מרגש: ראש הממשלה נטע עץ בזירת הפיגוע בנווה יעקב
לכבוד ט"ו בשבט נטעו ראש הממשלה וראש עיריית ירושלים עץ במקום הפיגוע בשכונת נווה יעקב בנוכחות משפחות הנרצחים

נטיעת עץ היא תמיד דבר מרגש בגלל הסמליות שבה, אבל נטיעת עץ בשכונת נווה יעקב בירושלים - היא דבר מרגש מאד, עקב הפיגוע האכזרי שנערך בה לפני זמן כה מועט.
בנווה יעקב נטעו הבוקר (שני) ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש עיריית ירושלים משה ליאון, עץ לכבוד ט"ו בשבט, ממש בסמוך למקום בו התרחש הפיגוע הנוראי.
כזכור, בפיגוע נרצחו בדם קר שבעה אנשים, ומשפחות הנרצחים הוזמנו לאירוע המרגש.
כמו כן, הוזמנו הפרמדיקים, החובשים ואנשי זק"א שפעלו באותה העת במקום.
"משפחות שכולות יקרות, אני יודע את הייסורים שאתם עוברים, לבנו אתכם. לבו של כל העם", אמר נתניהו. "העץ הזה הוא עץ חיים - הם באים לזרוע מוות ואנחנו נוטעים חיים. לפני ימים אחדים הם קטלו שבעה מיקירינו, והנה אנחנו, ימים אחדים לאחר מכן מעמיקים שורשים בארצנו".
"אנחנו יודעים שהתשובה ההולמת לטרור זה להלום בטרור ולהעמיק את השורשים באדמת המולדת. להלום בטרור אנו עושים. יום לאחר המקרה בו ניסתה חוליה של מרצחים לבצע רצח נוסף בצומת אלמוג במסעדה, לרצוח עשרות אזרחים ישראלים, והם נכשלו בדרך נס, והנה היום כוחות של צה"ל בשילוב השב"כ חיסלו חמישה מהמחבלים הללו, שניים מהם ניסו לבצע את הפיגוע בצומת אלמוג".
"התשובה ההולמת לטרור היא להלום בטרור ולנטוע שורשים עמוק בארצנו. זה מה שאנחנו עושים היום כאן בנווה יעקב, זה מה שאנחנו עושים בחלקים נרחבים של הארץ. לא עוצרים נטיעות, ממשיכים במלוא הקצב. הנה אתמול, ערב ט"ו בשבט, גם נטענו עץ נוסף, את היישוב חנון בעוטף עזה. זו התשובה שלנו וכך נמשיך".
"אני מחבק אתכם, משפחות יקרות", אמר נהתיהו לסיום, "אנחנו נתגבר יחדיו. זכר יקיריכם לעולם יישאר עמכם, לעולם, וגם איתנו. אבל התשובה ההולמת למדינת ישראל היא התעמקותו של עם ישראל כאן בארצנו. יהי זכרם ברוך".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"
ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"
שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"
אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"
נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות
בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת
אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"
שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"
שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"
שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"
שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"
קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס
שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"
המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה
החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"
- © כל הזכויות שמורות