מרגש: מה מבקש מאיתנו התינוק שנשבה?
"בואו בשבילי. בשביל משפחות החטופים, בואו בשביל הנופלים והפצועים, היתומים והאלמנות. בואו בשביל החיילים שנלחמים עלינו, ומבקשים מכולנו להיות ראויים לגבורתם. בואו ביחד להכיר, לחזק, ולחבק ולזעוק"

"אני תינוק 'שנשבה'. לא נולדתי דתי, נולדתי בקיבוץ חילוני. לא גדלתי לתורה - בחרתי בה. בה ובכם - העולם הדתי שמסביבה".
את הדברים המרגשים האלה כתב בפוסט איתי דקל חן.
לדקל חן יש אם ואח שנמצאים בשבי החמאס, וכך הוא ממשיך ואומר:
"בשמחת תורה, עשיתי הקפות בבית הכנסת בזמן שבני הקיבוץ שלי נטבחו. שתיתי לחיים ולמדתי דף יומי, בזמן שאמי ואחי נחטפו לעזה.
"אנחנו במציאות בלתי אפשרית - כאב משפחתי עצום לצד דאגה לאומית בלתי מתפשרת. כמיהה נוראית לראות את יקירינו בבית, לצד דרישה פשוטה לנצחון מוחץ במלחמה. חבריי ושכניי נלחמים בגבורה, ולי נולדה אחיינית מתוקה שטרם פגשה את אביה, שגיא, שהגן בגופו על אימה, ומי יודע מתי יזכה לראותה".
דקל חן פונה כעת אלינו ומבקש:
"זה מורכב, ומבלבל, אבל אלו חיינו עכשיו. ודווקא בתוך המורכבות האין סופית הזו, אני קורא לכם - לציבור שלי. גם אם מי שמוביל את מטה החטופים לא בדיוק מדבר בשפתינו. אז מה??? להגיד ׳אחדות׳ זה קל. עכשיו הזמן להראות אותה, לשיר אותה ולהתפלל אותה.
"ברביעי הקרוב, ערב ראש חודש שבט, נשיל מעלינו לרגע את דעותינו וכעסנו. נשאיר בבית את הפוליטיקה, את התפקידים, הסטראוטיפים והזהויות, ונתאחד בתפילה ובשירה בכיכר החטופים. כן, דווקא בכיכר החטופים (עצוב, אבל זה כבר אפילו בוויז...). הרב שמואל אליהו יהיה שם, וגם עידן רייכל, ואהרן רזאל, והרב איתמר אלדר".
חשוב לו לציין:
"אל תחשבו ׳מה יגידו׳. אל תחששו ׳מה ייכתב עליכם מחר׳. אין שום דרישה להפסקת הלחימה, ואין שום עסקה על השולחן (בקושי יש שולחן...).
"בואו בשבילי. בשביל משפחות החטופים,
בואו בשביל הנופלים והפצועים, היתומים והאלמנות.
בואו בשביל החיילים שנלחמים עלינו, ומבקשים מכולנו להיות ראויים לגבורתם.
בואו ביחד להכיר, לחזק, ולחבק ולזעוק. בואו ביחד לנצח,
בואו להפגין אהבה".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
שורד השבי בסיפור מטלטל על השגחה פרטית: "נשארתי כשאני נראה כמו יהודי, לא עזתי"
המהפכה באיראן והקשר שלה לגאולה
החטוף לשעבר שסרג כיפות בשבי
זו התפילה המיוחדת שחיבר הרב שמואל אליהו להפלת המשטר באיראן
זו הדרך היהודית להסתכל על המהומות באיראן
אמרו כעת תהילים לרפואה על הפצוע מהפיגוע באוסטרליה שנמצא במצב קשה
שליחי חב"ד בקטמנדו נאלצים לעזוב: "לא רוצים שהמקום יהיה בית ליהודים"
נס גלוי: הילד בלע מספריים שלמות והן יצאו מגופו באופן טבעי
קראו כעת תהילים לרפואת הרב דוד בצרי
המפורסמים הבינלאומיים מגיבים לפיגוע: "אדליק את נר חנוכה שלי הלילה לכבודם"
הרב הראשי לישראל על הפיגוע: "מלחמה של בני חושך נגד בני אור"
מצמרר: מכתב שכתב הרב שנרצח בפיגוע לראש ממשלת אוסטרליה - "יש לך הזדמנות לעמוד לצד האמת והצדק"
שורד השבי בהדלקת נרות בכותל: "היום, בחג של הלל והודיה, אני סוגר מעגל"
האם יש לשמוח שעזה מוצפת? הרב שמואל אליהו עונה
פיגוע ירי באוסטרליה: "היו יריות ופשוט נשכבנו על הדשא"
- © כל הזכויות שמורות
