דברו איתנו
חדשות יהדות

נדיר: סידורו של הבעל שם טוב מלפני למעלה מ250 שנה נחשף

כמעט 500 דפים רוויים בדמעות קדושות ודפים מלאים בכתב קדשו


16/02/22 | ט"ו אדר א' התשפ"ב
תהילים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>



היסטורי: בפעם הראשונה נחשפו צילומים נדירים מתוך סידורו של הבעל שם טוב הקדוש. במשך שנים רבות הסידור עבר מיד ליד באירופה, עד שלבסוף נמסר למשמורת אצל הרבי הקודם של חב"ד, שאמר כי הוא מתירא מלתהקרב אליו.


 בעמודים רבים בסידור נראה כתב קדשו של הבעל שם טוב, ואף כתבי יד נוספים של תלמידיו, גדולי עולם שביקשו מהבעל שם טוב להזכיר את שמותיהם בתפילתו, וביניהם: ממשיך דרכו המגיד הגדול ממעזריטש, רבי אלימלך מליזענסק, רבי זושא מאניפולי, רבי יעקב יוסף הכהן מפולנואה, בעל ה"תולדות יעקב יוסף", רבי פנחס מקוריץ, בנו של רבי יחיאל מיכל מזלוטשוב, ותלמידים נוספים.

חלק ניכר מדפי הסידור היו מוכתמים בדמעות. האדמו"ר הרב מנחם מנדל מלובביץ' אמר פעם על הסידור כי: "תמיד הייתה לי יראה גדולה מפני סידור זה, וחששתי להתקרב אליו ולמשמש בו". הרבי הוסיף וסיפר לתלמידיו  כי הרבי הקודם  היה שומר על סידור זה מכל משמר ולא היה מניח לאיש לגשת אליו או לדעת פה, למעט מספר פעמים נדירות.

אז איך קרה שלאחר זמן כה רב נחשף הסידור הנדיר? גביר חסיד חב"ד תושב אוקראינה היה נשוי לאישה מצאצאיו של הבעל שם טוב הקדוש, והסידור המיוחד נשמר אצלה, אותו גביר היה זה שמכר את הסידור לרבי הקודם של חב"ד, הביא אותו לניו יורק לפני כ-82 שנה. 

הרב שלום בער לוין, מנהל ספריית חב"ד, הבהיר כי הוחלט לסרוק את כל 500 הדפים של הסידור הקדוש ולחשוף אותו לעיני הציבור הרחב.

רבי ישראל בעל שם טוב היה מנהיג יהודי במזרח אירופה, הוא היה מייסד תנועת החסידות, תנועה שקיימת עד היום. במעשיו ובתורתו חולל מהפך של ממש בחיים היהודיים והפיח רוח חיים בעם. השפעתו ניכרת היטב עד לימינו אלה – הן באמצעות החסידים ההולכים בדרכיו, והן באמצעות יהודים מכל גווני הקשת שהושפעו עמוקות מתורתו. נפטר לפני 261 שנה, בחג השבועות תק"כ (1760).

 

 

מהי הבטיח הבעל שם טוב הקדוש כדי להינצל מיסורים? צפו:

 

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

זו הסיבה שבגללה נבחר ראש העיר החדש של ניו יורק

חדשות יהדות

שורד השבי משחזר את התקופה הקשה: "אני חוזר לחיים"

חדשות יהדות

שוקדי השבי משתקמים לאט: "מהגיהינום למקום הכי טוב שיש"

חדשות יהדות

הוריו של שורד השבי שחזר: "התחושה הייתה כמו תחיית המתים ממש"

חדשות יהדות

שורדי השבי משתפים: "דרשתי מהשובים לקבל תפילין, סידור ותנ"ך"

חדשות יהדות

אם החטוף בשיחה עם המחבל: 'הבן שלי תמיד בידיים של בורא עולם - וגם אתה בידיים של בורא עולם"

חדשות יהדות

שורדי השואה לשורדי שבי חמאס: "ברגע שבו שוחררתם - נולדתם מחדש"

חדשות יהדות

שורד השבי לרב הירש: "שנתיים האלה גרמו לי להבין שאני צריך להתחזק"

חדשות יהדות

זו התפילה הקצרה שתוסיפו עבור החזרת החללים החטופים

חדשות יהדות

אמו של החטוף במסר: "עם ישראל לא יכול להיות משועבד, פשוט לא יכול להיות עבד"

חדשות יהדות

השיחה המרגשת של הינוקא עם החטוף ששוחרר

חדשות יהדות

אשת התקשורת: "החטופים מזכירים לנו מי אנחנו באמת"

חדשות יהדות

הרב יצחק יוסף: זהו סכום פדיון כפרות השנה

חדשות יהדות

כיצד הגיב הגאון הינוקא כשקראו לו המלך המשיח?

חדשות יהדות

"קשה להאמין שלפני שנה עוד לא הייתי אדם חופשי": שורדי השבי ומשחותיהם ברגעי תפילה

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות