השחקן המפורסם: "תורה ומצוות מספקים הגנה הרוחנית"
"אני בא מבית מסורתי ומאמין, אז כוחה של תפילה תמיד היה קיים בי. זה לא זר לי, אבל מבחינת הניואנסים של העולם החרדי - גיליתי המון"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>
"יש הרבה חרדים שפגשו את המוות מאוד מקרוב. אבל לבוא ולהפיל הכל על כל האוכלוסיה החרדית - שהם אשמים בטבח? זה לסטות מהמטרה".
כך אמר לקהל השחקן המוכר דניאל גד, והמשיך כשדבריו מכוונים כמובן לשבעה באוקטובר: "היום הזה הוכיח לכולם שהגורל שלנו משותף, הוא אחד".
עוד הוסיף:
"התפילין הן רצועות שמחברות בין המוח ללב. אני, באמונה התמימה שלי, באמת מאמין שלימוד תורה וקיום מצוות, ואני לא איזה תלמיד חכם, אני רחוק מזה שנות אור - אני באמת מאמין שזה מספק את ההגנה הרוחנית".
בראיון לידיעות אחרונות סיפר על ההיגרות שלו את העולם החרדי:
"אני בא מבית מסורתי ומאמין, אז כוחה של תפילה תמיד היה קיים בי. זה לא זר לי, אבל מבחינת הניואנסים של העולם החרדי - גיליתי המון. בין אם זה ז'רגון של מילים וסלנג, ועד לדברים מהותיים יותר. ההבנה שלך גדלה, וכמוה גדלות גם החמלה וההכלה.
"באופן כללי אני תמיד נזהרתי להכליל. כולם, לא רק חרדים. ככה חונכתי. גדלתי כל החיים ברחובות, שיש בה ייצוג דמוגרפי יחסית זהה למה שקורה בשאר המדינה מבחינת קבוצות האוכלוסייה - בין אם זה בתיאטרון, בכדורגל וגם במכון ויצמן, ששם נחשפתי לכל מיני סוגים של אנשים".
"אתה לומד לקבל אדם באשר הוא אדם, ולא לשייך אותו לקבוצה מסוימת ואז להחליט עליו. זה גם הבסיס בהצגה של הדמויות - שלא תבחר ישר צד אלא תראה שכל אחד הוא עולם, ומגיע מאיזה מקום עם ערכים מסוימים, ומנסה להרגיש טוב בעולם שבו הוא נמצא".
בראיון בעבר לרדיו "קול ברמה", אמר:
"אני בא מבית מסורתי, כך שאני אדם מאמין גם לפני ששיחקתי את הדמות של הבחור החרדי בסדרה. ניצוץ האמונה קיים בי מאז ומתמיד ואני ברוך השם מניח תפילין כל בוקר".
הוא שיתף:
"אני מתפלל בבית כנסת השכונתי שלנו - בית כנסת אוהל שרה ברחובות. באחת השנים בחג שמחת תורה, ניגש אליי הרב שלנו, הרב קוק ושאל במה אני עוסק ביומיום. עניתי לו שאני שחקן. הרב בירך אותי שאזכה להיות החיבור ולקרב בין העולמות. הברכה הזאת מלווה אותי כל הזמן וגם בתפקיד אבינועם בסדרה אני מגלם דמות שמנסה לחיות בין שני העולמות".
"נתתי בשמחה ובאהבה רבה תפילין לכל מי שביקש ממני", הוא אומר על כך שיצא לו לחלק תפילין לבני נוער.
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מי השחקן שמניח תפילין כבר 3 שנים?
לינוי אשרם על נטילת ידיים: "התחלתי להתחבר לאמונה שלי"
"אלוקים יקר, מה שלומך?": הליהוק המחודש לחייהם של השחקנים המפורסמים
רייטינג משמיים: הנס של לי בירן וההכנסת ספר התורה של אושר ועדן
נוקאאוט לאנטישמיות: הניצחון המטורף של אהבת השם גורדון
אביבית בר זוהר: "אלוקים הוא הפסיכולוג הכי טוב בעולם"
"עושה חזרות על הטעמים": משה פרץ חוגג בר מצווה באיחור של 30 שנה
מחפשות תשובות, מוצאות שלווה: גל ההתחזקות ששוטף את כוכבות הביצה
"חייל של אלוקים": המתאבק והזמרים שמחברים בין זירה, במה ואמונה
"חצי אדם": אביב אלוש בפוסט ויראלי על אהבת חינם ושרשרת הדורות
בין רוחניות לטכנולוגיה: אביבית בר זוהר מחלקת תפילין, אדם נוימן מתנתק מהסמארטפון
הזמרת שמתחזקת מצהירה: "אני בת של מלך"
המפורסמים בהכנת לקראת פורים: "בפורים אתה מגיע למדרגת האדם הראשון"
המפורסמים שמתחזקים ביהדותם: "אני אדם שפשוט יודע שהמדינה הזו היא מדינת הלאום היהודי"
השחקן המפורסם: "היחסים שלי עם הבורא זה המצפן שלי"
- © כל הזכויות שמורות
