תולדות חייו של הצדיק: מי היה הרב שלום כהן זצ"ל?
למה נקרא "שלום", מי היו הוריו ולמה היה צריך להתרגל לנסוע ברכב עם נהג? קורות חייו המופלאים של חכם שלום כהן זצ"ל

עם ישראל מבכה את לכתו של חכם שלום כהן זצ"ל לבית עולמו.
לפניכם קורות חייו ונקודות משמעותיות בצעד בהן לאורך ימי חייו:
אתמול, בליל יום שני, הלך לעולמו חכם שלום כהן זצ"ל, נשיא מועצת חכמי התורה של ש"ס.
הוא נולד בשנת 1930 בירושלים לרב אפרים כהן חולתופחא מלכא. אביו היה ראש ישיבת המקובלים "עוז והדר" שנמצאה בישיבת פורת יוסף ותלמידו של "הבן איש חי".
בברית הוחלט לקרוא את שמו "שלום" על שם הרש"ש זצ"ל, הלוא הוא המקובל הרב שלום מזרחי שרעבי.
בהיותו בן 13 החל ללמוד בישיבת פורת יוסף. בהמשך חייו מונה לראש הישיבה והחזיק בתפקידו זה, כ -57 שנים, עד לפטירתו.
מקורביו מספרים כי עוד בצעירותו הוא נחשב עילוי. למשך תקופות למד עם הרב עובדיה והרב יצחק בעדני.
הרב זצ"ל הוא נישא ליעל בן שמעון, ולהם 8 ילדים: 5 בנות ו - 3 בנים. בתחילת נישואיהם הם התגוררו בשכונת קטמון בירושלים, ובהמשך עם שחרור העיר העתיקה, עברו לשם.
בשנת 1983 הוקמה ש"ס כמפלגה מוניציפלית בירושלים, והרב זצ"ל הצטרף כחבר מועצת חכמי התורה של ש"ס. הוא מונה להיות נשיאה לאחר פטירת הרב עובדיה יוסף בשנת 2013.
בראיון ל"ישראל היום" סיפר אריה דרעי שהרב זצ"ל לא רצה להתמנות לתפקיד זה. "כאב לי, אבל קיבלתי והשלמתי", אמר. "חודשים ארוכים התנהלנו כך, בלי נשיא, עד שבעצרת ההמונית נגד הגיוס בירושלים ביקש הרב בעדני לשבת איתי לבד ואמר שהמצב לא טוב. שחייב שאיש אחד ייקח אחריות ויקדיש עצמו לציבור, שיקבל אנשים, ינחה את הנציגים". אחרי דין ודברים הסכימו הרב בעדני והרב כהן שהאחרון יעמוד בראש המועצת. "שאלתי שוב ושוב אם הרב הסכים והרב בעדני אמר שכן".
כאשר התמנה לנשיא מועצת חכמי התורה של ש"ס, היה עליו להתרגל לנסוע ברכב עם נהג. למה עליו היה להתרגל? היות ועד אז הוא התעקש למנסוע רק באוטובוס, חרף היותו בעל מעמד רבני גבוה וחשוב.
הרב זצ"ל עמד בראש ועדת הכשרות של בד"ץ נוה ציון, היה סופר סת"ם ופוסק הלכה.
כמו כן, תלמידיו של חכם שלום הוציאו לאור ספרים על פי שיחותיו ושיעוריו של מורם ורבם. שיח כהן – חוברת ובה קובץ שיחות; דובר שלום – על המועדים; תומיך ואוריך – שביבי אור, הנהגות ועובדות, פנינים ואמרות ממרן ראש הישיבה זצ"ל.
כראש ישיבת פורת יוסף, הרב זצ"ל גידל אלפי תלמידי חכמים וביניהם: ה'באבא אלעזר' - הגאון רבי אלעזר אבוחצירא זצ"ל מבאר שבע (נרצח בשנת תשע"א), האדמו"ר רבי דוד חי אבוחצירא (לשעבר רבה הראשי של נהריה), הגאון רבי אליהו אברג'ל (חבר בית הדין הגדול וראש ישיבת צוף דבש), הרב זמיר כהן (יו"ר ארגון 'הידברות') ועוד.
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
אנטישמיות בעולם: "רצח עם סכין, הפעם זה הסתיים בנס"
משרד החינוך לגבי דוכני התפילין: "הנחת תפילין היא חלק בלתי נפרד"
מה אמר חוקר עשרת השבטים הנעלמים לינוקא?
המוהל שנפטר באמצע ברית המילה: "הוא היה זורח וקורן"
הכבאי האמיץ: "ניגשתי מיד אל ארון הקודש"
הצתת בית הכנסת בירושלים: "מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה היהודית"
אורי מגידיש משחזרת: "אני צועקת בעברית, אני לא יודעת למה, אבל הרגשתי שזה חילוץ"
אולי מצאתם את התפילין של דניאל יהודה ז"ל?
הרב זילברשטיין: "ברור כשמש שאנו לפני ביאת המשיח"
התלמידים שנלחמים על היהדות בבית ספרם: "זכותי להניח תפילין"
שורד השבי בעדות קשה: "החליטו להכות אותי עם מוט ברזל"
שורדת השבי: "הייתי לבד, במנוסה מתמדת, בפחד מוות"
בעלה של צאלה גז הי"ד: "שאלתי שוב ושוב אם הם בטוחים שהיא מתה וכל פעם ענו לי כן"
שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"
שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"
- © כל הזכויות שמורות