דברו איתנו
חדשות יהדות

אביו של החטוף שמציין יום הולדת בשבי: "לא מבין איך אפשר לעמוד בדבר כזה בלי אמונה"

"יומיים־שלושה לפני הטבח היינו יחד בבית הכנסת... באותה שנייה שהוא מברך שמתי את היד על הראש שלו ואמרתי לו: 'השם יציל אותך מן המוות ומהייסורים'"


10/09/25 | י"ז אלול התשפ"ה
אביו של החטוף שמציין יום הולדת בשבי: "לא מבין איך אפשר לעמוד בדבר כזה בלי אמונה"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

"זכינו לראות שני סרטונים שפורסמו על ידי חמאס ובהם נראה יוסף חיים. למרות התנאים הקשים, ראינו מולנו צעיר חזק, אנושי, שלא איבד את הערכים עליהם גדל: חמלה, מסירות, אמונה ואהבת אדם. שמענו מחוזר שבי שמה שמחזיק את יוסף שם בתופת זו האמונה עליה גדל. וגם אותנו מחזיקה האמונה. התפילות מחזקות אותנו ונותנות לנו תקווה".

את המילים המרגשות האלה אומר אבי אוחנה, אביו של החטוף יוסף חיים אוחנה שעודנו בשבי חחמאס והיום (רביעי) מציין יום הולדת 25.

"הוא יכול היה לברוח. אבל במקום זאת, בחר להישאר, לטפל בפצועים, לעזור לאחרים, ולגלות אומץ לב נדיר. לאחר זמן קצר, הוא נתפס בידי מחבלים ונלקח לעזה", אמר אביו והוסיף:

"י' באלול, הוא התאריך בו יוסף חיים שלנו מציין יום הולדת 25. בן אהוב, חבר יקר, נשמה אמיצה שלנו. כבר 705 ימים שאתה בשבי בעזה, אך הלב שלנו איתך בכל רגע. אתה סמל לאור, תקווה ואמונה.

"ביום הולדתך ה-25 אנו מתכנסים, לא כדי לחגוג, אלא כדי לזכור, להתפלל ולחזק את הקול שלך עד שתחזור הביתה. בואו נעטוף את יוסף באהבה, באמונה ונדרוש: להחזיר את כולם עכשיו".

בראיון לאתר "חדשות" אמר:

"יומיים־שלושה לפני הטבח היינו יחד בבית הכנסת בחול המועד סוכות. נתתי לו לברך על הלולב והאתרוג. באותה שנייה שהוא מברך שמתי את היד על הראש שלו ואמרתי לו: 'השם יציל אותך מן המוות ומהייסורים'. התחבקנו אחרי זה ומאז לא ראיתי אותו. אני חי אותו 24 שעות ביממה, חולם עליו בכל לילה. עד עכשיו אני לא יודע למה אמרתי לו את זה. ככה זה לב של אבא, כנראה.

"אני נמצא בחוסר ידיעה מוחלט לגבי יוסף חיים, הבן שלי נמצא במקום לא ידוע במשך כל כך הרבה זמן ואני לא יכול לעזור לו בשום דבר חוץ מאשר להתפלל. זו הבנה ממוטטת".

עוד הוסיף:

"אני משליך את עצמי ממש לקב"ה, זה הדבר היחיד שאני יכול להישען עליו", הוא אומר. "אני לא מבין איך אפשר לעמוד בדבר כזה בלי אמונה. אני מאמין שהוא שמר עליו באותו היום, ושהוא שומר עליו גם עכשיו".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

אביו של החטוף שמציין יום הולדת בשבי: "לא מבין איך אפשר לעמוד בדבר כזה בלי אמונה"

חדשות יהדות

היהודי שחיסל את אחד המחבלים: "אם לא הייתי פועל כך, הייתי מתחרט כל החיים"

חדשות יהדות

הרב יצחק זילברשטיין על הפיגוע: "אם היינו בוכים לה' ומתקרבים יותר, היינו מונעים את זה"

חדשות יהדות

הרבנית ימימה מזרחי: "בִּזְכוּת הַמִּנְיָן הַקָּדוֹשׁ, סָלַחְתִּי כִּדְבָרֶיךָ"

חדשות יהדות

קראו כעת תהילים לרפואה שלמה לפצועים מהפיגוע בירושלים!

חדשות יהדות

חובת צפייה: לקראת הרחבת המבצע בעזה - מוקד תהילים ארצי בתפילה בעמוקה להצלחת חיילינו הי''ו

חדשות יהדות

אל תפספסו: בעוד מספר שעות ליקוי לבנה מלא!

חדשות יהדות

מרגש: הסגולה של הרב דב קוק שגרמה לבחור המבוגר להתחתן

חדשות יהדות

שורד השבי: "מאז שהשתחררתי אני ממשיך בחיזוק הרוחני"

חדשות יהדות

מרגש: נכד הרב הניח תפילין מהשואה

חדשות יהדות

צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף

חדשות יהדות

מרגש: התגלה מטבע מהתקופה של חורבן בית המקדש השני

חדשות יהדות

אין מים באיראן? זו הסיבה

חדשות יהדות

היהודים באוקראינה זועמים: "יום לאחר תשעה באב אנו חווים חורבן נוסף"

חדשות יהדות

אמו של החטוף ז"ל: ביום שבו הבן שלי נלקח כי הוא יהודי התחילו להתחבר לי חלקי הפאזל"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות