דברו איתנו
חדשות יהדות

הזמר מתפלל: "הקב"ה, אתה חייב לנו את הריקוד של שמחת תורה"

הזמר אברהם פריד: "לא ידעתי אפילו מה אפשר לומר או לשיר במצב כזה. אבל כוח השירה פשוט הקל על ליבם השבור וחיזק אותו"


14/11/23 | א' כסלו התשפ"ד
הזמר מתפלל: "הקב"ה, אתה חייב לנו את הריקוד של שמחת תורה"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

"אני לא זוכר כזה גל של אנטישמיות ודאגה. יש אפילו קצת פחד. רואים את השנאה ומרגישים אותה", אמר בראיון הזמר החסידי המוכר אברהם פריד.

פריד התראיין לרדיו "כאן מורשת" בתוכניתו של בני טיטלבוים לאחר שהגיע לישראל כדי לחזק את הפצועים, המשפחות השכולות והמפונים.

"המוסיקה היא תשובה למצבים טובים וגם מצבים פחות טובים. זו מתנה שמימית שנותנת כוח קצת להתעלות מעל המצב הנוכחי, להגיע ולשאוף למשהו יותר רוחני", הוא אומר.

"40 שנים לא הרגשתי כזו זכות עם המתנה של השירה שקיבלתי. זו היתה זכות נפלאה להיות בצוותא עם אנשים שראו דברים שהלוואי שאף אחד לא יראה בחיים שלו. הם היו שבורים והאווירה היתה מאוד קשה. לא ידעתי אפילו מה אפשר לומר או לשיר במצב כזה. אבל כוח השירה פשוט הקל על ליבם השבור וחיזק אותו. בסופו של דבר שרנו ביחד ואפילו רקדנו. יצאנו קצת מהכאב והצער. שרנו שירים מחזקים, שירי תפילה והעיקר ביקשתי מהבורא שיעשה טוב לעם ישראל ויאמר די לצרותינו".

הוא הוסיף כי "כל נס גלוי וכל טרגדיה מאחדים אותנו. אנחנו מעדיפים שניסים יאחדו אותנו. עברנו מספיק טרגדיות. אני טוען, שבאותו בוקר הגענו לבית כנסת עם לבוש שבת וחג - מוכנים לרקוד עם הבורא והתורה - ופתאום השתנו התוכניות. יום השמחה הפך ליום שחור. לכן אנחנו מבקשים מהקב"ה - אתה חייב לנו את הריקוד - אנחנו רוצים לרקוד את הריקוד הזה יחד עם המשיח. לא רוצים עוד לרקוד בלב שבור - אלא ריקוד של שמחה ושלא נפסיק לרקוד אחר כך לעולם".

לגבי מצב האנטישמיות בארצות הברית הוא אומר:

"אני לא זוכר כזה גל של אנטישמיות ודאגה. יש אפילו קצת פחד. רואים את השנאה ומרגישים אותה. ידענו שזה קיים אבל עכשיו השנאה גלויה - ואני מקווה שהממשלה כאן חושבת היטב מה לעשות. חייבים לחוקק חוקים חדשים נגד פגיעה ביהודים. אני מקווה שהממשל האמריקני יפתח את העיניים לפני שיהיה מאוחר והמצב יצא מכלל שליטה. אני חושב שיש יהודים שלאור המצב שוקלים לעלות לארץ. יש הרבה שמרגישים שאולי כעת ניתן להם הסימן לעלות ארצה. לא רק מארה"ב - מלונדון, צרפת, בלגיה - שמרגישים היטב את חומרת המצב".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

נמצאו ללא רוח חיים שני האחים שטבעו: "מבקשים מריבונו של עולם - תן לנו נחמה כפליים"

חדשות יהדות

מצילים את המצב: כך תהפכו את השהות במקלט לחוויה מגבשת עם הילדים

חדשות יהדות

פיקוח נפש: אמרו כעת תהילים למציאתו של הבחור שטבע

חדשות יהדות

הפסקת אש אבל אתם עוד בסטרס? זו הדרך לעיבוד רגשי נכון

חדשות יהדות

רגע לפני שהפסקת האש מסתיימת צריך לעצור ולראות מה עברנו!

חדשות יהדות

מצמרר: "הכל היה הרוס ורק הארונות עם ספרי הקודש פשוט עמדו שלמים"

חדשות יהדות

שחוקים מהמלחמה? 5 דרכים שיגרמו לכם לשוב לשפיות

חדשות יהדות

שימו לב: היום בשעה 20:00 מרעידים את השמיים!

חדשות יהדות

האימאם מצרפת: "עם קטן עם כוח ייחודי וברכה אלוקית"

חדשות יהדות

קורע לב: זאת הבקשה היחידה של האבא ששלושת ילדיו נרצחו מהטיל שפגע בביתם

חדשות יהדות

שבוע למלחמה: זה הזמן לומר תודה לאבא

חדשות יהדות

ביעור חמץ דיגיטלי: ניקוי רעלים מהחדשות

חדשות יהדות

הרב יצחק זילברשטיין: "יש לנו הארת פנים גדולה מאוד מן השמים"

חדשות יהדות

מה עושים כשיש אזעקה באמצע תפילת שמונה עשרה?

חדשות יהדות

חשוב שתקראי: מכתב פתוח מילד לאמא בזמן מלחמה

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות