דברו איתנו
חדשות יהדות

יוזמה מרגשת: הנחת תפילין עבור החטופים בשבי על ידי מי שעד היום לא הניח תפילין

"הגיעו עשרות פניות מאנשים שאמרו לנו: 'אנחנו לא מניחים תפילין אבל עבור בר אנחנו מוכנים ונעשה הכל'. הבנו שיש פה משהו גדול. כמו שאנחנו רוצות שיניחו עבור בר עד שישוב בעזרת השם בריא ושלם, יש עוד חטופים ואנחנו רוצות לאפשר לכל משפחה שמעוניינת בכך שיניחו תפילין גם עבור היקיר שלה"


02/06/24 | כ"ה אייר התשפ"ד
יוזמה מרגשת: הנחת תפילין עבור החטופים בשבי על ידי מי שעד היום לא הניח תפילין

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

בר קופרשטיין הוא חטוף שעוד נמצא בשבי חמאס. אימו, ג'ולי קופרשטיין, חיפשה מתנדב שיניח את התפילין של בר עד שיחזור בע"ה לביתו בריא ושלם.

את הבקשה שלה פירסמה ג'ולי ברשת החברתית, והיא ביקשה דווקא אדם שלא הניח עד היום תפילין ומוכן לעשות זאת, עבור הצלתו וזכותו של בר.

אשת התקשורת סיון רהב מאיר שיתפה את היוזמה המרגשת של ג'ולי וכתבה:

"שוב ושוב נשברים פה שיאים, בין אדם למקום ובין אדם לחברו".

לאחר שנמצא אדם שיניח תפילין עבור בר, כתבה ג'ולי לסיון:

"השבוע חשבתי על כך שהתפילין של בר מחכות לו בבית, ושמישהו שלא מניח תפילין יכול להניח אותן בינתיים,אז אתמול בערב, בעזרת ריקי סיטון מארגון 'איילת השחר' פרסמנו את הרעיון הזה. עד עכשיו פנו אלינו כבר 15 (!) אנשים שלא מניחים תפילין אבל רוצים להתחיל להניח, למען בר. דיברתי עכשיו עם האיש שייקח את התפילין של בר ויניח אותן. זה יהודי יקר שהפסיק להניח תפילין לפני שמונה שנים, ועכשיו יחזור.

"יש לבר שלנו כל כך הרבה זכויות: אבא שלו נפצע בתאונת דרכים והפך לסיעודי ובר, הבן הבכור, עזר לפרנס את המשפחה. סבא שלו, ניצול שואה, וסבתא שלו מחכים לו בבית. בר נחטף בזמן שניסה להציל אחרים ועכשיו יש גם יהודים שהתחילו להניח תפילין עבור בר אברהם בן ג'וליה.

"לאור ההתלהבות, עוד משפחות של חטופים החליטו להצטרף ליוזמה, פשוט כי לא מפסיקים לפנות אלינו. במקביל, אנחנו צריכים תרומות של זוגות תפילין, כדי לענות על הביקוש. מחכה ליום שבו התפילין יחזרו אל בר בעצמו".

ריקי סיטון מארגון איילת השחר סייעה לזג'ולי בפרוייקט המרגש, ובשיחה ל"ישראל היום", היא מספרת:

"יש לנו עם מדהים, מרגע פרסום המשרה קיבלנו עשרות פניות; החל ממישהו שביקש להקים "בר תפילין" בו יוכלו גברים להניח תפילין, דרך גברים שפנו אלינו ואמרו שלמרות שהם מניחים תפילין ישמחו להניח דווקא את של בר ועד לנער שביקש לקחת על עצמו את המצווה. 

"הגיעו עשרות פניות מאנשים שאמרו לנו: 'אנחנו לא מניחים תפילין אבל עבור בר אנחנו מוכנים ונעשה הכל'. הבנו שיש פה משהו גדול. כמו שאנחנו רוצות שיניחו עבור בר עד שישוב בעזרת השם בריא ושלם, יש עוד חטופים ואנחנו רוצות לאפשר לכל משפחה שמעוניינת בכך שיניחו תפילין גם עבור היקיר שלה. יש לנו עכשיו תרומות רבות של תפילין חדשות שיניחו אותן עבור החטוף עד שישוב".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"

חדשות יהדות

ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"

חדשות יהדות

אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"

חדשות יהדות

נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות

חדשות יהדות

בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת

חדשות יהדות

אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"

חדשות יהדות

שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"

חדשות יהדות

שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"

חדשות יהדות

שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"

חדשות יהדות

שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"

חדשות יהדות

קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס

חדשות יהדות

שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"

חדשות יהדות

המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה

חדשות יהדות

החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות