"לקדוש ברוך הוא היו תוכניות אחרות": נפטרה הזמרת גלית מורג שקידשה שם שמיים
הזמרת גלית מורג זכתה לחזור בתשובה לפני שני עשורים ולחזק נשים רבות לקודש ולאמונה. השבוע היא נפטרה בתאונת דרכים

גלית בורג היתה זמרת מפורסמת ומוכשרת שייצגה בעבר את ישראל באירוויזיון.
היא חיה חיים שאינם דתיים עד שלפני שני עשורים חזרה בתשובה. מאז עסקה בעריכת ערבי הפרשות חלה לנשים שתובלו בדברי אמונה וקודש, בצירוף שירי קדושה שחיזקו רבות.
ביום שני האחרון היא נהרגה בתאונת דרכים.
מספר ימים לפני שנהרגה, ערכה ערב הפרשת חלה לנשים שבו דיברה הרבה על נפטרים שעדיין מלווים אותנו.
כך היא אמרה:
"לא צריך לפחד מהמוות. העולם הזה הוא רק דמיון. הנפטרים נמצאים לידינו כל הזמן. הגוף הוא אשליה. כשאדם נפטר הוא בסך הכול מחליף בגד... בסוף כולנו נצא מפה, מהאשליה הזו, וזה מעורר אותנו לעשות תשובה ולהבין מה קורה פה בכלל... באנו לפה למסע, ואנחנו צריכים לעשות את השליחות שלנו. מי שחושב שהוא בא לעולם רק ליהנות - כואב הלב על חשיבה כזו ושאנשים חיים כך את חייהם כי זה ייסורים של ממש".
כך אמרה על תהליך החזרה בתשובה שלה:
"באחד הימים מצאתי עצמי יושבת על המיטה, ואומרת, מה, עכשיו אחזור בתשובה? אני זמרת רוק, ואז היה לי בעל גיטריסט. איך אספר לו בכלל? אמרתי, ריבונו של עולם, אם אני אחזור בתשובה אני אצטרך לעזוב את המיקרופון. עוד לא ידעתי שאפשר לעשות קריירה משירת נשים... הייתי בשנות ה-30 לחיי כשישבתי על המיטה ושאלתי את השאלות, ואז קיבלתי תשובה בחלום הלילה".
בחלום היא ראתה אדם שלבוש בבגד כפתן מרוקאי מסורתי שהתגלה שהוא צדיק מרוקאי.. הוא אמר לה: 'את תראי ישועות גדולות'.
היא ממשיכה לספר: "כל הגוף שלי היה צמרמורות. בחלום נפתח ארון קודש, יוצא נחש ענקי ומתגלגל על הבימה של בית הכנסת - ורואים ילדה קטנה משחקת עם הנחש, והוא אומר 'את יודעת איך קוראים לילדה הקטנה הזו? לילדה הזו קוראים שירה'. אני רואה את עצמי בגיל שלוש, ולא קוראים לי שירה בכלל. התעוררתי מהחלום, ואמרתי לעצמי, אולי הרב הזה קיים".
כשהקיצה מהחלום, חיפשה בגוגל ואכן מצאה את אותו הרב שנגלה אליה בחלומה. היה זה רבי חיים פינטו זצוק"ל שמקום קבורתו במרוקו. נרגשת, היא הוסיפה לשמה את השם "שירה".
באותו ערב הפרשת חלה האחרון שקיימה היא שרה את השיר: "אין עוד מלבדו, אלוקים שלי".
על שירה "דרך המלך" היא אמרה מספר ימים לפני מותה: "ה' עשה לי באמת דרך של מלך כדי לעלות על דרך המלך. לא חשבתי שזה מה שיקרה לי בחיים האלה, ובהשגחה פרטית זכיתי לחזור בתשובה, ואני עושה ערבי הפרשת חלה, ואני רואה ניסים שמעל לטבע".
מספר שעות לפני שנהרגה כתבה שירה האחרון: "ייבנה בית המקדש בתוך הלב שלי".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הזמר המצליח: "אפשר לדבר עם ה' בכל דרך ומכל מקום"
הזמר שהתחזק: "מקבל המון השראה מלימוד התורה"
השחקן משתף: "החלטתי שאני מציע נישואין בכותל, רק מול הקדוש ברוך הוא"
הזמר מחזק את הרשת: "נזכה בקרוב לביאת הגואל!"
ד"ש מאזרחים לא יהודים בעולם: "יש לנו מסר מסרביה: התורה היא הבסיס"
הידוענית מכריזה: "כשאני הולכת עם צנוע וארוך – יש עליי השגחה מלמעלה בכל נושא"
הידוענים שמחזקים את הרשת: "הולך עם שרשרת מגן דוד וציצית בכל מקום"
האושייה שמחזקת את הרשת: "ספירת העומר אז כיביתי את המוזיקה"
כוכב הרשת: "אח שלכם מחובר לה'"
הדוגמנית שחזרה בתשובה לאחר שחלתה במחלה קשה: "אמונה היא דרך לחיות בצורה עמוקה"
השחקנית מעדכנת: "בלי "מודה אני" האנרגיה לא הייתה טובה"
הסלבס שמתחזקות: "אחריות קדושה"
"הקב"ה הסתיר ממני כדי להכין לי משהו טוב יותר": הסלבס שלמרות הקשיים ממשיכים להתחזק באמונה
השחקן המפורסם: "תורה ומצוות מספקים הגנה הרוחנית"
המפורסם משחזר את הרגע הראשון בו התחזק: "אמרתי לעצמי: אם זה קרה – סימן שיש משהו למעלה"
- © כל הזכויות שמורות