו
אל תפספסו: בעוד מספר שעות ליקוי לבנה מלא!
מרגש: הסגולה של הרב דב קוק שגרמה לבחור המבוגר להתחתן
שורד השבי: "מאז שהשתחררתי אני ממשיך בחיזוק הרוחני"
מרגש: נכד הרב הניח תפילין מהשואה
צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף
מרגש: התגלה מטבע מהתקופה של חורבן בית המקדש השני
אין מים באיראן? זו הסיבה
- © כל הזכויות שמורות