למה יש צורך בייסורים לפני בוא הגאולה?
למה יש צורך בייסורים לפני בוא הגאולה? ומה הקשר בין הגאולה העתידית לגאולת מצרים?

בעלון שיחת השבוע נכתב מאמר העוסק בייסורים שיש לפני בוא הגאולה השלמה, ובצורך שיש בהם.
המאמר לפניכם:
"לְפוּם צַעֲרָא אַגְרָא: ההסבר הנפוץ על מצבים של סבל וצער הוא שזו ירידה לצורך עלייה, וכגודל הירידה – כן תגדל העלייה, בבחינת "לפום צערא – אגרא" [=כגודל הצער, גודל השכר]. אבל יש מצבי סבל וירידה גדולים כל-כך, עד שקשה לראות איזו עלייה מצדיקה אותם.
זו הזעקה שזעק משה רבנו אל הקב"ה (שמות ה,כב): "לָמָה הֲרֵעֹתָה לָעָם הַזֶּה!". על כך באה תשובת הקב"ה בתחילת פרשת וארא: "וָאֵרָא אֶל אַבְרָהָם, אֶל יִצְחָק וְאֶל יַעֲקֹב בְּאֵ-ל שַׁ-דָּי, וּשְׁמִי הוי'ה לֹא נוֹדַעְתִּי לָהֶם. לָכֵן אֱמֹר לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲנִי הוי'ה וְהוֹצֵאתִי אֶתְכֶם... וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי הוי'ה".
הרבי מליובאוויטש מסביר (לקוטי שיחות כרך לא, עמ' 23) שזו התשובה על שאלת משה. אמנם הקב"ה התגלה אל האבות, אבל זה היה ב"א-ל ש-די" בלבד – התגלות מוגבלת ומצומצמת. ואולם עתה עומד להתחולל הגילוי הגדול של שם הוי'ה, וכדי לזכות להתגלות עצומה זו, יש לעבור את הגלות הקשה.
כזאת היא גם הגאולה העתידה. זו לא תהיה רק גאולה מהמצוקות הגשמיות או הרוחניות (גאולה מיצר הרע), אלא היא תביא את גילוי שם הוי'ה במידה המלאה. הדבר נרמז בדברי הרמב"ם בסוף ספרו, בתיאור ימות המשיח: "לא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את הוי'ה בלבד... שנאמר כי מלאה הארץ דעה את הוי'ה כמים לים מכסים". לכן עלינו לעבור את השלב הקשה והמייסר של הגלות, כדי להגיע לגאולה נשגבה זו".
מחפשים סגולה עוצמתית שתפתח לכם את שערי הישועה? נסו את זה >>>
הזוהר הקדוש מציג: טיול לגן עדן
האם המהלך של טראמפ הוא התחלת הגאולה?
ככה תדעו מה החלק שלכם בעולם הבא
מסקרן: איך לרב אבוחצירא יש כוחות?
סוד שאתם צריכים לדעת: ככה תזכו לניסים
כיצד ראוי שהעולם יתקיים: בנס או בטבע?
האם הגאולה תגיע בחיפזון או בנחת?
אל תפספסו: זה הרגע ביום בו נפתחים שערי השמיים
הרב פוקס על הרוע של עזה: "עזה תמיד עשתה צרות לישראל"
למה יש צורך בייסורים לפני בוא הגאולה?
הרב עובדיה יוסף זצ"ל: זה הזמן בו התרחשה תחיית המתים בהיסטוריה
צדק שמיימי: ככה מחליטים בשמיים מי לגן עדן ומי לגיהינום
האם הנשמות מודעות למה שקורה איתנו בעולם הזה? זה מה שענה הרב בן ציון מוצפי
מטלטל: זה יהיה גורלם של החטופים
עסקת החטופים וסודות מהקבלה: גילויים מרגשים
- © כל הזכויות שמורות