"בעזרת השם נזכה שהמוות שלו לא היה סתם": סופדים לרב סמל דוד יהודה יצחק הי"ד
"התרומה של הציבור שלנו, של בני הישיבות שלנו לכלל ישראל היא לא תסולא מפז, בין אם מכירים את זה עכשיו או בהמשך. בוודאי לא כציבור נבדל, כל אחד עושה את התפקיד שלו בכלל ישראל. מתוך הבירורים היותר קשים בע"ה יצמח טוב וממנה יוושע ויראה גודל שלא נחשפנו אליו"

רב סמל דוד יהודה יצחק הי"ד הוא הלוחם בן ה-23 שנפל ונהרג במהלך המבצע "בית וגן" בג'נין. הלוויתו מתרחשת כעת (רביעי) תוך כתיבת שורות אלו.
בראיון לערוץ 7 סיפר הרב יאיר גזבר, ראש ישיבת ירושלים לצעירים על דוד יהודה ז"ל שהיה תלמידו:
"כשאני הגעתי לישיבה דוד יצחק היה בשביעית, והיה לו אח בשישית. כולם מתוקים, בחור מתוק, בנה את עצמו, בירר סוגיות, ראית בחור שבונה את עצמו שלב אחרי שלב, עליות, קצת ירידות, בונה את עצמו בעבודת ה', היה לו רוח התנדבות חבל על הזמן בנח"ל – נותנים חיוך לילד, שם הוביל באחריות. התנדבות מכל הלב ונתן את כל הלב.
"הוא בירר סוגיות כמו הרבה בחורים בגיל הזה. בירור של הפן האמוני, הדתי וההלכתי. כדרכה של הישיבה להבין את זה מהעומק בכדי להגיע לנקודת הרצון הפנימי של הבחור. תמיד מתוך מתיקות, דרך ארץ וכבוד, ברוך השם צעד אחרי צעד, ביסס את עצמו בלמידה, עבודת ה' ויראת שמיים. הקשר בישל"צ הוא לא רק נתינת שיעור אלא פגישה גם בפנימיה ובחדרים עם הנעלי בית, לא פשוט לאבד תלמיד, ה' ירחם עלינו.
"לפני חודש נפגשתי איתו בצומת הרחובות – הרב צבי יהודה – המאירי. התחבקנו. סיפר לי שהוא באגוז, שמחה על הטוב והתרומה, האחריות, התפקיד, 'איפה שאני יכול לעשות טוב, אני הולך', בירכתי אותו 'ה עוז לעמו יתן, ה' יברך את עמו בשלום', והנה אתה קם בבוקר ושומע שבחורים צעירים ממש שנהפכים לקדושי עליון וזוכים להגן על עזרת ישראל מיד צר. חז"ל אומרים שמי שלא זוכים לחופה פה, זוכים לחופה שם, הייינו שמחים שכולם יהיו בחופה פה ומקימים משפחות, לשמוח בשמחות ולא להפגש בניסיונות הגדולים שהקב"ה מעמיד בפנינו".
קראו תהילים לזכרו בספר המיוחד שפתחנו לעילוי נשמתו >>
https://www.tehillim-center.co.il/tehilim?book_id=34733
הרב מספר על משפחתו של דוד יהודה:
"קראנו לכולם להגיע להלוויה. הקב"ה נותן ויתן לנו כוחות. יש לו משפחה הפלא ופלא, מעולם שום תלונה, תמיד הארת פנים ותודה. שמעתי מהרב אלישע וישליצקי זצ"ל שאנחנו בבחינת 'יוסף', 'גם גרים בהתנחלויות, גם מיישבים את ארץ ישראל, גם נלחמים על ארץ ישראל ולפעמים יוסף הוא מי שזורקים אותו לבור ולא אוהבים אותו'.
"אבל יוסף יודע שגם אם אנשים חושבים לרעה, אלוקים חשבה לטובה, התרומה של הציבור שלנו, של בני הישיבות שלנו לכלל ישראל היא לא תסולא מפז, בין אם מכירים את זה עכשיו או בהמשך. בוודאי לא כציבור נבדל, כל אחד עושה את התפקיד שלו בכלל ישראל. מתוך הבירורים היותר קשים בע"ה יצמח טוב וממנה יוושע ויראה גודל שלא נחשפנו אליו".
בראיון לכאן רשת ב' סיפר עליו חברו:
"לאט לאט מבינים שזה המצב, צריך להתמודד. הייתי רוצה לספר עליו כמה דברים. הוא גידל אותי ולימד אותי. הייתה לו השקפה מדהימה, כולו לב, לוחם על, גיבור ישראל, לימד אותי שלא משנה מה – תמיד צריך לשמור על אחדות אמיתית. דיברו לפני חודש על כל הפילוג ועל השירות הצבאי, וההשקפה שלו הייתה שכולנו אחים ולא משנה מה, והוא מת כגיבור.
"צריך לשמור על ראש מלמעלה ואחדות בעזרת השם נזכה שהמוות שלו לא היה סתם. צריך להסתכל על הכאן ועכשיו על עם ישראל, זה לא שווה כלום אם אנחנו לא מאוחדים, זה מה שהוא לימד אותי, צריך להיות מאוחדים בשבילו גדלנו ביחד, בבית אל, התנדבנו ביחד, הנתינה שלו הייתה משהו יוצאת דופן, כל דבר שעשה עשה עם חיוך אמיתי, מכל הלב".
קראו תהילים לזכרו בספר המיוחד שפתחנו לעילוי נשמתו >>
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
סיפור של תקווה בין האתיאיסטים לחרדים בבית החולים: "נפשנו נקשרה בנפשם"
שורד השבי: "הרגשתי כאילו כוח אדיר נכנס בי"
"בעוון ביטול תורה": הראשון לציון על האסון בבית חאנון
התפללו כעת לרפואת הלוחמים שנפצעו בעזה
מרגש: "באיראן סייעתי ליהודים להימלט. היום, אני עוזר להם להחזיק חזק ביהדות שלהם"
האם המלחמה באיראן היתה נס?
המלחמה עם איראן: "תהליך של תיקון עולם"
מרגש: נמצאו מתחת להריסות התפילין של הנרצח כשהן שלמות
על מאחורי הקלעים של הניצחון במלחמה מול איראן: "סייעתא דשמייא זו המפלגה הכי גדולה בקואליציה"
מזמור לתודה: ניסי ניסים שקרו למרות כל מתקפות הטילים מאיראן
הרבנים על התקופה ההיסטורית שאנו חווים: "כבודו של עם ישראל, שהושפל בשמחת תורה, מורם מחדש"
אתם לחוצים כל הזמן? טיפים להחזרת הרוגע בזמן מלחמה
שימו לב: היום צריך לומר את ברכת "הטוב והמיטיב"!
האם מותר לפרוץ למקלט נעול בעת המלחמה?
האם מותר לבצע טיסת חילוץ בשבת וכיצד קוראים התורה את הפרשה? הרבנים הראשיים עונים
- © כל הזכויות שמורות