מרגש: 120 זוגות תפילין נתרמו ליהודי אוקראינה
"חלק מזוגות התפילין הועברו לידי חיילים יהודים בצבא האוקראיני שהתחייבו להניחן"

"בנק התפילין הבינלאומי של משפחת איצקוביץ" העניק בתור מתנה מרגשת 120 זוגות של תפילין שנמסרו בידי רבני הערים ושלוחי חב"ד באוקראינה על מנת לחלקם באזור.
הרב דניאל לנאו מקייב, הוא אביו של יואל דוד ז"ל שנהרג לפני מספר חודשים מתאונה קטלנית בהיותו בן 10 בלבד. "אנשים בקהילה קיבלו החלטות טובות לעילוי נשמתו ובין היתר היו מי שקיבלו עליהם להניח תפילין בכל יום", הוא אמר, "האפשרות לקבל תפילין בידי 'בנק התפילין' ו'הפדרציה' גרמה לחברים הללו התרגשות ושמחה גדולה. צריך להבין שעלות כל זוג כזה הוא 400 דולר, שזה יותר ממשכורת חודשית ממוצעת באוקראינה של לפני תחילת המלחמה - כך שזו מתנה ענקית. באופן כללי, יהודי אוקראינה מאוד רוצים להוסיף במצוות מאז פרוץ המלחמה ואני שמח שיכולנו לסייע להם לפחות בנושא הזה".
הרב שלום גופין, לשעבר רבה של לוגנסק אמר: "גם אצלנו בקהילה היה ביקוש לתפילין ובדיוק כשהתחלנו לבדוק את הנושא הכספי הגיע מבצע החלוקה המיוחד הזה שענה על הביקוש. בסוף השבוע האחרון הבאתי איתי את התפילין ואנשים התרגשו מאוד לקבל אותן. נקווה שהאור של המצווה יגרש את החושך והקור ששוררים כעת באוקראינה ומורגשים היטב כאן בקייב".
הרב מנחם מענדל וילהלהם, רבה של אוז'גורוד הוסיף: "ביום חמישי שעבר ציינו 9 חודשים למלחמה וחלוקת התפילין ליהודים מהקהילה שלנו ומקהילות נוספות מחזקת ומעניקה ביטחון ואמונה במצב המאוד לא פשוט ששורר במדינה. אנחנו בטוחים שבקרוב נזכה לקיום הייעוד הנבואי 'לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה' ונזכה לגאולה ולשלום".
גורם בפדרציה הרחיב על הפרטים: "התפילין נכתבו בידי סופרים מארץ ישראל, של 'עמותת צעירי אגודת חב"ד' וחולקו ללא עלות ל-120 יהודים בכל רחבי המדינה – ובגלל המלחמה היה להן ביקוש גדול מאוד" אומר גורם בפדרציה. "הקריטריונים לקבלת התפילין החדשות והמהודרות היו הבטחה שיניחו אותן בכל יום חול וכן אישור מרב קהילה שמכיר את הפונה. הגיעו אלינו פניות מיהודים מחרקוב, חרסון, קייב, אודסה, לבוב ועוד עשרות ערים ויישובים ברחבי המדינה וזה היה מרגש לראות את ההיענות הרבה. כמה מזוגות התפילין הועברו לידי חיילים יהודים בצבא האוקראיני שהתחייבו להניחן. אני בטוח שזכות המצווה תגן על מי שקיבלו את התפילין, על כלל יהודי אוקראינה ועל תושבי המדינה".
עוד לא מחוברים לכל הפלטפורמות שלנו? הצטרפו אלינו בלחיצה כאן >>>
תפילה לנעדר בשיטפונות בדרום ולכוחות החילוץ
מטוסי קרב הוזנקו בגליל המערבי, והתעלומה עדיין לא נפתרה
תקיפות צה"ל בעזה: מתפללים לשלום החיילים ולביטחון עם ישראל
קצין צה״ל נפל בדרום לבנון: תפילה לעילוי נשמתו ולשלום הלוחמים
השב"כ חשף תוכנית לפיגוע בבאר שבע
צילומי לוויין חושפים פעילות מחודשת באתר גרעין באיראן
שלוש שנים לטבח: עם ישראל מתאבל ומתחזק בתפילה
נער בטיסת פליי דובאי: "התחלתי לדבר עם אלוהים"
בית כנסת עתיק בבודפשט נחנך מחדש מאה שנה אחרי שנבנה
עומר שם טוב, ששהה 505 ימים בשבי בעזה: "לא היה ייאוש לרגע"
מנהרה אותרה ונאטמה סמוך למכשול התפר באזור ירושלים
צה"ל בתרגיל פתע לקראת החגים – ומתפללים לשלום החיילים
חמישים אלף איש עצרו הלילה ליד הכותל - מה הם באמת ביקשו?
שורד אושוויץ בן 98 פונה לסטודנטים היהודים: אתם לא לבד
תקיפות הדדיות בין ארה"ב לאיראן במזרח התיכון
- © כל הזכויות שמורות
