דברו איתנו
חדשות יהדות

פנייה יוצאת דופן למלך סעודיה מהשורד היהודי האחרון של העיר נג'ראן

דוד שוקר בפנייה יוצאת דופן למלך סעודיה: "אני לא יודע כמה עוד זמן אלוקים יתיר לי לחיות. חלומי הוא להיפרד מהמקום שבו נולדתי"


28/08/22 | א' אלול התשפ"ב
תהילים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

הוא עמד בראש המועצה הציבורית להצלת יהודי תימן. הוא היה חבר במועצה המקומית בני עי"ש בדרום. הוא בסוף שנות השבעים לחייו כעת, והוא החליט לבקש מבית המלוכה הסעודי לבקר בעיר ילדותו - העיר נג'ראן אשר נמצאת בדרום ערב הסעודית.

הכירו את דוד שוקר, אשר עלה לארץ בשנת 1948, וכעת רוצה לבקר בעיר הולדתו אך בשל אזרחותו הישראלית לא יכול להיכנס לערב הסעודית כמובן.

במאמר לעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" כתב: "אני השורד האחרון של הקהילה היהודית שחיה ליד העיר נג'ראן בדרום ערב הסעודית. בסביבות 60 משפחות יהודיות חיו פעם בנג'ראן ובכפרים הקטנים בסביבתה. כמה מהן עבדו עבור המלך עבד אל-עזיז אבן סעוד בשנות ה-30 וה-40, בתחזוקת הנשק של חייליו. אחרים הועסקו בתור מנעולנים, נגרים ובורסקאים (מעבדי עורות)".

הוא מציין כי "בניגוד לשלטון בתימן השכנה, יהודי נג'ראן הורשו לשאת את הפגיון המסורתי, הג'מבייה, על חגורותיהם. עד היום, אני זוכר את חיילי המלך מפנקים אותי במאכלים מתוקים ומלטפים את שערי המתולתל".

"אחרי שמדינת ישראל נוסדה ב-1948, היהודים נקראו על ידי נציגי המלך להתאסף בכיכר העיר", הוא משחזר את ההיסטוריה. "שיירה של גמלים חיכתה שם ל-260 אנשים, רובם ילדים כמוני. נולדתי ב-1944. לפני השקיעה התחלנו ללכת לעבר הגבול עם תימן".

"אני לא יודע כמה עוד זמן אלוקים יתיר לי לחיות", הוא כותב בבקשה לבקר בעיר ילדותו תוך פנייה למלך סעודיה סלמאן וליורש העצר מוחמד בן סלמאן, "חלומי הוא להיפרד מהמקום שבו נולדתי".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"

חדשות יהדות

ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"

חדשות יהדות

אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"

חדשות יהדות

נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות

חדשות יהדות

בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת

חדשות יהדות

אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"

חדשות יהדות

שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"

חדשות יהדות

שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"

חדשות יהדות

שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"

חדשות יהדות

שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"

חדשות יהדות

קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס

חדשות יהדות

שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"

חדשות יהדות

המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה

חדשות יהדות

החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות