הזמר מתפלל: "הקב"ה, אתה חייב לנו את הריקוד של שמחת תורה"
הזמר אברהם פריד: "לא ידעתי אפילו מה אפשר לומר או לשיר במצב כזה. אבל כוח השירה פשוט הקל על ליבם השבור וחיזק אותו"

"אני לא זוכר כזה גל של אנטישמיות ודאגה. יש אפילו קצת פחד. רואים את השנאה ומרגישים אותה", אמר בראיון הזמר החסידי המוכר אברהם פריד.
פריד התראיין לרדיו "כאן מורשת" בתוכניתו של בני טיטלבוים לאחר שהגיע לישראל כדי לחזק את הפצועים, המשפחות השכולות והמפונים.
"המוסיקה היא תשובה למצבים טובים וגם מצבים פחות טובים. זו מתנה שמימית שנותנת כוח קצת להתעלות מעל המצב הנוכחי, להגיע ולשאוף למשהו יותר רוחני", הוא אומר.
"40 שנים לא הרגשתי כזו זכות עם המתנה של השירה שקיבלתי. זו היתה זכות נפלאה להיות בצוותא עם אנשים שראו דברים שהלוואי שאף אחד לא יראה בחיים שלו. הם היו שבורים והאווירה היתה מאוד קשה. לא ידעתי אפילו מה אפשר לומר או לשיר במצב כזה. אבל כוח השירה פשוט הקל על ליבם השבור וחיזק אותו. בסופו של דבר שרנו ביחד ואפילו רקדנו. יצאנו קצת מהכאב והצער. שרנו שירים מחזקים, שירי תפילה והעיקר ביקשתי מהבורא שיעשה טוב לעם ישראל ויאמר די לצרותינו".
הוא הוסיף כי "כל נס גלוי וכל טרגדיה מאחדים אותנו. אנחנו מעדיפים שניסים יאחדו אותנו. עברנו מספיק טרגדיות. אני טוען, שבאותו בוקר הגענו לבית כנסת עם לבוש שבת וחג - מוכנים לרקוד עם הבורא והתורה - ופתאום השתנו התוכניות. יום השמחה הפך ליום שחור. לכן אנחנו מבקשים מהקב"ה - אתה חייב לנו את הריקוד - אנחנו רוצים לרקוד את הריקוד הזה יחד עם המשיח. לא רוצים עוד לרקוד בלב שבור - אלא ריקוד של שמחה ושלא נפסיק לרקוד אחר כך לעולם".
לגבי מצב האנטישמיות בארצות הברית הוא אומר:
"אני לא זוכר כזה גל של אנטישמיות ודאגה. יש אפילו קצת פחד. רואים את השנאה ומרגישים אותה. ידענו שזה קיים אבל עכשיו השנאה גלויה - ואני מקווה שהממשלה כאן חושבת היטב מה לעשות. חייבים לחוקק חוקים חדשים נגד פגיעה ביהודים. אני מקווה שהממשל האמריקני יפתח את העיניים לפני שיהיה מאוחר והמצב יצא מכלל שליטה. אני חושב שיש יהודים שלאור המצב שוקלים לעלות לארץ. יש הרבה שמרגישים שאולי כעת ניתן להם הסימן לעלות ארצה. לא רק מארה"ב - מלונדון, צרפת, בלגיה - שמרגישים היטב את חומרת המצב".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מחכים לחטופים: "אני סובלת כל רגע בשקט, כי אני יודעת שהכאב שלך גדול משלי"
עדויות חדשות משבי חמאס: "התייחסו אליהן כמשרתות"
בני משפחות החטופים שחזרו: "מפחדת שהוא ייעלם אם אעצום את העיניים לרגע"
אמה של החטופה ששוחררה: "השתמשה בשבי בהרבה מאוד כלים שהיהדות מקנה"
החטופה שיצאה לחירות: "מודה לבורא עולם על הנס הגדול של השחרור שלי"
הרב זילברשטיין בפסיקה: "אין אחד שפטור מלברך שהחיינו על החזרת החטופים!"
לא אכלו חמץ בפסח וצמו ביום כיפור: כך שמרו החטופות על יהדותן
החטופה שבירכה הגומל: "ידעתי שהדבר היחידי שיכול להציל אותנו זה האמונה"
שיחרור החטופה ששמרה שבת ואכלה כשר בשבי: "אגם בחרה להישאר נאמנה לערכיה ואמונתה"
משפחתה של רומי גונן: "לא מפסיקים להודות לאלוקים בכל דקה של היום"
הרבנית לחטופה שחזרה: "נועדת לתפקיד מיוחד"
"סגירת מעגל אישית": הטייס שהחזיר את החטופות משתף בתחושותיו
"השנה עצירת גשמים נוראה בעונותינו הרבים": זה מה שמבקש מאיתנו הרב מאזוז
"קידוש השם גדול": אמה של החטופה שמבקשת שלא תשתחרר בשבת
הרב יצחק זילברשטיין על החטופה: "את הגיהנום בעולם הזה היא עברה, אבל תפילות הרבים עזרו"
- © כל הזכויות שמורות