דברו איתנו
חדשות יהדות

החטוף ששב: "בזכות אלוקים אני נמצא פה בחזרה"

"האמונה שלנו היא מה שמאחדת אותנו, וגם מה שנותנת לנו כוח ברגעים שאנחנו הכי מושפלים והכי מרוסקים. היא מחזיקה את האדם חזק, גורמת לו להתגבר על כל הקשיים"


24/02/25 | כ"ו שבט התשפ"ה
החטוף ששב: "בזכות אלוקים אני נמצא פה בחזרה"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

החטוף ששוחרר לאחרונה, אוהד בן עמי, מספר על ההתחזקות שלו בשבי ומרגש את עם ישראל.

"התחזקתי קצת בשבי. קיבלתי ערכה של הבדלה, ואני צריך שתסבירו לי כי היינו עושים הבדלה", הוא אומר כשהוא עטור בתפילין.

"כל השבי הזה, ממש הרגשתי שיש מישהו למעלה ששומר עליי ואני צריך להיות חזק. המסר שלי הוא שהעם שלנו הוא עם מאוד חזק. עם כל זה שאנחנו לכאורה באים מקטבים שונים, ממדינות ומגלויות שונות – בפנים אנחנו עם מאוד חזק, ומה שמאחד אותנו זאת האמונה. באופן אישי, אני מרגיש שהאמונה באלוקים החזיקה והצילה, ובזכות אלוקים אני נמצא פה בחזרה, אחרי השבי. כנראה הייתי צריך לתקן כמה דברים, כנראה הייתי צריך לעבור את הדבר הזה. הדבר הזה רק מחזק אותי".

עוד הוסיף:

"זה המסר שלי לעם ישראל – האמונה שלנו היא מה שמאחדת אותנו, וגם מה שנותנת לנו כוח ברגעים שאנחנו הכי מושפלים והכי מרוסקים. היא מחזיקה את האדם חזק, גורמת לו להתגבר על כל הקשיים ולחזור מחוזק יותר. אנחנו כאן בשביל לנצח עד שאחרון החטופים יחזור הביתה, בעזרת השם".

 

גם אמו של החטוף שחזר אלכסנדר (סשה) טרופנוב סיפרה בריאיון ל'קול ברמה':

"זה היה נס מעל הטבע – הוא חזר אדם מאמין. בהילולת רחל אמנו התפללתי בקברה ביום הולדתו הלועזי של בני שאראה אותו שוב – ולמחרת קיבלתי סרטון שלו. היו לסשה מקרים שהוא היה קרוב להיהרג, והקב"ה שמר עליו".

עוד היא מוסיפה:

"הייתי רחוקה מהמגזר החרדי, וכשחזרתי מהשבי הופתעתי לגלות עד כמה החטופים זה בלב שלהם. חייבת להגיד – רוב התמיכה שאני מקבלת כיום זה דווקא מהמגזר החרדי".

כאשר סשה חזר משפחתו והוא הלכו לבית הכנסת לברך הגומל ושהחיינו. אמו מוסיפה כי היא מאד התחברה לדמותה של רחל שבנה - יוסף - נשבה ונלקח למצרים. כאשר סשה חזר הוא סיפר לה שבשבי אמרו לו לבחור עבור עצמו שם אחר כדי שלא יזהו אותו ובאופן מדהים הוא בחר בשם "יוסף".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

אנטישמיות בעולם: "רצח עם סכין, הפעם זה הסתיים בנס"

חדשות יהדות

משרד החינוך לגבי דוכני התפילין: "הנחת תפילין היא חלק בלתי נפרד"

חדשות יהדות

מה אמר חוקר עשרת השבטים הנעלמים לינוקא?

חדשות יהדות

המוהל שנפטר באמצע ברית המילה: "הוא היה זורח וקורן"

חדשות יהדות

הכבאי האמיץ: "ניגשתי מיד אל ארון הקודש"

חדשות יהדות

הצתת בית הכנסת בירושלים: "מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה היהודית"

חדשות יהדות

אורי מגידיש משחזרת: "אני צועקת בעברית, אני לא יודעת למה, אבל הרגשתי שזה חילוץ"

חדשות יהדות

אולי מצאתם את התפילין של דניאל יהודה ז"ל?

חדשות יהדות

הרב זילברשטיין: "ברור כשמש שאנו לפני ביאת המשיח"

חדשות יהדות

התלמידים שנלחמים על היהדות בבית ספרם: "זכותי להניח תפילין"

חדשות יהדות

שורד השבי בעדות קשה: "החליטו להכות אותי עם מוט ברזל"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "הייתי לבד, במנוסה מתמדת, בפחד מוות"

חדשות יהדות

בעלה של צאלה גז הי"ד: "שאלתי שוב ושוב אם הם בטוחים שהיא מתה וכל פעם ענו לי כן"

חדשות יהדות

שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"

חדשות יהדות

שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות