דברו איתנו
חדשות יהדות

הרב יצחק זילברשטיין על הפיגוע: "אם היינו בוכים לה' ומתקרבים יותר, היינו מונעים את זה"

"צריכים להרבות בתפילה ובקידוש השם, ולהרבות באהבת אחים, שיהיה שלום בית חזק. בעזרת השם ושלא יישמע עוד שוד ושבר בגבולנו"


09/09/25 | ט"ז אלול התשפ"ה
הרב יצחק זילברשטיין על הפיגוע: "אם היינו בוכים לה' ומתקרבים יותר, היינו מונעים את זה"

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>​

פיגוע קשה ביותר נעשה אמש (שני) בצומת רמות בירשולים. בפיגוע נרצחו שישה אנשים ונפצעו רבים, חלקם במצב קשה.

"שבעה יהודים נהרגו על קידוש השם בפיגוע, ועוד ארבעה חיילים נהרגו בעזה. הכאב זועק עד השמים", אמר בכאב בשיעורו הרב יצחק זילברשטיין.

"היו תלמידי חכמים שנתנו לנשותיהם כסף לקנות בגד חדש לראש השנה. האשה קנתה את הבגד ואמרה 'זה יהיה לשמחת החג', כעת הבגד בוכה - מה שמחה ומה חג. האשה צועקת: 'איפה השמחה ואיפה החג?' היא יושבת בדד, תראה את הבגד ורק תבכה".

הרב התייחס לליקוי הלבנה שאירע בערב שלפני הפיגוע:

"זה סימנים ברורים של צרה. ליקוי לבנה הוא סימן שצריכים לחזור בתשובה. אם היינו בוכים לה' ומתקרבים יותר בלימוד תורה ובתפילה בכוונה, מסתמא היינו מונעים את זה. מאחר ולא עשינו, בא הקדוש ברוך הוא ולקח מאיתנו עדת תלמידי חכמים".

לגבי השאלה במה להתחזק, ענה הרב:

"כל אחד יודע את נגעי לבבו, וכל אחד יודע בעצמו מה עליו להתחזק. שיפשפש במעשיו ויתקן את דרכיו.. צריכים כולנו להתארגן יחד ולהתחזק בלימוד התורה, ולפייס את הקדוש ברוך הוא שגם הוא בוכה.

"צריכים להרבות בתפילה ובקידוש השם, ולהרבות באהבת אחים, שיהיה שלום בית חזק. בעזרת השם ושלא יישמע עוד שוד ושבר בגבולנו".

עוד הוסיף:

"עלינו כולנו להתעורר, להרבות בלימוד התורה, להרבות בתפילה, להרבות בקידוש שם שמים ולהתחזק באהבת רעים. גם הקב"ה בוכה יחד איתנו, וגם עליו אנחנו צריכים לבכות.

"עלינו להרבות באחדות בתוך הבית, בין איש לאשתו, בין הורים לילדים. בעזרת ה' נזכה כולנו לחיים טובים, להרבות תורה, לקדש שם שמים, ולראות ניסים וישועות. אז נהפוך שוב את הדמעות לשמחות ונחוג יחד את ברכות ה' עלינו".

גם הרב אברהם בירנצוויג הגיע לבתייעץ עם הרב דב לנדו לגבי תלמידי ישיבה שהיו נוכחים במקום הפיגוע.

הוא אמר:

"היום היה פיגוע עם שש משפחות. אני מכיר חלק מהמשפחות. היו במקום בחורים מישיבת מיר שברחו לישיבה והרגישו חוסר ביטחון. מה אני יכול להגיד להם?"

הרב לנדו ענה:

"אפשר להבין אותם, להגיד שמבינים אותם... להגיד שהם צודקים בהרגשה. לא לבטל את ההרגשה הזאת. אחרי שהם מסכימים, יותר נוח להם לקבל. לא להתווכח יותר".

נכדו של הרב לנדו הוסיף:

"אחד מההרוגים נסע בטרמפ, וכשהוא הגיע שם לצומת הוא ראה אדם שממהר מאוד אז הוא יצא מהאוטו שהוא נסע בו ונתן במקומו לנסוע למישהו אחר, הוא נשאר להמתין בתחנה ונהרג", סיפר נכדו של הרב לנדו.

הרב אמר:

"זה מזעזע. מי שרק שומע הוא מזועזע. אין מילים לנחם. אנחנו משתתפים בצערכם מעומק הלב, זה קצת נותן הרגשה טובה".

 

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

צה"ל השמיד רשת מנהרות ברכס הבופור בדרום לבנון

חדשות יהדות

גל חום שלא היה כמותו 30 שנה: עד 47 מעלות בכינרת, ועם ישראל מתכנס יחד בתפילה

חדשות יהדות

כלי צה"ל נפגע בדרום לבנון: מתפללים לשלום חיילי הגבול הצפוני

חדשות יהדות

1000 ימי לחימה: "מתקפה על עצם קיומו של העם היהודי"

חדשות יהדות

קראו תהילים כעת: החמרה במצבו של ראש ישיבת בריסק

חדשות יהדות

סגירת מעגל: חוסל המחבל מהתיעוד המבוים עם עומר שם טוב; צה"ל מגביר לחץ בעזה

חדשות יהדות

הדיונים בשוויץ: איראן תאפשר פיקוח גרעיני ותפתח את מצר הורמוז

חדשות יהדות

עדכון רפואי: הזמר והיוצר יונתן רזאל שוחרר מבית החולים ואירס את ביתו

חדשות יהדות

לא רק בלבנון: ישראל מפרקת את מפקדות הטרור של חמאס מעבר לים

חדשות יהדות

המו"מ הגורלי בשווייץ: המשך המלחמה על שולחן הדיונים

חדשות יהדות

התנגשות אינטרסים: בעוד הסכם הגרעין עם איראן מתקדם - צה"ל מתפרס בלבנון

חדשות יהדות

שורד השבי מרגש: "עובר לכיפה גדולה שמכסה כמעט שלושת רבעי מהראש"

חדשות יהדות

הסכם ארה"ב - איראן: אלו הסעיפים שיכללו בו

חדשות יהדות

ההסכם החשאי של טראמפ ואיראן: בלי שקיפות ועם הרבה סימני שאלה

חדשות יהדות

עושים סדר בבלאגן: כל מה שצריך לדעת על העסקה הדרמטית והוויכוח שמרעיד את הממשלה

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות