לשמור: 4 מתכונים מנצחים לארוחת ראש השנה
ראש השנה כבר בפתח, כבר תכננתם מה להכין? קבלו 4 מתכונים מנצחים לארוחת החג בכלום עבודה
שלחו שמות בחינם לברכת הכנים בכותל בחול המועד סוכות ותזכו ששמכם יוזכר ע''י רבני מוקד תהילים ארצי במעמד העצום!לחצו כאן >>>
סלט ירוק לראש השנה
מצרכים
10 עלי חסה קצוצים דק
כוס וחצי עלי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תפוח קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס גרגירי רימונים
1-2 תמרים (רצוי מסוג “מגהול”) חתוכים דק (*לא חובה)
רוטב לסלט: 4 כפות שמן זית, כפית דבש (או מייפל),4 כפות מיץ תפוזים, כפית מיץ לימון, כפית חרדל דיז’ון, כף חומץ בלסמי, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
(תמונת אילוסטרציה)
עוף בדבש וצ'ילי מתוק
מצרכים:
7-8 חלקי עוף (לדוג’ ירכיים, שוקיים)
2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים
1 בצל גדול חתוך ל-8
עלי תימין (לא חובה)
חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 4 כפות דבש/סילאן, 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 שיני כתושות, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
מניחים בקערה את חלקי העוף, תפוחי האדמה והבצל. מערבבים בקערית נפרדת את כל חומרי המשרה ומערבבים היטב עם המרכיבים בקערה.
מסדרים בתבנית התנור ומפזרים עלי תימין מעל. צולים בתנור ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי.
כדי שהעוף יקבל צבע יפה, ממליצה להשתמש בשילוב של סילאן עם דבש.
אורז עם חמוציות וגזר
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן – מומלץ להשרות את האורז במים כשעתיים לפני ולסנן
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים
2/3 כוס חמוציות
1/3 כוס צנוברים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית סוכר, שליש כפית כורכום, שליש כפית קינמון, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה (אש בינונית).
מוסיפים שום, גזר וחצי כפית סוכר ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות, עד שהגזר מעט מתרכך.
מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את החמוציות והצנוברים ומתבלים בכורכום, קינמון, מלח ופלפל שחור.
מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכובה 10 דקות נוספות.
(תמונת אילוסטרציה)
עוגת דבש עסיסית
מצרכים:
3 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן קנולה
1 כוס דבש
1 כוס תה חזק – לא רותח
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית מלאה אבקת קינמון
1 כף אבקת נס קפה – לא חובה
לקישוט: אגוזי מלך קצוצים
סירופ לעוגה: 2 כפות דבש + 5 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות (בתנורים חזקים- מחממים ל- 160 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים/מאפינס.
מערבבים את החומרים (במיקסר או ידנית בעזרת כף) לפי הסדר הבא: ביצים, סוכר, שמן, דבש, תה, קמח תופח, אבקת קינמון, נס קפה (לאחר הוספת הקמח יש לערבב קלות. ערבוב ממושך עלול לפגוע באווריריות העוגה).
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל אגוזי מלך.
אם מכינים בתבנית מאפינס - אופים במשך 15-20 דקות.
אם מכינים בתבניות אינגליש קייק- אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (חשוב להוציא את העוגה בזמן מהתנור שלא תתייבש).
מערבבים 2 כפות דבש עם 5 כפות מים רותחים ויוצקים בעזרת כף את הסירופ מעל העוגה בצורה שווה, בעודה חמה.
כל המתכונים מתוך האתר 10 דקות***
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
תפילה לקדשות המחשבה בראש השנה
תפילה לקבלת ראש השנה בקדושה
סגולה מפתיעה וקלה לביצוע לערב ראש השנה למחילת כל העוונות
עוגת תפוחים ודבש הפוכה (פרווה) בקלי קלות
לשמור: 4 מתכונים מנצחים לארוחת ראש השנה
סגולות לראש השנה: 10 סגולות לעורר עלינו רחמי שמיים ולהמתיק הדינים
חלת דבש מתוקה לראש השנה: מתכון מנצח לחלה מתוקה ונימוחה לראש השנה
סדר סימני ראש השנה תשפ"ג: מה מברכים על כל אחד מהסימנים?
ראש השנה: כיצד להכין לחמניות רימונים מרשימות בקלות?
שבוע לפני ראש השנה: כך תקבלו שפע חדש בשנה הקרובה
שנה מתוקה: ירידת מחירי הדבש צפויה להיכנס לתוקפה בקרוב
וזן הרימון המשובח ביותר לשנת 2022 הוא...
סגולה עצומה לערב ראש השנה
בראש השנה הזה תכינו עוגת דבש קצת אחרת...
לא אחד, לא שניים אלא שלושה מתכונים לעוגת דבש לראש השנה
- © כל הזכויות שמורות