פחד פחדים: הנפטר ביקש לאתר את הנהג שהיה מעורב בתאונה
בני המשפחה ביקשו לגרום קורת רוח לאביהם שנפטר וביקש בחלום לדאוג לתשלום החוב

באחד הימים התפרסם בעיתון במודיעין עילית מודעה מסקרנת מאוד ובלתי מובנת, בזו הלשון: "לפני כשתים עשרה שנים אירעה תאונה בין כלי רכב לבין רכבו של אבינו ר1 מ.ז. שווימר זצ"ל, העניינים הכספיים לא נסגרו, אנו מעוניינים לסגור את החוב. פרטי הנהג אבדו לנו, אנו מבקשים מהנהג ליצור איתנו קשר בהקדם".
התאונה התרחשה בין שני כלי רכב, כאמור, כאשר לא הצליחו להגיע לעמק השווה בנושא הכספי. הימים חלפו והעניין נדחק בשגרת היומיום. לאחר תקופה האב נפטר, ולאחר זמן מה הוא הגיע בחלום לאחד מבני המשפחה וביקש ממנו לאתר את הנהג המעורב בתאונה ולשלם לו את החוב, היות והדבר גורם לו צער גדול בשמיים.

כאמור, בעקבות החלום המצמרר פירסמון בני המשפחה את המודעה בעיתון.
לאחר זמן לא רב הצליחו בני המשפחה לאתר את הנהג המעורב בתאונה, ושילמו לו את החוב.
נכתב בספר 'אורחות צדיקים': "ואף-על-פי שיש עבירות גדולות חמורות מן הגזל, עונש הגזל חמור מאוד, כדכתיב בדור המבול: 'קץ כל בשר בא לפני, כי מלאה הארץ חמס מפניהם' (בראשית ו, יג). אמרו רבותינו: 'קופה מלאה עוונות, אין מקטרג בכולן כמו הגזל' (סנהדרין קח, א)".
ואף הספר 'פלא יועץ' מדבר על העניין וכותב על כך דברים מצמררים: "ידוע חומר עוון הגזל... וכל זמן שגזל ביד האדם – אין תפילתו נשמעת, וצריך לחזור לעולם הזה בגלגול כדי לשלם. (שמות רבה כב ג) ומאכילים אותו לעולם הבא גחלי רתמים וצריך לחזור בגלגול כדי לשלם. והודעתי הן כתיב בקונטרס אורות אילים (דף קיג) מעשה נפלא שאירע בימי הרב ישראל בעל שם טוב שבא אחד בגלגול סוס והיה עובד בכל כוחו כדי לשלם את חובו".
הרב יגאל כהן- גזל פוגע בפרנסה!! צפו:
מחפשים סגולה עוצמתית שתפתח לכם את שערי הישועה? נסו את זה >>>
כיצד ייתכן שבגאולה עולם כמנהגו נוהג?
מלחמת גוג ומגוג: כך היא תיראה
הרב שמואל אליהו: הבצורת באיראן היא נבואה
אפילו ל"ו הצדיקים בשמיים לא יודעים מה המשיח עושה
מרגישים ייאוש מכך שהגאולה עוד לא הגיע?
כשתהיה גאולה ותחיית המתים מה יקרה למי שלא שמר תורה ומצוות?
סוד האותיות והוספת השם לשורד השבי לפני שחזר לביתו
הזיווג שלך מתעכב? ייתכן שזו הסיבה
כיצד נחווה את ה' בגאולה העתידה?
מרגש: זה מה שהולך לקרות השנה
האם בעת הגאולה נצטרך להילחם על הרחבת ארץ ישראל?
"דמות מסנוורת שאומרת לי: 'אתה לא שייך לכאן'"
האם אנחנו נמצאים בתקופת מלחמת גוג ומגוג?
מה הקשר בין גן עדן לגאולה?
"נשמה שנתת בי": גילויי הנשמה והרבדים שבה
- © כל הזכויות שמורות
