דברו איתנו
חדשות יהדות

יוזמה מרגשת: הנחת תפילין עבור החטופים בשבי על ידי מי שעד היום לא הניח תפילין

"הגיעו עשרות פניות מאנשים שאמרו לנו: 'אנחנו לא מניחים תפילין אבל עבור בר אנחנו מוכנים ונעשה הכל'. הבנו שיש פה משהו גדול. כמו שאנחנו רוצות שיניחו עבור בר עד שישוב בעזרת השם בריא ושלם, יש עוד חטופים ואנחנו רוצות לאפשר לכל משפחה שמעוניינת בכך שיניחו תפילין גם עבור היקיר שלה"


02/06/24 | כ"ה אייר התשפ"ד
יוזמה מרגשת: הנחת תפילין עבור החטופים בשבי על ידי מי שעד היום לא הניח תפילין

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

בר קופרשטיין הוא חטוף שעוד נמצא בשבי חמאס. אימו, ג'ולי קופרשטיין, חיפשה מתנדב שיניח את התפילין של בר עד שיחזור בע"ה לביתו בריא ושלם.

את הבקשה שלה פירסמה ג'ולי ברשת החברתית, והיא ביקשה דווקא אדם שלא הניח עד היום תפילין ומוכן לעשות זאת, עבור הצלתו וזכותו של בר.

אשת התקשורת סיון רהב מאיר שיתפה את היוזמה המרגשת של ג'ולי וכתבה:

"שוב ושוב נשברים פה שיאים, בין אדם למקום ובין אדם לחברו".

לאחר שנמצא אדם שיניח תפילין עבור בר, כתבה ג'ולי לסיון:

"השבוע חשבתי על כך שהתפילין של בר מחכות לו בבית, ושמישהו שלא מניח תפילין יכול להניח אותן בינתיים,אז אתמול בערב, בעזרת ריקי סיטון מארגון 'איילת השחר' פרסמנו את הרעיון הזה. עד עכשיו פנו אלינו כבר 15 (!) אנשים שלא מניחים תפילין אבל רוצים להתחיל להניח, למען בר. דיברתי עכשיו עם האיש שייקח את התפילין של בר ויניח אותן. זה יהודי יקר שהפסיק להניח תפילין לפני שמונה שנים, ועכשיו יחזור.

"יש לבר שלנו כל כך הרבה זכויות: אבא שלו נפצע בתאונת דרכים והפך לסיעודי ובר, הבן הבכור, עזר לפרנס את המשפחה. סבא שלו, ניצול שואה, וסבתא שלו מחכים לו בבית. בר נחטף בזמן שניסה להציל אחרים ועכשיו יש גם יהודים שהתחילו להניח תפילין עבור בר אברהם בן ג'וליה.

"לאור ההתלהבות, עוד משפחות של חטופים החליטו להצטרף ליוזמה, פשוט כי לא מפסיקים לפנות אלינו. במקביל, אנחנו צריכים תרומות של זוגות תפילין, כדי לענות על הביקוש. מחכה ליום שבו התפילין יחזרו אל בר בעצמו".

ריקי סיטון מארגון איילת השחר סייעה לזג'ולי בפרוייקט המרגש, ובשיחה ל"ישראל היום", היא מספרת:

"יש לנו עם מדהים, מרגע פרסום המשרה קיבלנו עשרות פניות; החל ממישהו שביקש להקים "בר תפילין" בו יוכלו גברים להניח תפילין, דרך גברים שפנו אלינו ואמרו שלמרות שהם מניחים תפילין ישמחו להניח דווקא את של בר ועד לנער שביקש לקחת על עצמו את המצווה. 

"הגיעו עשרות פניות מאנשים שאמרו לנו: 'אנחנו לא מניחים תפילין אבל עבור בר אנחנו מוכנים ונעשה הכל'. הבנו שיש פה משהו גדול. כמו שאנחנו רוצות שיניחו עבור בר עד שישוב בעזרת השם בריא ושלם, יש עוד חטופים ואנחנו רוצות לאפשר לכל משפחה שמעוניינת בכך שיניחו תפילין גם עבור היקיר שלה. יש לנו עכשיו תרומות רבות של תפילין חדשות שיניחו אותן עבור החטוף עד שישוב".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

אנטישמיות בעולם: "רצח עם סכין, הפעם זה הסתיים בנס"

חדשות יהדות

משרד החינוך לגבי דוכני התפילין: "הנחת תפילין היא חלק בלתי נפרד"

חדשות יהדות

מה אמר חוקר עשרת השבטים הנעלמים לינוקא?

חדשות יהדות

המוהל שנפטר באמצע ברית המילה: "הוא היה זורח וקורן"

חדשות יהדות

הכבאי האמיץ: "ניגשתי מיד אל ארון הקודש"

חדשות יהדות

הצתת בית הכנסת בירושלים: "מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה היהודית"

חדשות יהדות

אורי מגידיש משחזרת: "אני צועקת בעברית, אני לא יודעת למה, אבל הרגשתי שזה חילוץ"

חדשות יהדות

אולי מצאתם את התפילין של דניאל יהודה ז"ל?

חדשות יהדות

הרב זילברשטיין: "ברור כשמש שאנו לפני ביאת המשיח"

חדשות יהדות

התלמידים שנלחמים על היהדות בבית ספרם: "זכותי להניח תפילין"

חדשות יהדות

שורד השבי בעדות קשה: "החליטו להכות אותי עם מוט ברזל"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "הייתי לבד, במנוסה מתמדת, בפחד מוות"

חדשות יהדות

בעלה של צאלה גז הי"ד: "שאלתי שוב ושוב אם הם בטוחים שהיא מתה וכל פעם ענו לי כן"

חדשות יהדות

שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"

חדשות יהדות

שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות