דברו איתנו
חדשות יהדות

יוזמה מרגשת: הנחת תפילין עבור החטופים בשבי על ידי מי שעד היום לא הניח תפילין

"הגיעו עשרות פניות מאנשים שאמרו לנו: 'אנחנו לא מניחים תפילין אבל עבור בר אנחנו מוכנים ונעשה הכל'. הבנו שיש פה משהו גדול. כמו שאנחנו רוצות שיניחו עבור בר עד שישוב בעזרת השם בריא ושלם, יש עוד חטופים ואנחנו רוצות לאפשר לכל משפחה שמעוניינת בכך שיניחו תפילין גם עבור היקיר שלה"


02/06/24 | כ"ה אייר התשפ"ד
יוזמה מרגשת: הנחת תפילין עבור החטופים בשבי על ידי מי שעד היום לא הניח תפילין

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>

בר קופרשטיין הוא חטוף שעוד נמצא בשבי חמאס. אימו, ג'ולי קופרשטיין, חיפשה מתנדב שיניח את התפילין של בר עד שיחזור בע"ה לביתו בריא ושלם.

את הבקשה שלה פירסמה ג'ולי ברשת החברתית, והיא ביקשה דווקא אדם שלא הניח עד היום תפילין ומוכן לעשות זאת, עבור הצלתו וזכותו של בר.

אשת התקשורת סיון רהב מאיר שיתפה את היוזמה המרגשת של ג'ולי וכתבה:

"שוב ושוב נשברים פה שיאים, בין אדם למקום ובין אדם לחברו".

לאחר שנמצא אדם שיניח תפילין עבור בר, כתבה ג'ולי לסיון:

"השבוע חשבתי על כך שהתפילין של בר מחכות לו בבית, ושמישהו שלא מניח תפילין יכול להניח אותן בינתיים,אז אתמול בערב, בעזרת ריקי סיטון מארגון 'איילת השחר' פרסמנו את הרעיון הזה. עד עכשיו פנו אלינו כבר 15 (!) אנשים שלא מניחים תפילין אבל רוצים להתחיל להניח, למען בר. דיברתי עכשיו עם האיש שייקח את התפילין של בר ויניח אותן. זה יהודי יקר שהפסיק להניח תפילין לפני שמונה שנים, ועכשיו יחזור.

"יש לבר שלנו כל כך הרבה זכויות: אבא שלו נפצע בתאונת דרכים והפך לסיעודי ובר, הבן הבכור, עזר לפרנס את המשפחה. סבא שלו, ניצול שואה, וסבתא שלו מחכים לו בבית. בר נחטף בזמן שניסה להציל אחרים ועכשיו יש גם יהודים שהתחילו להניח תפילין עבור בר אברהם בן ג'וליה.

"לאור ההתלהבות, עוד משפחות של חטופים החליטו להצטרף ליוזמה, פשוט כי לא מפסיקים לפנות אלינו. במקביל, אנחנו צריכים תרומות של זוגות תפילין, כדי לענות על הביקוש. מחכה ליום שבו התפילין יחזרו אל בר בעצמו".

ריקי סיטון מארגון איילת השחר סייעה לזג'ולי בפרוייקט המרגש, ובשיחה ל"ישראל היום", היא מספרת:

"יש לנו עם מדהים, מרגע פרסום המשרה קיבלנו עשרות פניות; החל ממישהו שביקש להקים "בר תפילין" בו יוכלו גברים להניח תפילין, דרך גברים שפנו אלינו ואמרו שלמרות שהם מניחים תפילין ישמחו להניח דווקא את של בר ועד לנער שביקש לקחת על עצמו את המצווה. 

"הגיעו עשרות פניות מאנשים שאמרו לנו: 'אנחנו לא מניחים תפילין אבל עבור בר אנחנו מוכנים ונעשה הכל'. הבנו שיש פה משהו גדול. כמו שאנחנו רוצות שיניחו עבור בר עד שישוב בעזרת השם בריא ושלם, יש עוד חטופים ואנחנו רוצות לאפשר לכל משפחה שמעוניינת בכך שיניחו תפילין גם עבור היקיר שלה. יש לנו עכשיו תרומות רבות של תפילין חדשות שיניחו אותן עבור החטוף עד שישוב".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

חשבתם שהכרתם את רבה של ירושלים? זה כנראה מה שלא ידעתם

חדשות יהדות

"אני רוצה לחיות": שמונה חודשים, שתי רגליים חסרות ובשורה אחת בלתי נשכחת

חדשות יהדות

איראן שלחה הודעה לאמריקאים - ומה שקורה עכשיו במפרץ הפרסי צריך להדאיג כל יהודי

חדשות יהדות

"אות קלון על בלגיה": הרב הראשי במתקפה חריפה בעקבות העמדת מוהלים לדין

חדשות יהדות

אבל בעולם התורה: נפטר הגאון רבי רחמים אליהו מאזוז זצ"ל – "הגאון הפוסק" של ישיבת 'כסא רחמים'

חדשות יהדות

מצור על בית כנסת במנהטן: עימותים אלימים, שוטר פצוע וקריאות אנטישמיות בלב ניו יורק

חדשות יהדות

"שחור מבפנים בתוך גן עדן": רומי גונן משתפת בהתמודדות המורכבת לאחר השבי

חדשות יהדות

אבנים עם לב אדם: אבן במשקל 5 טונות הוחזרה לכותל

חדשות יהדות

סודות הטהרה מימי בית שני: המקווה הענק נחשף לציבור

חדשות יהדות

הסלמה בצפון: 12 חיילים נפצעו, חשש לשימוש ראשון בטכנולוגיית סיב אופטי בישראל

חדשות יהדות

בצל המתיחות עם איראן: הילולת הרשב"י במירון תוגבל ל-1,500 משתתפים בלבד

חדשות יהדות

טרגדיה שהפכה לתקווה: אביה של נסיה כראדי הי"ד מספר על הנס, התפילות וגל ההתחזקות בעקבות לכתה

חדשות יהדות

נס מרגש: הילדה מערד שנפצעה אנושות מטיל איראני שבה לביתה לאחר אשפוז ממושך

חדשות יהדות

הרב יצחק יוסף: יירוט הטילים בזכות בחורי הישיבות

חדשות יהדות

מדאיג: תקרית אנטישמית חמורה בבלגיה

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות