דברו איתנו
מפורסמים

מה המסר של אביב אלוש לכהנים?

אביב אלוש: " שנזכור שאנחנו כולנו כאיש אחד במסע משותף ארוך, קשה, יפה, מרגש ומאתגר מאוד. בסופו של דבר... אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ - אנחנו נראה בחוש איך כל מה שעברנו היה אך ורק לטובה"


08/05/23 | י"ז אייר התשפ"ג
מה המסר של אביב אלוש לכהנים?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

שוב אביב אלוש מרגש את הרשת בענייני היהדות. הפעם, הוא החליט להעלות פוסט שנוגע לספירת העומר.

"בעם ישראל יש שלוש דרגות של קדושה: כהן, לוי וישראל", כך הוא כותב. "בגלל שהכהנים הם אלו שמשרתים וישרתו בע"ה בבית המקדש, אז כהן זו הדרגה הגבוהה ביותר. יש הרבה הלכות ופרטים ששייכים אך ורק לכהנים – כהן לא יכול להתחתן עם גרושה למשל אבל לוי וישראל יכולים. כל מי שהוא כהן, צריך להיות מודע לתפקיד ולאור הגדול שיש בתוכו ולא לפספס את הייעוד האמיתי של חייו - להפוך את הכהן למשמעות ריקה של שם משפחה בלבד". 

"כל בוקר בבתי הכנסת הכהנים, שהם בעצם המתווכים בין הבורא אלינו, מברכים את כל הקהל בברכה הידועה. אחד הדברים הנפלאים הוא שכהן שנמצא בעצבות או חלילה בריב עם מישהו מהמתפללים, לא יכול לעלות ולברך. כדי לברך הלב שלו חייב להיות נקי ושמח. אז כהנים, לעבודה".

מכאן, עובר אלוש לדבר על ספירת העומר:

"אחרי הכהנים הפרשה מספרת לנו על המועדים והחגים וגם על ספירת העומר שאנחנו נמצאים עכשיו בעיצומה. מהי ספירת העומר בקצרה? במצרים הגענו למ"ט (49) שערי טומאה, כלומר נפלנו לכל התאוות הכי גדולות שיש. היינו בחושך מאוד גדול מבחינת הקדושה, אבל מרגע שיצאנו ממצרים התחלנו לעלות בשערי הקדושה. ככה עברנו 49 ימים, וכל יום שעברנו תיקן את אחד מהשערים כדי שנוכל להתקדש ולהגיע מוכנים ליום ה- 50 - יום מתן תורה. שבועות.  49 = לב טוב".

"מה שהכי חשוב לקחת מזה בעיני, הוא להאמין ולדעת שאין ייאוש בעולם. לא משנה לאן נפלנו ומה עשינו, תמיד אפשר לתקן. כל עוד שזה באמת בא מהלב ובתהליך כן ואמיתי מול עצמנו -  בטח שמול בוראנו".

אלוש סיים באיחול לכל עם ישראל:

"מאחל לכל אחד מאיתנו וככלל עם ישראל להצליח להגיע ל'לב טוב'. שנדע ללמד וללמוד זכות על כל אחד מאיתנו ולראות את הנקודות הטובות. שנזכור שאנחנו כולנו כאיש אחד במסע משותף ארוך, קשה, יפה, מרגש ומאתגר מאוד. בסופו של דבר... אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ - אנחנו נראה בחוש איך כל מה שעברנו היה אך ורק לטובה".

 

האזינו לשירו של אביב אלוש - "עם אחד":

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

כוכב הילדים מתקרב לדת: "יש לנו אחריות לדורות הבאים"

מפורסמים

השחקן ההוליוודי: "זו הדרך שלי לדבר עם אלוקים"

מפורסמים

כוכב הרשת מתרגש: "מאדם חילוני ואנטי דתי זכיתי לראות את האור"

מפורסמים

השחקנים שמתחזקים: "כשקיבלתי עלי את המצווה, לא ידעתי עד כמה קשוח זה יהיה במקצוע שלנו"

מפורסמים

השחקן בעקבות החזרת החטופים: "השנה יש לנו הזדמנות לתקן"

מפורסמים

אמו של החטוף ז"ל: "עלינו לתת דוגמה אישית של אחדות"

מפורסמים

הידוענית מודה בפה מלא: "אם אין לנו לומדי תורה שמתפללים לקב"ה אין לנו עם"

מפורסמים

הזמר המפורסם: "עלינו להתחזק באמונת חכמים ועל ידי כך נזכה לישועה ולגאולה שלימה"

מפורסמים

הידוענים משתפים על ההכנות ליום כיפור: "היום האהוב עלי בשנה"

מפורסמים

מנחת החדשות: "הרגעים במהלך היום כשאני מתפללת, הם הרגעים שאני מתחברת לקדוש ברוך הוא וזוכה לאיפוס"

מפורסמים

הזמר בציון הרבי מלובביץ': "העובדה שאנחנו עדיין כאן אומרת הרבה על העם שלנו"

מפורסמים

הידוענים מתחזקים: "רוצים למחוק אותי כי אני יהודי? אני אהיה סופר-יהודי"

מפורסמים

המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"

מפורסמים

כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"

מפורסמים

הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות